TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Mercedes EQS får søsken

Vi så først Mercedes Vision EQS på CES i januar 2020. Produksjonsmodellen blir mindre radikal, men får til gjengjeld fem søsken som alle lanseres i 2021-2022.

forfatter
Publisert 15.12.20 - 12:07

Som vi skrev i oktober, vil den kommende Mercedes-Benz EQS leveres med Burmester-anlegg, og blir dessuten første modell med Mercedes-Benz nye elbilplattform. Den blir nummer tre i rekken av Mercedes nye generasjon elbiler, etter vare- og minibussvarianten EQV og den elegante elsuven EQC. Som vi har testet.

Les også Luksusbil med luksuslyd *Oppdatert med video* Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!

Vi så den opprinnelige visjonen av EQS på CES-messen i Las Vegas allerede på nyåret, som vist på artikkelbildet. Produksjonsmodellen blir ikke like radikal, mer som en vanlig Mercedes sedan.

Mercedes EQS
Den kommende Mercedes-Benz EQS blir klart mindre radikal enn Vision EQS (artikkelbilde). Foto: Mercedes-Benz

Seks elektriske fra Mercedes

Nå er det klart at den tyske produsenten planlegger å sette seks helelektriske modeller i produksjon innen de neste to årene:

  • Mercedes-Benz EQS sedan: første halvår 2021
  • Mercedes-Benz EQA SUV: i løpet av 2021
  • Mercedes-Benz EQB kompakt SUV: i løpet av 2021
  • Mercedes-Benz EQE sedan: i løpet av 2021

I tillegg vil det i USA komme SUV-varianter av sedanene EQS og EQE, med produksjonsstart i 2022.

Mercedes har også sluppet bilder av de nyeste preproduksjons-modellene, alle i kamuflasjefarger, se bildekarusellen under.

Mercedes EQS(1) Mercedes EQS(2) nullnull Mercedes EQB(1) Mercedes EQB(2) Mercedes EQB(3) Mercedes EQA(1) Mercedes EQA(2) Mercedes EQA(3)
<
>
En rykende fersk, kamuflasjelakkert Mercedes-Benz EQS. Foto: Mercedes-Benz

Regner man inn alle hybridene, vil Mercedes-Benz ha 25 elektrifiserte bilmodeller i 2021, og 35 modeller så tidlig som i 2025. Da vil 10 av dem være rene elbiler, og da vil også andelen forbrenningsmotorer fra Mercedes-Benz minskes betydelig.

Den opprinnelige pressemeldingen kan du lese her.

Artikkelbilde: Geir Gråbein Nordby, L&B

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde