Mercedes EQS får søsken

Vi så først Mercedes Vision EQS på CES i januar 2020. Produksjonsmodellen blir mindre radikal, men får til gjengjeld fem søsken som alle lanseres i 2021-2022.
Mercedes Vision EQS, foto: Geir Gråbein Nordby
forfatter

Som vi skrev i oktober, vil den kommende Mercedes-Benz EQS leveres med Burmester-anlegg, og blir dessuten første modell med Mercedes-Benz nye elbilplattform. Den blir nummer tre i rekken av Mercedes nye generasjon elbiler, etter vare- og minibussvarianten EQV og den elegante elsuven EQC. Som vi har testet.

Les også
Luksusbil med luksuslyd *Oppdatert med video* Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!

Vi så den opprinnelige visjonen av EQS på CES-messen i Las Vegas allerede på nyåret, som vist på artikkelbildet. Produksjonsmodellen blir ikke like radikal, mer som en vanlig Mercedes sedan.

Mercedes EQS
Den kommende Mercedes-Benz EQS blir klart mindre radikal enn Vision EQS (artikkelbilde). Foto: Mercedes-Benz

Seks elektriske fra Mercedes

Nå er det klart at den tyske produsenten planlegger å sette seks helelektriske modeller i produksjon innen de neste to årene:

  • Mercedes-Benz EQS sedan: første halvår 2021
  • Mercedes-Benz EQA SUV: i løpet av 2021
  • Mercedes-Benz EQB kompakt SUV: i løpet av 2021
  • Mercedes-Benz EQE sedan: i løpet av 2021

I tillegg vil det i USA komme SUV-varianter av sedanene EQS og EQE, med produksjonsstart i 2022.

Mercedes har også sluppet bilder av de nyeste preproduksjons-modellene, alle i kamuflasjefarger, se bildekarusellen under.

Mercedes EQS(1) Mercedes EQS(2) nullnull Mercedes EQB(1) Mercedes EQB(2) Mercedes EQB(3) Mercedes EQA(1) Mercedes EQA(2) Mercedes EQA(3)
<
>
En rykende fersk, kamuflasjelakkert Mercedes-Benz EQS. Foto: Mercedes-Benz

Regner man inn alle hybridene, vil Mercedes-Benz ha 25 elektrifiserte bilmodeller i 2021, og 35 modeller så tidlig som i 2025. Da vil 10 av dem være rene elbiler, og da vil også andelen forbrenningsmotorer fra Mercedes-Benz minskes betydelig.

Den opprinnelige pressemeldingen kan du lese her.

Artikkelbilde: Geir Gråbein Nordby, L&B

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også