Images of Taiwan

Mens dere hadde påskeferie, besøkte vi Asus' hovedkvarter i Taipei, og fikk også mulighet til å se litt av byen.
Annonse
Annonse
forfatter

Det tar 15–16 timer å komme fra Skandinavia til Taiwan. Og når man kommer ut fra flyplassen i hovedstaden Taipei til 35 graders fuktig varme (det snødde hjemme da vi reiste), er det tydelig at man er langt hjemmefra. Templer med pagodetak side om side med skyskrapere i glass og stål, eksotiske dufter fra gatekjøkken – og scootere i hundretusenvis.

Til tross for sin beskjedne størrelse (halvparten så stort som Sveits) har Taiwan verdens 21. største økonomi. Det skylles spesielt hightech-industrien, hvor «Made in Taiwan» for lengst er blitt et kvalitetsstempel. Listen over teknologiselskaper med hjemsted i Taiwan er lang, og teller blant annet Acer, MSi, D-Link, BenQ og Asus. Og det var sistnevnte som var grunnen til vårt besøk. Asus hadde nemlig bedt oss om å ta turen til Taipei for å se på en nyhet, som de ellers var veldig hemmelighetsfulle omkring.

Hovedkvarteret til Asus ligger i en kontorbygning ca. 20 kilometer utenfor Taipei sentrum. Noe av det som møter en i inngangspartiet, er samlingen av hedersbevisninger og priser. Vi lette forgjeves etter en av våre Årets beste-statuetter, men hylleplassen var begrenset – og Asus mottok alene hele 4511 priser i 2017!

Det bor 23 millioner mennesker i Taiwan, hvorav 2,7 bor i Taipei (og ytterligere fem millioner i regionsbyene New Taipei og Keelung). Språket og skriftspråket er kinesisk, og den gigantiske naboen 180 kilometer borte, på den andre siden av Taiwanstredet, anerkjenner ikke Taiwan som selvstendig nasjon, men fastholder at landet er en del av Kina.

Som turist – og også som utsendt journalist – føler man seg mer enn velkommen. Taiwanerne er hjelpsomme og imøtekommende. Men regn ikke med at dine engelskkunnskaper rekker langt. De fleste i hovedstaden snakker utelukkende hankinesisk. Spesielt når man beveger seg ut av hotellenes aircondisjonerte komfortsoner. Men det er også her turen blir spennende!

picture2 picture3 picture4 picture5 picture6 picture7 picture8 picture9
<
>
Nogle af hæderbevisningerne hos Asus. Vi fandt desværre ikke vores egne Årets Bedste-statuetter på hylderne. Men med 4.511 priser i 2017 er pladsen begrænset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass