Search
Generic filters

Ford bruker VWs understell til fremtidige elbiler

Ford inngår omfattende samarbeid med Volkswagen, og vil lage sin første elbil på VWs MEB-plattform i 2023. I tillegg får vi elektriske utgaver av Transit og F-150.

Ford Transit elektric

Etter en liten Covid-19-dvale er det på tide å fyre opp kruttet igjen for flere bransjer. Ikke minst bilbransjen.

To av selskapene som har merket nedgangstidene under koronavirusets herjinger er Volkswagen og Ford. Nå starter de to et verdensomspennende samarbeid, for å holde seg mer konkurransedyktige i dårlige så vel som gode tider.

– «I lys av Covid 19-pandemien og dens innvirkning på verdensøkonomien, er det viktigere enn noen gang å etablere motstandsdyktige allianser mellom sterke selskaper,» sa konsernsjef hos Volkswagen Group, Dr. Herbert Diess i en pressemelding. «Dette samarbeidet vil effektivt redusere utviklingskostnader, gi bredere global distribusjon av elektriske og kommersielle kjøretøyer, og forbedre posisjonene til begge selskapene.»

Alliansen dreier seg hovedsakelig om typiske firmabiler og nyttekjøretøy, og de vil låne hverandres distribusjonsnett for utvide nedslagsfeltet.

Les også 30 fete stereoanlegg på fire hjul Her er over 30 elbiler du kan kjøpe i dag, med oppgradert lydanlegg. Og dette koster de.

Ford og VW samarbeider om smart bilteknologi

De to selskapene vil samarbeide om selvkjøringsteknologi og annen høyteknologisk innmat. De har landet på teknologi fra Argo AI til selvkjøringen, hvor begge selskap har eierinteresser. Med investeringene fra Ford og Volkswagen får Argo AIs plattform nå «det største geografiske nedslagsfeltet blant noen andre autonome kjøreteknologier hittil.» Dette ifølge pressemeldingen.

VW MEB platform
Den modulbaserte MEB-plattformen til Volkswagen vil danne grunnlaget for kommende elektriske Ford-modeller. Ill: Volkswagen

Ford lager bil på VWs MEB-plattform

Volkswagens modulbaserte MEB-plattform er laget for å maksimere innvendig plass i bilene, og er grunnlaget for alle kommende elbiler fra VW. Inkludert ID.3, som er liten som en Golf utvendig men stor som en Passat på innsiden. Nå er det klart at også Ford vil starte å lage elektriske biler på VWs MEB-arkitektur.

Det starter i 2023, og Ford håper å allerede det året kunne levere 600.000 elektriske kjøretøy basert på MEB-plattformen. Bilen skal ellers utvikles av Ford alene.

Volkswagen ID.buzz
Vi venter fortsatt i spenning på den elektrifiserte hippiebussen fra Volkswagen, ID.Buzz. Foto: VW

Elektrisk Transit og F-150

Vi biter oss også merke i at Ford bekrefter helelektriske versjoner av varebilen Transit og verdens bestselgende pickup-modell, F-150. Disse er utenom samarbeidet med VW, og ikke bygget på MEB-plattformen. Vi må vente litt til, for planlagt lansering av begge er først i 2022.

Hva rekkevidden på de nye elbilene blir, eller hva slags underholdningssystem og lydanlegg de får, må vi vente på.

Les hele pressemeldingen her.

Ford F-150 electric
Den elektriske Ford F-150 er ikke avduket ennå, men har blitt observert på åpen gate. Foto: Skjermbilde fra YouTube-videoen til CarWow

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.