Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Stangstøvsuger av resirkulert plast – i seks farger

Electrolux har utviklet stangstøvsugere der de seks ulike fargene er fremstilt av resirkulert plast.

Skrevet av / 07.07.23 - 12:46
Stangstøvsuger av resirkulert plast – i seks farger

Det innovative med Electrolux’ stangstøvsuger er at det ikke er brukt noe fargestoff til å fargelegge produktet, dermed unngår man å bruke kjemikalier som potensielt kan skade mennesker og miljø, samtidig som man reduserer klimagassutslippene ved å ikke måtte fremstille og bruke fargestoffer.

Det er første gang Electrolux har lansert en hel fargeserie – bestående av seks ulike farger – av ulike resirkulerte plastmaterialer, og uten lakk. Vanligvis er resirkulerte plastprodukter kun tilgjengelige i svart.

Disse stangstøvsugene er fremstilt av mellom 43 og 49 % resirkulert materiale (i vekt), avhengig av farge og valg av munnstykke.

Det var en krevende prosess å gå over til resirkulert plast fordi den oppfører seg veldig annerledes i forhold til ny plast. I løpet av en treårsperiode eksperimenterte vi med ulike blandinger og testet dem grundig, inkludert krevende falltester, for å sikre at resirkulert plast ikke påvirket produktets holdbarhet på noen måte», sier Pedro Martinez Ramos, Wellbeing Colour, Material and Finish Design Lead hos Electrolux.

Den nye generasjonen stangstøvsugere har 20 % høyere sugeevne takket være et nytt børstemunnstykke, samt et forseglet filtreringssystem som fjerner opptil 99,9 % av partiklene mellom 0,3-10 µm fra hjemmet. I tillegg er batteritiden i håndholdt modus forbedret, med opptil 55 minutter på én lading.

Electrolux’ stangstøvsuger er fremstilt av resirkulert plast og kommer i seks farger. Foto: Electrolux

Pris og tilgjengelighet

Electrolux stangstøvsuger kommer i en rekke ulike varianter; Clean 600, Animal 600, Hygienic 600 og Hygienic 6000, og koster fra 4.195 kroner.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

Scroll to Top