TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Nissan Leaf

Nissan Leaf har for lengst blitt folkevognen blant elbiler, men den siste modellen har mer moderne innmat enn man er vant til. Foruten at NissanConnect-tjenester gir oversikt og styring av flere av bilens funksjoner via en mobilapp, er bilen utstyrt med CarPlay som standard.

Neste steg opp fra grunnpakken (Acenta) heter N-Connecta, og gir full LED frontlys, automatisk dimming av innvendige speil, varsling om objekter i bevegelse og dessuten ryggesensorer både foran og bak. Men det er ikke før du går opp til det øverste nivå, Tekna, at du får oppgradert lydsystemet. Prisøkningen i forhold til basisutgaven er da 29.500 kroner og inkluderer et lydsystem fra Bose, med 7 høyttalere. Lydanlegget er utviklet spesifikt for kupeen til den enkelte modellen, og Bose-ingeniørene brukt både ører og måleutstyr i kabinen for å komme frem til ønsket resultat.

Basshøyttaleren er på bare 4,5 tommer, i et 6,2 liters spesialkonstruert kabinett for å gi mest mulig trøkk og fylde fra en kompakt subwoofer. Utover dette er det to 6,5-tommers fulltonehøyttalere (en i hver dør foran), to 5,25-tommers fulltonehøyttalere (en i hver bakdør) og to diskantelementer – en i hver A-stolpe.

Med Tekna får du også ProPilot kjøreassistent, som hjelper deg å holde filen og dessuten en forhåndsbestemt avstand til bilen foran deg.

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde