Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

Vi kårer

Årets hederspris 2023-2024: DALI

DALI har laget høyttalere i 40 år, og merket er kjent over hele verden.

Skrevet av / 30.10.23 - 11:58
Årets hederspris 2023-2024: DALI

Den danske høyttalerprodusenten DALI (navnet står for Danish Audiophile Loudspeaker Industries) har gjennom sin 40-årige historie utvist en vedvarende dedikasjon innenfor lydteknologi og høyttalerdesign. Virksomheten har gått fra å lage billige høyttalere til tenåringsrommet, til i dag å ha high-end-modeller på programmet som kan måle seg med de beste internasjonale konkurrentene.

Merket DALIs historie begynte i 1983, da de ble stiftet for å produsere høyttalere til Danmarks Hi-Fi Klub (i dag HiFi Klubben), som kunne selges sammen med de stereoanleggene som ble solgt i butikkene. Deres første modell under eget navn, DALI 2, ble en øyeblikkelig salgssuksess.

DALI har ikke bare utviklet og produsert høyttalere av høy kvalitet under eget navn på fabrikken i Nørager i Nordjylland. Fra 1986 til 1999 fremstilte fabrikken også Cerwin-Vega-høyttalere på lisens til hele det europeiske markedet. Og det var ifølge direktør Lars Worre avgjørende for virksomhetens vekst, da det gjorde det mulig allerede fra begynnelsen å bygge en større fabrikk og ansette flere medarbeidere.

Selskapet har klart å opprettholde sitt danske opphav som en viktig del av sin merkevareidentitet, og de har vært ambassadører for dansk lydteknologi på verdensplan. DALI har oppnådd internasjonal anerkjennelse, og er nå representert i 70 land med over 90 % av sin produksjon til eksport. Deres høyttalere nyter stor anerkjennelse hos hi-fi-elskere over hele verden.

DALI har ikke bare fulgt i andres fotspor, de har også vært pionerer innenfor teknologi og materialer, og de utvikler og fremstiller alle høyttalerenhetene selv. Deres dedikasjon til å minimere forvrengning og non-lineære tap i sine høyttalere har ført til innovative løsninger, som den unike SMC (Soft Magnetic Compound)-teknologien som reduserer forvrengningen i høyttalerne deres markant.

De senere årene har DALI hevet ambisjonsnivået, og har med de kjempestore Kore tatt steget som produsent i den ekstremt krevende ultra high-end-klassen. En imponerende bedrift for en produsent som startet med å lage billige høyttalere til tenåringsrommet.

Selskapet har også demonstrert sin vilje til å samarbeide med musikere og band, som Lukas Graham, for å skape en dypere forbindelse mellom lydproduksjon og musikkskapelse.

DALI har vist seg å være en ekte innovatør innenfor høyttalerdesign, som har fortsatt med å levere kvalitet og verdi for sine kunder. Derfor tildeles DALI denne velfortjente prisen som anerkjennelse for sitt langvarige og imponerende bidrag til lydverdenen.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Danmark får sin egen bransjeforening

Dansk-svensk samarbeide om forbrukerelektronikk.
Les mer
Scroll to Top