Search
Generic filters

PC’en din kan hjelpe deg i kampen mot coronaviruset

Ved hjelp av Folding@Home-projektet fra Stanford University.

Coronaviruset har allerede hatt store konsekvenser for elektronikkbransjen. For et par uker siden ble verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona, avlyst på grunn av frykt for den nye lungesykdommen, og etterfølgende arrangementer som High End 2020 og Geneva International Motor Show ble droppet av samme grunn.

Nå har epidemien også kommet til Norge, hvor vi i skrivende stund har 225 registrerte smittetilfeller, men heldigvis ingen dødsfall.

Du kan hjelpe forskerne

I en slik situasjon kan man fort føle seg ganske hjelpeløs, men om du ikke bare vil sitte med hendene i fanget, så er det faktisk mulighet til å hjelpe vitenskapen med å bekjempe coronaviruset.

Forskere fra universitet i Stanford har nemlig opprettet prosjektet Folding@Home, som lar allminnelige pc-brukere bidra med datamaskinens regnekraft via internett. På denne måten kan forskerne få nok regnekraft til å utføre kompliserte beregninger, som kan viser hvordan sykdommen faktisk forløper i den menneskelige lunge.

Målet er bl.a. å utvikle metoder for å forhindre virusinfeksjonen i å binde seg til reseptorproteinet i lungecellene. Det vil på sikt kunne bidrå til å utviklingen av medisin eller vaksine som kan stoppe sykdommen.

Du kan lese mer om Folding@Home her. Hvis du ønsker å stille maskinen din til rådighet for prosjektet, kan den nødvendige programvare lastes ned her.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker