TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Anmeldelse Senior Year

Plump, platt og pinlig!

Nei, Rebel Wilson er ingen karakterskuespiller – men hun er, dessverre, heller ikke det spor morsom.

forfatter
Publisert 22.05.22 - 00:01
Karakter
Komedie
Senior Year

Rebel Wilson som cheerleader som plutselig våkner etter 20 år (!) i koma, kan så absolutt være utgangspunktet for et morsom premiss. Men nei da, Netflix har her produsert en av de dårligste, minste engasjerende og lite lattervekkende komediene på lenge.

Med fare for å fremstå som en surmaget, gammel gubbe, som ikke forstår seg på «ungdommelig» humor, så kaster vi oss fryktløst ut i det.

 

Så det er sagt med en gang, vi forventer intet dypt mellommenneskelig, flerdimensjonalt drama, av Shakespeareske proporsjoner når vi står foran en film med Wilson i hovedrollen. Det vi derimot forlanger er lettbent, kall det gjerne «tanketom» komikk, med snertne på-kanten-replikker, en dose sjarm, et delvis sammenhengende plott og karakterer vi evner å engasjere oss i. Dessverre leverer ikke Senior Year på noen av punktene.

En av skolens mest populære jenter er fagre Stephanie (Angourie Rice/Rebel Wilson). Den smilende 17-åringen er sjefs-cheeerleader og omgås med alle de «riktige» jentene. Vi befinner oss mot slutten av det bekymringsfrie 1990-tallet, og Britney Spears ljomer ut fra stereoanleggene. Under et event i gymsalen går det fryktelig galt, og Stephanie havner i fullstendig koma etter et brutalt fall. Men, like brått som hun «sluknet», våkner hun i en sykehusseng 20 år senere – til en veldig forandret verden.

Senior Year 5
Senior Year (Foto: Netflix)

Premisset om å hoppe frem i tid, eller at tenåringer plutselig befinner seg i en voksen kropp er ikke ny tematikk på film – blant annet perfeksjonert av Tom Hanks i Big (1988). Men der Big boblet over av sjarm og glimt i øyet er Senior Year kun plump, uengasjerende og direkte kjedelig. Regissør Alex Hardcastle har selv satt seg i en elegant spagat, der han forsøker å kombinere lettbent high-school-komikk med grov sex-humor; som jo er Wilsons kjennemerke. Noe hverken han eller filmen kommer godt ut av.

Senior Year 3 Senior Year 2 Senior Year 4 Senior Year 7 Senior Year 8 Senior Year 6
<
>
Senior Year (Foto: Netflix)

De aller, aller fleste komireplikkene faller dessverre på stengrunn, og mens vi bivåner filmen kan man høre en knappenål falle til gulvet. Det er definitivt ikke latter som preger testpublikummet.

Videre gjøres det alt for lite ut av alle muligheten premisset byr på nettopp ved at Stephanie har «hoppet» 20 år frem i tid. Det kulminerer kun med noen enkle slapstick-replikker rundt mobiltelefon og at Lady Gaga ligner på en lettkledd utgave av Madonna.

Les også Stockholmsyndromet Den notorisk kriminelle mannen bak Stockholmsyndromet har blitt til en særs fornøyelig krimkomedie.
Clark sesong 1 10

Senior Year forsøker seg på litt mer dybde, med noen halvveis antydninger rundt kritikk av kroppspress og et overflatisk samfunn; men selv her vases det bare bort i intet. Karakterene er gjennomgående stereotype og endimensjonale, selv de voksne fremstår som ubearbeidede parodier. Det er synd, for Rebel Wilson kan jo være riktig så morsom, noe hun beviste til gangs i Bridesmaids – men noen leading lady er hun åpenbart ikke.

Kort oppsummert kan vi si at Senior Year feiler fundamentalt på en komedies viktigste premiss: Den er overhodet ikke morsom. En kardinalsynd! Da blir en spilletid på nærmere to timer ganske så ulidelig å komme seg igjennom. Rett og slett pinlig dårlig. 1 stakkarslig stjerne til denne begredelige seansen.

Les også Alle nye strømmetitler, mai Disse seriene/filmene kan du strømme i mai - og nå vender Stranger Things tilbake!
Stranger Things sesong 4 1
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 13. mai 2022
 • Regi: Alex Hardcastle
 • Med: Rebel Wilson, Angourie Rice, Mary Holland, Sam Richardson, Zoe Chao, Justin Hartley, Chris Parnell, Jade Bender, Jeremy R. Taylor
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Tid: 1:51 t.
 • Karakter: 1
IMDB Rating
Senior Year Comedy | May 13, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde