Nissan Leaf

forfatter

Nissan Leaf

Nissan Leaf har for lengst blitt folkevognen blant elbiler, men den siste modellen har mer moderne innmat enn man er vant til. Foruten at NissanConnect-tjenester gir oversikt og styring av flere av bilens funksjoner via en mobilapp, er bilen utstyrt med CarPlay som standard.

Neste steg opp fra grunnpakken (Acenta) heter N-Connecta, og gir full LED frontlys, automatisk dimming av innvendige speil, varsling om objekter i bevegelse og dessuten ryggesensorer både foran og bak. Men det er ikke før du går opp til det øverste nivå, Tekna, at du får oppgradert lydsystemet. Prisøkningen i forhold til basisutgaven er da 29.500 kroner og inkluderer et lydsystem fra Bose, med 7 høyttalere. Lydanlegget er utviklet spesifikt for kupeen til den enkelte modellen, og Bose-ingeniørene brukt både ører og måleutstyr i kabinen for å komme frem til ønsket resultat.

Basshøyttaleren er på bare 4,5 tommer, i et 6,2 liters spesialkonstruert kabinett for å gi mest mulig trøkk og fylde fra en kompakt subwoofer. Utover dette er det to 6,5-tommers fulltonehøyttalere (en i hver dør foran), to 5,25-tommers fulltonehøyttalere (en i hver bakdør) og to diskantelementer – en i hver A-stolpe.

Med Tekna får du også ProPilot kjøreassistent, som hjelper deg å holde filen og dessuten en forhåndsbestemt avstand til bilen foran deg.