Search
Generic filters

Lyd & Bilde besøker …

Mens dere hadde påskeferie, besøkte vi Asus' hovedkvarter i Taipei, og fikk også mulighet til å se litt av byen.

Det tar 15–16 timer å komme fra Skandinavia til Taiwan. Og når man kommer ut fra flyplassen i hovedstaden Taipei til 35 graders fuktig varme (det snødde hjemme da vi reiste), er det tydelig at man er langt hjemmefra. Templer med pagodetak side om side med skyskrapere i glass og stål, eksotiske dufter fra gatekjøkken – og scootere i hundretusenvis.

Til tross for sin beskjedne størrelse (halvparten så stort som Sveits) har Taiwan verdens 21. største økonomi. Det skylles spesielt hightech-industrien, hvor «Made in Taiwan» for lengst er blitt et kvalitetsstempel. Listen over teknologiselskaper med hjemsted i Taiwan er lang, og teller blant annet Acer, MSi, D-Link, BenQ og Asus. Og det var sistnevnte som var grunnen til vårt besøk. Asus hadde nemlig bedt oss om å ta turen til Taipei for å se på en nyhet, som de ellers var veldig hemmelighetsfulle omkring.

Hovedkvarteret til Asus ligger i en kontorbygning ca. 20 kilometer utenfor Taipei sentrum. Noe av det som møter en i inngangspartiet, er samlingen av hedersbevisninger og priser. Vi lette forgjeves etter en av våre Årets beste-statuetter, men hylleplassen var begrenset – og Asus mottok alene hele 4511 priser i 2017!

Det bor 23 millioner mennesker i Taiwan, hvorav 2,7 bor i Taipei (og ytterligere fem millioner i regionsbyene New Taipei og Keelung). Språket og skriftspråket er kinesisk, og den gigantiske naboen 180 kilometer borte, på den andre siden av Taiwanstredet, anerkjenner ikke Taiwan som selvstendig nasjon, men fastholder at landet er en del av Kina.

Som turist – og også som utsendt journalist – føler man seg mer enn velkommen. Taiwanerne er hjelpsomme og imøtekommende. Men regn ikke med at dine engelskkunnskaper rekker langt. De fleste i hovedstaden snakker utelukkende hankinesisk. Spesielt når man beveger seg ut av hotellenes aircondisjonerte komfortsoner. Men det er også her turen blir spennende!

picture2 picture3 picture4 picture5 picture6 picture7 picture8 picture9
<
>
Nogle af hæderbevisningerne hos Asus. Vi fandt desværre ikke vores egne Årets Bedste-statuetter på hylderne. Men med 4.511 priser i 2017 er pladsen begrænset.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
close-link