Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Cambridge Audio oppgraderer multitriks-platespiller

Med den nye versjonen Alva TT V2, virker det som om Cambridge har fikset alt vi ba om. En rimeligere spiller kommer også.

Skrevet av / 22.04.22 - 12:00
Cambridge Audio oppgraderer multitriks-platespiller

Cambridge Audio slipper Alva TT V2, en kjærkommen oppgradering av sin første platespiller på veldig lenge, Alva TT.

Redaktøren var mildt sagt begeistret for platespilleren Alva TT fra engelske Cambridge Audio, da han testet den på nyåret. At den koster seriøse penger hindrer den ikke å ha alt innebygget, som både phonoforsterker – og til og med Bluetooth! Du kan altså koble til et par trådløse hodetelefoner, med aptX HD for bedre lydoverføring. Svært vellydende var platespilleren også.

Cambridge Audio Alva TT V2 2 scaled 1
Alva TT V2. Foto: Cambridge Audio

Blant lytene var at du ikke kan slå av phono-trinnet, at utgangssignalet var for svakt til hodetelefoner, og at dynamikken var vel behersket.

Nå er oppfølgeren Alva TT V2 på vei inn i butikkene, og det er ikke uten oppgraderinger.

Les også Den beste trådløse platespilleren En vellydende platespiller trenger ikke være komplisert å bruke. Møt en trådløs platespiller alle kan bruke.

Ny tonearm og forbedret RIAA

En helt ny tonearm med et avtakbart pickupfeste (headshell) gjør det enklere å oppgradere til en bedre pickup. Den innebygde phonoforsterkeren (RIAA-trinnet) er basert på den separate platespillerforsterkeren Alva Duo, og er nå svitsjbar mellom linje ut og phono ut til ekstern platespillerforsterker. Et savn på den første. Bluetooth-senderen også slås av nå, så hi-fi-purister ikke trenger være redde for ekstra støy.

Ellers er konstruksjonen den samme som i første utgave, som vi som nevnt likte veldig godt. Fremdeles med direktedreven tallerken, og med Alva MC-pickup med høy utgangsspenning.

Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1
Legg merke til utgangen, hvor du nå kan velge linje eller phono. Foto: Cambridge Audio

Alva ST – rimeligere remdreven platespiller

I tillegg til den forbedrede toppmodellen kommer også den rimeligere Alva ST. Den er remdreven, bruker en 1 mm aluminium topplate oppå en MDF-plate, separert av et vibrasjonsdempende lag. Medfølgende pickup er en Audio-Technica AT-VM95e MM, og også denne har aptX HD Bluetooth, samme tonearm, og et svitsjbar phonoutgang.

Cambridge Audio Alva ST scaled 1
Alva ST. Foto: Cambridge Audio

Priser og tilgjengelighet

Både Alva TT V2 og Alva ST er på vei til butikkene i løpet av første halvår, og prisene er henholdsvis 1999 og 999 euro. Vi regner med du kan gange med 10, kanskje litt mer, for å få norske priser.

Norsk importør er Mono AS

Mer info: cambridgeaudio.com

Cambridge Audio Alva TT V2 7 scaled 1 Cambridge Audio Alva TT V2 6 scaled 1 Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 Cambridge Audio Alva TT V2 4 scaled 1 Cambridge Audio Alva TT V2 3 scaled 1 Cambridge Audio Alva TT V2 2 scaled 1
<
>
Foto: Cambridge Audio
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top