Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nissan Leaf

Nissan Leaf

Nissan Leaf har for lengst blitt folkevognen blant elbiler, men den siste modellen har mer moderne innmat enn man er vant til. Foruten at NissanConnect-tjenester gir oversikt og styring av flere av bilens funksjoner via en mobilapp, er bilen utstyrt med CarPlay som standard.

Neste steg opp fra grunnpakken (Acenta) heter N-Connecta, og gir full LED frontlys, automatisk dimming av innvendige speil, varsling om objekter i bevegelse og dessuten ryggesensorer både foran og bak. Men det er ikke før du går opp til det øverste nivå, Tekna, at du får oppgradert lydsystemet. Prisøkningen i forhold til basisutgaven er da 29.500 kroner og inkluderer et lydsystem fra Bose, med 7 høyttalere. Lydanlegget er utviklet spesifikt for kupeen til den enkelte modellen, og Bose-ingeniørene brukt både ører og måleutstyr i kabinen for å komme frem til ønsket resultat.

Basshøyttaleren er på bare 4,5 tommer, i et 6,2 liters spesialkonstruert kabinett for å gi mest mulig trøkk og fylde fra en kompakt subwoofer. Utover dette er det to 6,5-tommers fulltonehøyttalere (en i hver dør foran), to 5,25-tommers fulltonehøyttalere (en i hver bakdør) og to diskantelementer – en i hver A-stolpe.

Med Tekna får du også ProPilot kjøreassistent, som hjelper deg å holde filen og dessuten en forhåndsbestemt avstand til bilen foran deg.

Annonse

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.