Redaksjonen anbefaler

Årets Beste 2019-2020

September 2015ASUS MeMO Pad 8 ME581C

Kompakt arbeidshest

Asus MeMo Pad 8 leverer varene til en billig penge.

Umiddelbart gjør MeMo Pad 8 ikke mye ut av seg, men det kompakte Android-nettbrettet med 8” skjerm og quad-core Intel Atom prosessor er litt av en ulv i fåreklær, for på mange punkter presterer den på høyde med langt dyrere produkter.

Skjermen er tett på å være nesten beste og leverer et knivskarpt bilde med god lysstyrke og flotte, naturtro farger.

Lyden er det vanskelig å si noe negativt om. Bruker man et skikkelig sett hodetelefoner får man som belønning kraftig volum og en god dypbass helt uten forvrengning. Og kombinerer man det flotte skjermbildet og den gode lyden sier det seg nesten selv at videopplevelsen er nær oppunder fremragende. Det blir vanskelig å finne et mer optimalt nettbrett som man vil se på video på toget, i flyet eller i baksetet på bilen.

MeMo Pad 8 er fremstilt av plast og glass, og baksiden er som en magnet for fettfingre. Men kvalitetsinntrykket er likevel overveiende positivt, og heldigvis er nettbrettet robust og kan tåle en støyt hvis ungene drar i den fra hver sin side.

Eneste punkt for kritikk i forhold til nettbrettets fysiske egenskaper må være at det har tendens til å bli ganske varmt på baksiden hvis man presser det for mye.

 

Høy ytelse

Heldigvis er det lettere sagt enn gjort, for som våre Benchmark-tall viser har MeMo Pad 8 massevis av krefter på lur. Den scorer testens nest beste resultat i Geekbench 3 målingen, og i Antutu testen er den faktisk seierherre. I vanlig bruk er inntrykket det samme. Apper åpner med det samme, navigering blant startskjermer og menyer er fast, og tunge apper som vårt faste testspill, Asphalt 8, kjører uten et kny.

annonse

Hvis vi absolutt må sette på de kritiske brillene, må det være for at Asus propper sine nettbrett – og dermed også MeMo Pad 8 – med altfor mye bloatware. Vi nevner i fleng apper som PartyLink, MyAsus, SuperNote, Mirror, Omlet Chat osv. Vi forstår selvfølgelig at Asus prøver å vinne brukernes hjerter ved å involvere dem i et slags Asus-univers av apper og tjenester, men noen burde ha lært dem en ting eller to om begrensningens kunst.

annonse

 

Konklusjon

Det samlede inntrykket av Asus MeMo Pad 8 forblir imidlertid positivt. Her er det virkelig snakk om et kvalitetsprodukt til budsjettpris. Om vi snakker om ytelse, kvalitetsfølelse, skjerm eller lyd, leverer Asus på et nivå som man ellers bare forventer av langt dyrere produkter. Nettbrettet er perfekt til ungene – godt som det er til video, musikk og spill – men det passer også for de voksne.

MeMo Pad 8 fås også i en litt dyrere utgave med 4G/LTE.

annonse

Fakta

 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skjerm: 8" LED IPS, 1920 x 1200, 283 ppi
 • Prosessor: 1,83 GHz Intel Atom Z3560 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM
 • Lager: 16 GB (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 5 MP (bag), 1,2 MP (front)
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, Miracast
 • Mål: 213 x 123 x 7,45 mm
 • Vekt: 299 g
 • Batteri: Opp til 9 timer (15 Wh litiumpolymer)

Pris

1990 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Nettbrett i mellomklassen Et nettbrett for hele familien
  Også i denne testen:
  Huawei MediaPad T1 10
  Når ”budsjett” blir for billig
  Huawei har vært for hard med sparekniven på MediaPad T1 10.
  Lenovo Yoga Tablet 2
  Android-kongen
  Lenovo Yoga Tablet 2 er det ideelle mellomklasse-nettbrett.
  Apple iPad mini 2
  Fortsatt best
  iPad mini 2 har nesten to år på baken, men kan likevel lære de yngre konkurrentene en ting eller to.
  Samsung Galaxy Tab A
  Au! Det gjør vondt i øynene
  Samsung Galaxy Tab 4 skjemmes av en helt utrolig dårlig skjerm.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Kommentarer

    Motta varsel  
  Varsle meg om

  Les også

  Smart budsjettvalg

  Moto G har både blitt billigere og gir mer for pengene enn tidligere.

  Se, det beste iPad-kjøpet!

  Apples billige iPad har fått et par vesentlige oppdateringer som gjør den til et enda bedre kjøp, enn den var fra før.

  Kino i lommen

  Sony Xperia 1 er en ny start for Sony, som har lagt spesiell vekt på skjerm og kamera. Men kan de slå de store konkurrentene? Få svaret her.