Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Google Chromecast med Google TV 4K

Nytt liv til din gamle TV

Om smart-TV-en din drar på årene, kan den gjøres moderne igjen med denne fantastiske dingsen.

Publisert 01.11.22 - 12:00
Google Chromecast med Google TV 4K

Mest populære tester

Nyhet
Har du stor nok yacht, har du plass til god lyd.
Nyhet
Sesong 3 av The Kardashians får Disney+-premiere i mai - nå er traileren her.
Nyhet
Den heftige 7-seteren Kia EV9 har plass til voksne i alle sine seter. Den kommer hit etter sommeren.
Geir Gråbein Nordby

Nå har endelig Google Chromecast fått fjernkontroll. Og dessuten grensesnittet Google TV. Det er et meget godt smart-TV-system, hvor du kan laste ned en hel bråte ulike strømmetjenester og andre Android-apper, og deretter styre dem med fjernkontrollen.

De gangene du likevel ønsker å caste, kan den nye Chromecast-en også dette. Apple har sitt alternativ i form av AirPlay, så de to er nå likere enn noensinne.

Oversiktlig smart-TV

Google TV er et meget smart og oversiktlig smart-TV-grensesnitt, hvor du finner omtrent alt du søker av apper. Netflix, HBO, Disney+ og faktisk også Apple TV+, og så å si alt annet er der. Også lokale TV-tjenester, avspilling av lokale filer via Plex, og verktøy som netthastighetstester, nettlesere, nettverksdiagnoser og masse mer. Hvis du ønsker, kan du stemmestyre enheten med en knapp på fjernkontrollen, eller bruk piltastene.

Vi registrerer at det går mye raskere å klikke rundt med fjernkontrollen, enn på flere TV-er av nyere årgang. Bildekvaliteten er det heller ingenting å si på, og siden Chromecast-en støtter både 4K og HDR, og dessuten Dolby Vision, så får man filmer og serien i den kvaliteten man skal. Har du en 4K-TV eller projektor av god kvalitet, får du full nytelse ut av Chromecast-en. Og siden den også har Bluetooth-tilkobling til ekstern lyd, så kan du slippe unna lange kabelstrekk fra projektoren til et lydanlegg.

Den beste dingsen til TV-en

Chromecast med Google TV er den smart-TV-dingsen Google burde laget fra starten av. Her får du nemlig komplett Google TV-funksjonalitet i en liten dings med fjernkontroll og Ultra HD-kvalitet, som til noen hundrelapper fornyer din gamle TV. Eller projektor.

Den er en fryd i det daglige, med et mye glattere og mer responderende grensesnitt enn med de fleste TV-er. Det er litt igjen til Apple TV her, men til denne prisen er det lett å tilgi. Dette er rett og slett den største gaven du kan gi din gamle TV.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top