TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ferrari Purosangue får Burmester lydsystem

Massive krefter både under panseret og i kupeen.

forfatter
Publisert 14.09.22 - 11:49

Så er den her. Ferraris første SUV, eller er det egentlig det? Ferrari selv liker ikke å tenke på Purosangue som en SUV, og stiller man den ved siden av Bentley Bentayga, skjønner man hvorfor Enrico Galliera, Ferraris markedssjef insisterer på at det ikke er en SUV.

Selv om lengden toucher fem meter, er Purosangue bare 159 cm høy, og bakkeklaringen er ikke egnet til å følge etter en Range Rover i bushen.

Ferrari kaller den heller en GT, med fire dører og fire seter – 2+2 altså, og den er ikke akkurat undermotorisert. En selvpustende V12-er leverer 715 hk til alle fire hjulene, og klarer å flytte den to tonn tunge Ferrarien fra null til hundre, på 3,3 sekunder. Toppfarten? 310 km/t.

Burmester lydsystem

Ferrari 2
Foto: Ferrari

Ikke uventet blir en Purosangue levert med moderne infotainment med både Apple CarPlay og Android Auto. Den får også et heftig Burmester-anlegg som garantert kommer til å underholde de fire i skinnsetene hele veien til rivieraen.

Burmester 3D High-End Surround Sound System, kalles det, og det er et mye heftigere anlegg enn de fleste har hjemme.

Anlegget er bygget opp med til sammen 1420 watt forsterkereffekt, fordelt på 21 skreddersydde høyttalere, inkludert Burmesters egen bånddiskant. Det er ikke akkurat hverdagskost i en bil, selv ikke på dette nivået.

Ferrari 1
Foto: Ferrari

Høyttalerne i taket skal bidra til 3D-lyden, eller surround som man også kan kalle det, og en egen subwoofer med eq kan filleriste passasjerene. Lyden kan selvsagt tilpasses enhver smak, og anlegget som styres fra pekeskjermen, har flere ferdiglagde lydprofiler: Pure, Live, Comfort, Surround, 3D Surround, Precise Bass og Stage Plus, i tillegg til en VIP-modus som sentrerer lydbildet rundt føreren.

Ferrari 3
Foto: Ferrari

Det blir ingen billig affære å skaffe seg en Purosangue, hvis man i det hele tatt får tak i en. Galliera sier i pressemeldingen at Ferrarien mange har ventet på, først og fremst vil gå til de som er kunder fra før, og ikke til en tilfeldig influenser antagelig.

Prisen starter på 390.000 Euro.

Som omregnet i lokal valuta med Statens avgifter, betyr et godt stykke nord for fem millioner. Men da får man ikke bare en Ferrari med plass til hele familien – og 473 liter bagasje, men også et heftig anlegg.

 

Ferrari 5
Foto: Ferrari

 

Maserati Grecale Folgore med Sonus faber

Her står et Sonus faber-anlegg på fire hjul

Vi har prøvd Sonus faber-anlegget til Maserati.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Følg Lyd & Bilde