Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Gone Baby Gone

Gone Baby Gone vil unektelig linkes til Madeleine-saken, men manuset og selve innspillingen fant faktisk sted før Madeleine McCann forsvant. Grunnen til den sene releasen var frykten for å virke støtende; og likhetstrekk er definitivt til stede.

Skrevet av / 23.08.08 - 10:00
Gone Baby Gone

Basert på den bestselgende romanen til Dennis Lehane (forfatter av bl.a. Mystic River) befinner vi oss nok en gang i hans hjemlige Boston. I et av byens mindre velstående nabolag forsvinner ubemerket fem år gamle Amanda (Madeline (!) O’Brien). Moren har åpenbart vært uoppmerksom – hun satt faktisk og tok dop på nærmeste vannhull.

Hennes onkel og tante leier inn privatdetektivene Angie (Michelle Monaghan) og Patrick (Casey Affleck). På lag med politiet, med Ed Harris og Morgan Freeman i spissen, må de løse mysteriet og skille sannhet fra løgn og bedrag.

Gone Baby Gone er intet mindre enn en imponerende regidebut av Ben Affleck! Med tanke på at dette er mannen bak kalkuner som Gigli og Jersey Girl, er vi mildt sak overrasket over de fine karakterstudiene han her presenterer.

Han behersker kamera og dramaturgi som tyder på en langt mer erfaren regissør. Affleck står også ansvarlig for manusskriptet og dialogen er absolutt av den bedre sorten. Vi foreslår at brødrene Affleck for fremtiden holder seg til det de kan: Ben regisserer og Casey som skuespiller. For det er Casey Affleck (som i Jesse James) stjeler showet med en meget velbalansert og troverdig rolletolkning av den ubestikkelige detektiven. Svakhetene fremkommer når enkelte personer blir for stereotyp og Affleck stadig trekker opp nye avvikende spor av hatten, spor som ikke gavner hverken filmen som helhet eller den dramaturgiske fremdriften.

Men alt i alt en meget god og tankevekkende thriller og debutfilm med noen strålende rolleprestasjoner! Gnistrende lydspor og meget bra billedkvalitet løfter Gone Baby Gone ytterligere. En fin og grundig bakomfilm, noen utelatte scener, kommentarspor og alternativ slutt får vi som bonus.

Tor Aavatsmark

 

Release: 25. juni
Regi: Ben Affleck
Med: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris
Land: USA    År: 2007    Tid: 1:53 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top