TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Vi kårer Årets lydinnovasjon 2021-2022

Direktørbil med dundrende bass!

Mercedes S-klasse er en VIP-farkost utenom det vanlige: Med Burmester-lyd og deilig bass-massasje i setene, får du garantert lyst til å ta den lange veien hjem.

forfatter
Publisert 26.10.21 - 12:00

Mercedes og Burmester har et tett samarbeid på lydfronten, og på flaggskip-modellen av S-klasse har de virkelig tatt den helt ut. I stedet for et såkalt 3D-system med 15 høyttalere, får man her hele 31 av dem. Forsterkereffekten angis til 1750 watt, hvorav 400 watt går til en kraftig subwoofer i bagasjerommet.

Den omfattende lydpakken virker selvsagt inn på prisen: Mens et vanlig Burmester 3D-system koster rundt 17 000 kroner som tilvalg, må du ut med nærmere 90 000 kroner for 4D-versjonen. Men hvis du er blant dem som virkelig setter pris på god lyd, kan det faktisk være verdt det.

Bass-massasje i stolryggen

Nakkehårene får sving på seg når Burmester 4D-anlegget byr opp til dans: Her har de definitivt ikke spart på kreftene, la det være sagt! Et stort, mektig og kraftfullt lydbilde fyller kupéen, og vi tar oss umiddelbart i å trampe takten til Rage Against the Machine. Eller rettere sagt, takten tramper i oss!

Etter en viss erfaring med bass-vibratorer fra kino, fornøyelsesparker og lignende, er det lett å tenke at dette er en gimmick. Men Burmester har faktisk klart å få vibratorene til å fungere overraskende godt i samspill med de vanlige basshøyttalerne. Det er hele tiden god synk mellom de fysiske anslagene og basslyden for øvrig. Det føles rett og slett som man har en gigantisk, hardtslående subwoofer i ryggen.

4D-funksjonen gir også en annen, uventet bonus: Selv på ganske lavt lyttevolum får man en tydelig fornemmelse av bass-anslagene, som du ellers ikke får fra vanlige lydsystemer. Og på virkelig høyt volum kan du kjenne voldsomme dunk i ryggen – akkurat som å være på en høylytt rockekonsert. Dette er hi-fi billyd på sitt beste!

Les hele testen her!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

 

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Første sniktitt på ny konseptbil fra Mini Mini Concept Aceman konseptbil vil gi et førstehåndsinntrykk av det fremtidige designspråket til Mini.
Sjekk Fords automatiske «laderobot» Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend