BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Lyd & Bilde besøker …

Mens dere hadde påskeferie, besøkte vi Asus' hovedkvarter i Taipei, og fikk også mulighet til å se litt av byen.

Det tar 15–16 timer å komme fra Skandinavia til Taiwan. Og når man kommer ut fra flyplassen i hovedstaden Taipei til 35 graders fuktig varme (det snødde hjemme da vi reiste), er det tydelig at man er langt hjemmefra. Templer med pagodetak side om side med skyskrapere i glass og stål, eksotiske dufter fra gatekjøkken – og scootere i hundretusenvis.

Til tross for sin beskjedne størrelse (halvparten så stort som Sveits) har Taiwan verdens 21. største økonomi. Det skylles spesielt hightech-industrien, hvor «Made in Taiwan» for lengst er blitt et kvalitetsstempel. Listen over teknologiselskaper med hjemsted i Taiwan er lang, og teller blant annet Acer, MSi, D-Link, BenQ og Asus. Og det var sistnevnte som var grunnen til vårt besøk. Asus hadde nemlig bedt oss om å ta turen til Taipei for å se på en nyhet, som de ellers var veldig hemmelighetsfulle omkring.

Hovedkvarteret til Asus ligger i en kontorbygning ca. 20 kilometer utenfor Taipei sentrum. Noe av det som møter en i inngangspartiet, er samlingen av hedersbevisninger og priser. Vi lette forgjeves etter en av våre Årets beste-statuetter, men hylleplassen var begrenset – og Asus mottok alene hele 4511 priser i 2017!

Det bor 23 millioner mennesker i Taiwan, hvorav 2,7 bor i Taipei (og ytterligere fem millioner i regionsbyene New Taipei og Keelung). Språket og skriftspråket er kinesisk, og den gigantiske naboen 180 kilometer borte, på den andre siden av Taiwanstredet, anerkjenner ikke Taiwan som selvstendig nasjon, men fastholder at landet er en del av Kina.

Som turist – og også som utsendt journalist – føler man seg mer enn velkommen. Taiwanerne er hjelpsomme og imøtekommende. Men regn ikke med at dine engelskkunnskaper rekker langt. De fleste i hovedstaden snakker utelukkende hankinesisk. Spesielt når man beveger seg ut av hotellenes aircondisjonerte komfortsoner. Men det er også her turen blir spennende!

picture2 picture3 picture4 picture5 picture6 picture7 picture8 picture9
<
>
Nogle af hæderbevisningerne hos Asus. Vi fandt desværre ikke vores egne Årets Bedste-statuetter på hylderne. Men med 4.511 priser i 2017 er pladsen begrænset.
PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!