Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

24 sommergadgets som redder ferien

Dingsene du ikke visste du trengte

Skrevet av / 14.06.19 - 17:41
24 sommergadgets som redder ferien

Dingsene du ikke visste du trengte

Sommer betyr sol, ferie og minnerike opplevelser for hele familien. Men minnene kan bli varige med et godt kamera, solen mer utholdelig med kald drikke, og ingen sommer uten musikk, vel?

Uansett hva slags ferieform man velger, finnes det nyttig hjelp i små dingser som gjør livet litt mer morsomt, får ungene til å ti stille, eller pumper liv i grillpartyet.

Her har vi samlet noen kjente og nye gadgets som vi ikke selv trodde at vi trengte, men som kommer til sin rett i disse ferietider.

Globetrotteren, strandløven, fjellturisten og grillkongen, alle finner praktiske dingser her. Men vi har ikke glemt bilturisten og festivalgjengeren, som også kan finne nytte og glede, i dingsene man ikke skulle tro at man trengte.

Hvem av oss visste vel at vi bare måtte ha, et vedfyrt stormkjøkken med USB-lading? Nettopp.

Kjenner du følelsen av sand alle steder på kroppen etter en tur på stranden? Med den transportable dusjen RinseKit blir sanden på stranden.
Kjenner du følelsen av sand alle steder på kroppen etter en tur på stranden? Med den transportable dusjen RinseKit blir sanden på stranden.

GOPRO HERO7 BLACK – ACTIONKAMERA

Actionkameraet du må ha

Skal du filme opplevelsene som du selv opp- lever dem, finnes det ikke noe bedre kamera.

Foruten glimrende videokvalitet har Hero7 Black den beste elektroniske bildestabilisering vi har sett, helt opp til 4K/50-60p. Kameraet justerer seg raskere enn noen- sinne fra skygge til sol. Viktig om sommeren, når man plutselig får motlys i linsa. Vanntett uten hus er det også, så her er det bare å slå seg løs!

OTTERBOX DEFENDER, MOBILCOVER

Hjelm til mobilen

En moderne mobil er en skrøpelig ting. Den må pakkes godt inn før turen.

Selvfølgelig skal mobilen være med på turen. Ikke for at du kan oppdatere Facebook ved hvert utsiktspunkt (ok, la gå, også det), men fordi den fungerer som kompass, GPS, veikart, kamera og mye mer. For at den skal overleve møtet med den store verden må den pakkes inn i et slag- sikkert cover.

COBRA MICROTALK AU220, WALKIE TALKIE

Hold kontakten

Når mobilen ikke har dekning.

Med tre km rekkevidde, 10 timers batteritid og 16 kanaler, er de knøttsmå walkie talkiene, gull verdt for de som ferdes i fjellet eller steder med dårlig mobildekning. De sprutsikre Cobra AU220 leveres med ladbare batterier og USB-kabel, og kan redde ferien for mange.

SOLGAARD LIFEPACK – RYGGSEKK

Ryggsekken med alt

Praktisk ryggsekk med mengder av fiffige innebygde finesser for en aktiv livsstil.

Den har avdelinger for klær og gadgets, med mengder av lommer, inklusive skjulte for verdisaker. Lad mobilen med innebygd ladestasjon. Batteriet lader seg opp med solcel- ler, og underholdningen ivaretas av en Bluetooth-høytta- ler. Har dessuten innebygd låsevaier så man ikke blir fra- stjålet sakene sine.

BELKIN ROAD ROCKSTAR

NOK Strøm til bilturen

Når familien eller vennegjengen legger ut på biltur, kan det fort bli kamp om strømuttaket.

Nyere biler har kanskje en USB-kontakt eller to tilgjenge- lig, men for store deler av bilparken må du fortsatt ty til sigarettenneren. Hva er vel da bedre enn en billader med hele 4 uttak? Belkin Road Rockstar monteres i sigarettennerne og gir da 2 uttak foran og 2 som trekkes videre til passasjerene i baksetet.

JBL E65BTNC

Mindre støy, mindre stress

Hodetelefoner er alfa og omega også til bilferien.

Et sett med gode hodetelefo- ner er noe av det første du bør tenke på når familien legger ut på langtur. Det sikrer god lyd til musikk, film og spill for alle passa- sjerene, uten å forstyrre sjå- føren! Enda bedre blir det hvis hodetelefonene er tråd- løse og støyreduserende, slik som disse fra JBL. E65BTNC gir bra lydkvalitet, og støy- reduksjonen er blant de bedre vi har testet til prisen.

NEXTBASE 522GW – DASHBORDKAMERA

Når uhellet er ute

Med dashbordkamera vet du alltid hvem som har skylden i et sammenstøt. De siste fra Nextbase har dessuten nye, livsviktige funksjoner.

Her er det stemmestyrte dashbordkameraet du bare MÅ ha med på bilferien. Nextbase 522GW filmer med vidvinkel i 1440p vide- okvalitet. SOS-funksjon spør om du er ok etter et sammenstøt, og ringer automatisk nødnummeret om du ikke responderer. Ved sammenstøt får du dessuten video rett før og etter sammenstøt automatisk opplastet til mobilen.

STILLA MOTION

Stopp tyven

Lange fingre i teltleiren? Ikke lenger et problem. Det er en app for det.

Selvfølgelig har du mobilen med på festival. Og sikkert også andre verdisaker som du har liggende i baggen eller ryggsekken. Med en app på mobilen, og den lille tyveria- larmen fra Stilla Motion, sikrer du at sakene dine ikke blir stjålet. Plasser alarmen i en veske, og du får advarsel hvis den beveger seg. Problemet er løst!

DOMETIC BORDBAR TB15

Keep it cool!

Med Dometics hendige kjøleboks ligger drikkevarene lett tilgjengelig.

Kalde drikkevarer er en livredder til den stekende bilturen, men hva gjør du når kjøle- bagen ligger nedgravd i bagasjerommet? Dometic har løsningen med sin BordBar TB15, som kan festes med setebeltet foran eller i midten bak. Den rommer 15 liter, går på 12 volt og kan kjøle ned til -20 °C.

JBL PARTYBOX PARTYHØYTTALER

Kongen på campingen

Partyhøyttaleren med høy lyd og innebygde discolamper.

Den beste måten å få feststemning på campingen er et bra lydanlegg. JBL Partybox har imponerende bass og volumressurser for en bærbar høyttaler. Dessuten får discolampene opp stemningen. Batteriet holder halve dagen og natten, og er ikke det nok, kan den kobles til bilens sigarettenneruttak.

GOOBAY OUTDOOR POWERBANK

Lad mobilen fra solen – også når det regner

Goobays powerbank kan lade mobilen flere ganger. Og deretter kan solen lade powerbanken.

En powerbank er uunnværlig i teltet. Denne er robust og vanntett, og så har den innebygget lommelykt. Med 8000 mAh på tanken er det kapasitet til å lade mobilen minst to ganger. Men hva så? Da legger du bare powerbanken ut i solen. Takket være de innebygde solcellene kan den lades med solens kraft.

BIOLITE CAMPSTOVE 2

Kok kaffe – og lad mobilen

Engangsgrillen er gammeldags! Her er et felt- kjøkken i moderne utgave. 

Hvis det er kal ildstedet. Bioi ldt på campen, så sett dere sammen rundt te Campstove 2 kan koke en liter vann på it fem minutter n når du forer den med kartongen fra noen sixpack med ø øl. En inne- bygd vifte set ter fart på tt opptenningen n, slik at også de som i ikke var speidere kan v være med. Og overskudd dsvarmen omdannes til s kan lade mob bi strøm som ilen.

WEBER IGRILL 2

Trådløs grilling

Sjekk temperaturen med mobilen.

Stek kjøttet til perfeksjon med to steketermometre, og få full kontroll på temperaturen, med en app på mobilen. Du kan også se temperaturen stige på mobilen, eller rett på iGrill 2, og bli varslet når det er like før maten er ferdig grillet. iGrill 2 funker på alle griller, komfyren også.

NETGEAR ORBI OUTDOOR SATELLITE

Internett i hagen

En grillpølse i den ene hånden, lynrask internett på mobilen i den andre.

Det er i virkeligheten overvurdert å snakke med andre mennesker, så selv om du har invitert alle naboene til grillfest i hagen, er en stabil og rask internettforbindelse et must! Det får du ved hjelp av Netgear Orbi Outdoor Satellite, som forsterker husets Wifi opptil 175 meter, og som også tåler alt slags vær..

SONY MHC-V72D

Høytrykk på altanen

Imponer naboene med den råeste høyttaleren og lek DJ mellom drinkene.

Sonys høyttaler er som skapt for å lage partystemning på grillfesten. Den spiller nesten ulovlig høyt, har festlige stroboskoplamper og DJ kontroller som kan styres med gester. Dessuten kan man koble inn mikrofoner og kjøre karaoke utover natten.Bare pass på at ikke hamburgerne ristes av grillen.

KOODUU SYNERGY 50S

Hold flasken kald og hjertet varmt

Denne vinkjøleren er både lampe og høyttaler.

Er det en høyttaler som lyser, eller en lampe med lyd? Den holder i hvert fall vinen kald. Kooduu Synergy 50S er nemlig også en vin- kjøler som rommer to liter, inkludert isbiter. Bærehank gjør lampen lett å flytte på, og det oppladbare batteriet har inntil åtte timers spilletid eller tolv timers lampetid. Det finnes også mindre (35S) og større (65S) modeller.

OLYMPUS TOUGH TG-5

Vanntett feriekamera

Til lands og til vanns

Det robuste Olympus-kameraet er vår feriefavoritt. Det tåler knall og fall, det kan dykkes med, og ingen andre all- værskameraer leverer like fin bildekvalitet. Mengder med tilbehør, som undervannshus for dykking til 45m, under- vannblits m. m. gjør det uunnværlig til det meste.

RINSEKIT, TRANSPORTABEL DUSJ

La sanden bli på stranden

Med din egen personlige dusj er det slutt med sand over alt.

Kjenner du følelsen av sand alle steder på kroppen etter en tur på stranden? Med den transportable dusjen RinseKit blir sanden på stranden. RinseKit tar ikke mer plass enn en kjølebag, så den er lett å ha med. Det er høyt trykk på vannet, så du blir helt ren selv om badet bare varer 4–5 minutter.

DOMETIC COOLFREEZE

Kjøl ølen med solen

En hightech-kjøleboks for deg som vil være litt ekstra kul i sommer.

Coolfreeze er kjøleboksen med alt ekstra. Den kan drives med elektri- sitet på hytta, fra sigarettenneruttaket i bilen eller med solceller på pikniken. Du kan samtidig lade mobilen fra USB-uttaket, og overvåke kjølingen med en app. Den finnes i størrelser på 32 til 88 liter, og er forsterket for tøffe tak.

SODAPOP

Høyttaleren som flasker til

SodaPOP monteres på en helt vanlig flaske for ekstra bass.

SodaPOP er en liten, tønneformet høyttaler i lommefor- mat, som kobles trådløst til mobilen med Bluetooth. Genistreken er at du kan skru den på en vanlig flaske, som fungerer som et høyttalerkabinett og gir ekstra saftig bass. Det følger med en flaske i pakken, men den kan du legge igjen hjemme hvis du vil bruke minimalt med plass i bagasjen. Det vil være nok av flasker der du skal!.

NETGEAR M1 – BÆRBAR WI-FI

Bærbar Wi-Fi til hele familien

Slutt med sløvt trådløst hotellnettverk. Du kan ta ditt eget nett med i lommen.

Selv om dere er «på den store verden rundt»-tur, kommer det fortsatt stille stunder hvor mailen skal sjekkes og Facebook oppdateres med dagens feriebilder. Netgear M1 er en batteridrevet trådløs router som kan klare opptil 20 enheter av gangen, og som både virker på sitt SIM-kort og hotellets Wifi.

TILE PRO, SPORINGSBRIKKE

Finn kofferten din

Trådløs sporing på mobilen

De små Bluetooth-brikkene hjelper deg å finne ting du har mistet, og varsler når du er i nærheten. Sporer bagasje og andre ting hele tiden, og viser deg hvor på kartet de befinner seg. Sporingsbrikken er unnværlig på reiser og kan redde ferien for den uheldige.

SCROSS PRO LIGHT

Strøm på reisen

Enhver stolt globetrotter har med seg strømadapter når de legger ut på eventyr.

Et strømadapter er uunnværlig i reisesammenheng, og denne kompakte USB reiseadapteren fra Scross er ekstra kjekk. Den er kompatibel med strømnettet i nærmere 200 land (nesten alle unntatt Japan) og er kraftig nok til å drive alt fra laptoper og hårfønere med jording, samtidig som den har to USB uttak til dine gadgets.

DOG & BONE LOCKSMART MINI

Lås uten nøkler

Robust hengelås som åpnes og låses med mobilen via Bluetooth.

Med LockSmart Mini kan du låse hotellværelset ditt eller andre steder du oppbevarer dine verdisaker på reisen. Låsen er koblet til mobilen din, men har et unikt serie- nummer så den ikke kan ”kapres” av andre mobiler. Når låsen skal åpnes, tastes PIN, og LockSmart Mini spretter opp som troll av eske.

Redaksjonen
Lyd & Bildes og L&B Homes journalister velger ut og foretar grundige tester av ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste som går på strøm – det være seg TV-er, mobiltelefoner, høyttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmekino, ultrabooks, smartklokker, nettbrett, m.m.

5 tips til bedre lydplanke-lyd

Linn Sondek LP12 - klassikeren vi ikke glemmer

Electrocompaniet 2 channel Audio Power Amplifier - klassikeren vi ikke glemmer

Scroll to Top