TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

BMW iX Flow

Eller hva med en 31'' 8K-skjerm i baksetet?

Den kan ikke bestilles riktig ennå, men BMW viser hvordan de tenker at en bil kan utstyres med elektronisk blekk – E Ink, for å kunne skifte farge. Med et spesialutviklet overflatebelegg, og elektronislk blekk, kan man få overflaten til å endre farge fra hvitt til sort, med grånyanser. Gjerne i et foretrukket mønster, bare se på videoen under.

E Ink har eksistert lenge i lesebrett, og brukes blant annet av Remarkable. De som bruker lesebrett vet at batteritiden er nesten evigvarende, og det skyldes av E Ink bare bruker strøm når innholdet på skjermen endrer seg.

Her ser BMW for seg at de små mikrokapslene på overflaten som inneholder hvite og sorte pigmenter, kan brukes til å øke rekkevidden. En hvit overflate reflekterer sollys og reduserer behovet for å ha klimaanlegget på fullt, mens en sort overflate absorberer varme og demper behovet for å skru opp varmen i kupeen.

Da kan bilen endre fargen etter været, eller så kan man naturligvis lage det mønsteret man selv synes er kult, vil vi tro. Det vil vekke en viss oppsikt i trafikken å bli forbikjørt av en BMW som skifter farge.

BMW ser for seg at mikrokapslene i fremtiden kan bruke pigmenter med farger, ikke bare sorte og hvite pigmenter, og da kan man kanskje bytte fra blått til rødt, eller veksle mellom favorittfargene.

BMW Theatre Screen

Men lenge før du kan bestille en BMW med E Ink, kan du trolig få en 31-tommers skjerm i taket for baksetepassasjerene. De kaller det Theatre Screen, og det er en 8K-skjerm i 32:9-format som sammen med Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound-anlegget, skal gi en kinoopplevelse av det uvanlige slaget.

Foreløpig sier BMW at de planlegger å integrere Amazon Fire TV sånn at man kan strømme innhold over 5G-nettet, men Theatre Screen-systemet – som blir lansert i nær fremtid, vil garantert få flere tilbydere enn Amazon.

Førsteklasses komfortekspress BMW iX xDrive40 er et nydelig sted så være på både lange og korte turer.

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.