Search
Generic filters
Anmeldelse

The Last Thing He Wanted

 itemprop
AnmeldelseThe Last Thing He Wanted
Thriller
The Last Thing He Wanted
Karakter

Hjelpeløse Anne Hathaway

Hathaway og Affleck er på ville veier i det de (bokstavelig talt) roter rundt i Iran-Contras-skandalen.

Det er utvilsomt varierende kvalitet på filmene som slippes fra strømmetjenestene, men med skuespillere som Willem Dafoe, Anne Hathaway og Ben Affleck på rollelisten, så forventer man i det minste en viss form for kvalitet. Men The Last Thing He Wanted svikter dessverre i de fleste ledd.

Med den mildt sagt spektakulære Iran-Contras-skandalen som bakteppe burde det være mulig å få en spennende thriller ut av ulovlig våpensalg («godkjent» av myndighetene), link til Iran og en ambisiøs, gravende journalist. Forvirring og en totalt usammenhengende historie er det Dee Rees (regi) har fått ut av romanen til Joan Didion.

Under gjenvalgskampanjen til den meget populære Ronald Reagan begynner det å svirre rykter i pressen, og politiske kretser, om ulovlig støtte til geriljaen i Nicaragua. I ettertid ble Oliver North den offisielle syndebukken for skandalen, men at det her var mange folk høyt oppe i «systemet» som var involvert i dekkoperasjonen er det liten tvil om.

Det er i dette vepsebolet den (tilsynelatende) idealistiske journalisten Elena McMahon (Anne Hathaway) begynner å nøste i løse tråder. Men etter en periode som utstasjonert reporter i Mellom-Amerika vil redaktøren hennes at hun nå skal dekke halleluja-presidentvalgkampen. Det skinner klart igjennom at hun hverken er fornøyd med oppdraget, eller nærer høye tanker om skuespilleren som sitter i Det ovale kontor. I kulissene lurer embedsmannen, med skjult agenda, Treat Morrison (Ben Affleck).

Les også Triple Frontier Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.
 data-srcset

Beleilig nok driver Elenas smådemente far (Willem Dafoe) med våpensmugling til «kreftsvulsten» Nicaragua, via Costa Rica. Når hennes far blir indisponert trer hun like godt inn i rollen som durkdreven våpensmugler, hopper på første flyr og mottar kokain i betaling. Herifra og ut faller historien totalt fra hverandre.

Én ting er at handlingen er særdeles forvirrende og tidvis fullstendig meningsløs, langt verre er det at karakterenes beveggrunner ikke gir snev av mening eller samsvarer med utgangspunktet. Et stykke ut i filmen møtes beleilig Elena og Treat i eksotiske Karibien, hvorpå hun deklamerer at hun ikke helt aner hvorfor hun har agert som hun har gjort. Nei vel, det gjør ikke vi heller.

Anne Hathaway og Ben Affleck. The Last Thing He Wanted (Foto: Netflix)

Hathaway (lang fra sin sedvanlige Hollywood-glamour) gjør det beste hun kan ut av en forvirret karakter, mens Affleck nok en gang oppleves mer og mer som en voksfigur. Affleck gjør seg adskillig bedre bak enn foran kamera, la oss håpe han holder seg der.

annonse

Det mest «imponerende» med The Last Thing He Wanted er hvordan man har maktet å surre til et så spennende utgangspunkt, i tillegg med så flinke folk både foran og bak kamera. Vi håper det om noen år kommer en «Directors’ Cut» som forhåpentligvis gir mer mening, inntil da er dette en film du elegant kan hoppe over.

annonse

Vi skal ikke hevde at filmen er «the last thing we wanted», men det er heller ikke langt unna. 2 lusne stjerner.

The Last Thing He Wanted_7 _MG_2851.CR2 _MG_0572.CR2 The Last Thing He Wanted_3 _MG_1343.CR2
<
>
The Last Thing He Wanted (Foto: Netflix)

Fakta

  • Netflix
  • Release: 21. februar 2020
  • Regi: Dee Rees
  • Med: Anne Hathaway, Ben Affleck, Willem Dafoe, Rosie Perez, Edi Gathegi, Mel Rodriguez
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 1:55 t.
  • Karakter: 2

IMDB Rating

The Last Thing He Wanted (2020) 1h 55min | Crime, Drama, Mystery | 21 February 2020 (Norway) Summary: A veteran D.C. journalist loses the thread of her own narrative when a guilt-propelled errand for her father thrusts her from byline to unwitting subject in the very story she's trying to break. Adapted from Joan Didion's namesake novel.
Countries: USALanguages: English, Spanish, French
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

The Old Guard (Foto: Netflix)

Action-spøkelser på speed!

Charlize Theron har tidligere vist at hun kan kick ass, bare så synd at ikke noen har gitt henne et bedre manus.

EUROVISION SONG CONTEST: The Story of Fire Saga - Will Ferrell as Lars Erickssong, Rachel McAdams as Sigrit Ericksdottir. Credit Elizabeth Viggiano/NETFLIX © 2020

Uoriginal og kjeeeedelig!

Will Ferrells seneste film fremstår som en ren hyllest av verdens minst inspirerende sangkonkurranse.

Perry Mason, sesong 1 (Foto: HBO)

Klassisk krim noir

HBO blåser nytt liv i legendarisk detektiv, i herlig krim noir stil.

SPACE FORCE

Space Farce!

Steve Carell er en glimrende, selvsentrert stjernegeneral i Trumps absurde misjon om å få menn på Månen igjen.

 data-srcset

Isdronningen

Årets Oscarvinner presenterer «remake» av sin dystopiske dommedags-togreise.

LD_D33_07508.dng

Sexbombe!

I et konservativt TV-miljø gjennomsyret av sexisme, mannssjåvinisme og sextrakassering slår noen kvinner tilbake.

Jusqu'au Declin - Photo Credit: Netflix / Bertrand Calmeau

Rednecks på skogstur

Enhver tenkelig katastrofe lurer rundet neste sving. Om du vil overleve må du ta ansvar for din egen sikkerhet og helse.

 data-srcset

Like kunstig som Belgisk blå!

Belgias første originale Netflix-serie er akkurat like kunstig og oppblåst som en Belgisk blå genmodifisert superokse.

SWEET MAGNOLIAS

Såpeoperaktig sørstatsklisjé

Tre barndomsvenninner ler, gråter, kjemper og drikker seg igjennom det høyst ordinære, men akk så kunstige, livet i den sjarmerende sørstatsbyen.

Schofield (George MacKay, left) with fellow soldiers in

Imponerende krigsbrutalitet

Få kriger er skildret like ofte på film som «the Great War», like fullt makter Mendes å tilføre genren noe nytt og imponerende.

 data-srcset

Toer’n stinker!

Bortsett fra forventninger om et overskudd for produksjonsselskapet, så kan det ikke ha vært en eneste annen tanke bak dette mølet.

🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
Prøv i 3 uker
close-image