Ford bruker VWs understell til fremtidige elbiler

Ford inngår omfattende samarbeid med Volkswagen, og vil lage sin første elbil på VWs MEB-plattform i 2023. I tillegg får vi elektriske utgaver av Transit og F-150.
Ford Transit elektric
Annonse
Annonse
forfatter

Etter en liten Covid-19-dvale er det på tide å fyre opp kruttet igjen for flere bransjer. Ikke minst bilbransjen.

To av selskapene som har merket nedgangstidene under koronavirusets herjinger er Volkswagen og Ford. Nå starter de to et verdensomspennende samarbeid, for å holde seg mer konkurransedyktige i dårlige så vel som gode tider.

– «I lys av Covid 19-pandemien og dens innvirkning på verdensøkonomien, er det viktigere enn noen gang å etablere motstandsdyktige allianser mellom sterke selskaper,» sa konsernsjef hos Volkswagen Group, Dr. Herbert Diess i en pressemelding. «Dette samarbeidet vil effektivt redusere utviklingskostnader, gi bredere global distribusjon av elektriske og kommersielle kjøretøyer, og forbedre posisjonene til begge selskapene.»

Alliansen dreier seg hovedsakelig om typiske firmabiler og nyttekjøretøy, og de vil låne hverandres distribusjonsnett for utvide nedslagsfeltet.

Les også
Her er elbilene med heftig lyd Her er 30 elbiler med oppgradert lydanlegg. Og dette koster de.

Ford og VW samarbeider om smart bilteknologi

De to selskapene vil samarbeide om selvkjøringsteknologi og annen høyteknologisk innmat. De har landet på teknologi fra Argo AI til selvkjøringen, hvor begge selskap har eierinteresser. Med investeringene fra Ford og Volkswagen får Argo AIs plattform nå «det største geografiske nedslagsfeltet blant noen andre autonome kjøreteknologier hittil.» Dette ifølge pressemeldingen.

Annonse
VW MEB platform
Den modulbaserte MEB-plattformen til Volkswagen vil danne grunnlaget for kommende elektriske Ford-modeller. Ill: Volkswagen

Ford lager bil på VWs MEB-plattform

Volkswagens modulbaserte MEB-plattform er laget for å maksimere innvendig plass i bilene, og er grunnlaget for alle kommende elbiler fra VW. Inkludert ID.3, som er liten som en Golf utvendig men stor som en Passat på innsiden. Nå er det klart at også Ford vil starte å lage elektriske biler på VWs MEB-arkitektur.

Det starter i 2023, og Ford håper å allerede det året kunne levere 600.000 elektriske kjøretøy basert på MEB-plattformen. Bilen skal ellers utvikles av Ford alene.

Volkswagen ID.buzz
Vi venter fortsatt i spenning på den elektrifiserte hippiebussen fra Volkswagen, ID.Buzz. Foto: VW

Elektrisk Transit og F-150

Vi biter oss også merke i at Ford bekrefter helelektriske versjoner av varebilen Transit og verdens bestselgende pickup-modell, F-150. Disse er utenom samarbeidet med VW, og ikke bygget på MEB-plattformen. Vi må vente litt til, for planlagt lansering av begge er først i 2022.

Hva rekkevidden på de nye elbilene blir, eller hva slags underholdningssystem og lydanlegg de får, må vi vente på.

Les hele pressemeldingen her.

Annonse
Ford F-150 electric
Den elektriske Ford F-150 er ikke avduket ennå, men har blitt observert på åpen gate. Foto: Skjermbilde fra YouTube-videoen til CarWow

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!