Nyhet

Elbiler blir ikke lydløse i fremtiden

Hans Zimmer har komponert lyden i BMW i4

Et av fortrinnene med elbiler, er også en av ulempene. Siden elmotorer er så stillegående, merker man hjul- og vindstøy bedre inni bilen, men det er ikke den eneste ulempen.

I bytrafikk er det mange som ikke merker når en elbil sniker seg lydløst bakfra, og det mener mange kan være farlig. EU har derfor pålagt bilprodusentene å legge en hørbar lyd til elbiler som kjører under 20 km/t, for å varsle fotgjengere.

BMW har tatt det hele et steg videre, og hyret Hans Zimmer til å lage et lydbilde for BMWs ladbare biler, som den kommende elbilen i4. Zimmer er kjent for å ha har komponert musikken til filmer som Pirates of the Caribbean, The Dark Knight-triologi og Gladiator, og han fikk en Oscar for filmmusikken til Løvenes Konge.

BMW IconicSounds Electric

Les også Miljøbil i bensinslukerklær BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!

Hans Zimmer har laget forskjellige lydsignaturer, som i tillegg til lyden fotgjengere vil høre, vil høres inne i bilen når man trykker inn startknappen, akselererer, bremser, og så videre. For å som BMW sier; maksimere den emosjonelle følelsen når du kjører BMWs ladbare biler.

Zimmer, som forresten har vært BMW-entusiast siden barndommen, har jobbet sammen med BMWs lyddesigner, Renzo Vitale om de nye lydbildene, og her kan du høre en smakebit:

Les videre
Exit mobile version