TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Anmeldelse The Last Thing He Wanted

Hjelpeløse Anne Hathaway

Hathaway og Affleck er på ville veier i det de (bokstavelig talt) roter rundt i Iran-Contras-skandalen.

forfatter
Publisert 26.02.20 - 11:21
Karakter
Thriller
The Last Thing He Wanted

Det er utvilsomt varierende kvalitet på filmene som slippes fra strømmetjenestene, men med skuespillere som Willem Dafoe, Anne Hathaway og Ben Affleck på rollelisten, så forventer man i det minste en viss form for kvalitet. Men The Last Thing He Wanted svikter dessverre i de fleste ledd.

Med den mildt sagt spektakulære Iran-Contras-skandalen som bakteppe burde det være mulig å få en spennende thriller ut av ulovlig våpensalg («godkjent» av myndighetene), link til Iran og en ambisiøs, gravende journalist. Forvirring og en totalt usammenhengende historie er det Dee Rees (regi) har fått ut av romanen til Joan Didion.

youtu.be/KmrU6gMc1Lc

Under gjenvalgskampanjen til den meget populære Ronald Reagan begynner det å svirre rykter i pressen, og politiske kretser, om ulovlig støtte til geriljaen i Nicaragua. I ettertid ble Oliver North den offisielle syndebukken for skandalen, men at det her var mange folk høyt oppe i «systemet» som var involvert i dekkoperasjonen er det liten tvil om.

Det er i dette vepsebolet den (tilsynelatende) idealistiske journalisten Elena McMahon (Anne Hathaway) begynner å nøste i løse tråder. Men etter en periode som utstasjonert reporter i Mellom-Amerika vil redaktøren hennes at hun nå skal dekke halleluja-presidentvalgkampen. Det skinner klart igjennom at hun hverken er fornøyd med oppdraget, eller nærer høye tanker om skuespilleren som sitter i Det ovale kontor. I kulissene lurer embedsmannen, med skjult agenda, Treat Morrison (Ben Affleck).

Les også Triple Frontier Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

Beleilig nok driver Elenas smådemente far (Willem Dafoe) med våpensmugling til «kreftsvulsten» Nicaragua, via Costa Rica. Når hennes far blir indisponert trer hun like godt inn i rollen som durkdreven våpensmugler, hopper på første flyr og mottar kokain i betaling. Herifra og ut faller historien totalt fra hverandre.

Én ting er at handlingen er særdeles forvirrende og tidvis fullstendig meningsløs, langt verre er det at karakterenes beveggrunner ikke gir snev av mening eller samsvarer med utgangspunktet. Et stykke ut i filmen møtes beleilig Elena og Treat i eksotiske Karibien, hvorpå hun deklamerer at hun ikke helt aner hvorfor hun har agert som hun har gjort. Nei vel, det gjør ikke vi heller.

Anne Hathaway og Ben Affleck. The Last Thing He Wanted (Foto: Netflix)

Hathaway (lang fra sin sedvanlige Hollywood-glamour) gjør det beste hun kan ut av en forvirret karakter, mens Affleck nok en gang oppleves mer og mer som en voksfigur. Affleck gjør seg adskillig bedre bak enn foran kamera, la oss håpe han holder seg der.

Det mest «imponerende» med The Last Thing He Wanted er hvordan man har maktet å surre til et så spennende utgangspunkt, i tillegg med så flinke folk både foran og bak kamera. Vi håper det om noen år kommer en «Directors’ Cut» som forhåpentligvis gir mer mening, inntil da er dette en film du elegant kan hoppe over.

Vi skal ikke hevde at filmen er «the last thing we wanted», men det er heller ikke langt unna. 2 lusne stjerner.

The Last Thing He Wanted_7 _MG_2851.CR2 _MG_0572.CR2 The Last Thing He Wanted_3 _MG_1343.CR2
<
>
The Last Thing He Wanted (Foto: Netflix)
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 21. februar 2020
 • Regi: Dee Rees
 • Med: Anne Hathaway, Ben Affleck, Willem Dafoe, Rosie Perez, Edi Gathegi, Mel Rodriguez
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2020
 • Tid: 1:55 t.
 • Karakter: 2
IMDB Rating
The Last Thing He Wanted Crime, Drama, Thriller | February 21, 2020 (Norway) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Spanish, French
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Julekos i det ville, brutale, vesten? Disse seriene/filmene kan du strømme i desember - og nå kommer 1923!
Adar erstattes! Prime video annonserer nye skuespillere/karakterer til Ringenes Herre - og et trist bytte.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Følg Lyd & Bilde