annonse
annonse

LG Stylus 2

Radiotelefonen

Den første telefonen med DAB+ radio passer best for radioentusiaster.

Pluss
Stor skjerm, oversiktlige menyer og praktisk pekepenn. DAB+ radio er bokstavelig talt et pluss.
Minus
Moderat ytelse, lyssvak og blass skjerm, dårlig lydkvalitet, bare middels bildekvalitet.

Til neste år slukkes FM fylkesvis fra måned til måned. Det analoge sendenettet for radio skal erstattes av DAB+, som allerede er godt utbygget i Norge. De fleste kan allerede ta inn DAB+ radio parallelt med FM, men i slutten av 2017 er det bare enkelte nærradioer som blir å finne på FM-båndet.

For de fleste av oss med smartmobiler, er likevel radio ikke lengre unna enn nærmeste app. Nettradio er enkelt tilgjengelig på både iPhone og Android-mobiler, men det er ikke alltid den mest pålitelige forbindelsen når man er i bevegelse. For eksempel når man er på vei til jobben, hytta eller et møte.

Nettradio bruker også datatrafikk i mobilnettet, som koster penger. Ikke all verdens mye penger, for en time nettradio drar ikke mange megabytene av datakvoten, men det kan likevel være enda mer praktisk med DAB+ radio.

Det får man i LG Stylus 2, som her hjemme selges i en versjon med DAB+ radio, i tillegg til FM-radio. Den ligger et stykke unna toppmodellen G5, som vi nylig testet, noe både kameraet, lydkvaliteten og ikke minst ytelsen beviste.

Les også: Test av LG G5

 

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Moderat fart

Som navnet antyder, er telefonen utstyrt med pekepenn. Den er faktisk mer anvendelig enn man skulle tro. Dra den ut av den slanke telefonen, så dukker det opp en meny hvor du kan velge å skrive noe. For eksempel en liten notis, eller huskelapp, som du kan synkronisere med Google-kontoen din – og få tilgang til fra andre enheter. Du kan også skrive tekst på snapshot fra skjermbilder, og mye mer. Kalligrafi er også støttet, og det ser faktisk veldig bra ut, siden skriften blir tykkere når du trykker pennen mot skjermen.

Den store 5,7-tommers skjermen er ikke like overbevisende. Oppløsningen er ikke all verden (720HD med 258 ppi), og den er litt blassere med mer begrenset innsynsvinkel, enn vi foretrekker. Hastigheten er heller ikke mye å skryte av.

Les også: De beste mobilene for deg

Pekepennen er praktisk for de som ofte skriver notater. (Foto: Produsenten)
Pekepennen er praktisk for de som ofte skriver notater. (Foto: Produsenten)

Geekbench

Resultatet fra testen i Geekbench, som vi bruker på alle telefoner, plasserer Stylus 2 nederst blant telefonene vi har testet i 2016. Siden den kjører med en prosessor med flere kjerner, har vi testet både én- og flerkjerneytelsen, som forteller oss noe om hvor kjapt den klarer å behandle komplekse data.

Med en kjerne scorer den 509 poeng før vi har lastet den opp med masse apper og innhold, og 1320 i flerkjernetesten. Til sammenligning scorer Huawei Honor 5X til omtrent samme pris, over 3000 i flerkjernetesten. LG G5 5400.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Å bruke

Tallene forteller ikke hele sannheten. For mobilen er ikke så verst å bruke. LG har ryddet i menyene og den er oversiktlig og kjapp nok til vanlig bruk. Knappene er plassert på baksiden, der finner vi et 13 Mp kamera, mens et 8 Mp frontkamera burde holde til selfiebruk.

Man behøver forresten ikke å løfte opp telefonen og trykke på en knapp for å tenne skjermen og bruke den. Det holder med to kjappe kakk på skjermen, så våkner den.

Noen fingeravtrykkleser finnes ikke.

LG har lagt inn flere praktiske elementer i skjermbetjeningen, som muligheten til å legge notater eller bilder rett i kalenderen, bare ved å dra inn en tilleggsmeny fra høyre når du har kalenderen åpen.

Skjermbilde fra DAB+ appen.
Skjermbilde fra DAB+ appen.

DAB+ radio

Ytelsen er ikke noe argument for å velge Stylus 2, men den er foreløpig helt unik som den eneste telefonen med DAB+ radio. Som på telefoner med FM-radio, er man avhengig av å ha ørepluggene eller hodetelefoner tilkoblet. Ledningen fungerer nemlig som antenne.

Det er fullt mulig å høre radio med telefonens innebyggede høyttaler, men da skal det være stille rundt deg. For volumet er relativt svakt. Det er det også i de medfølgende øreproppene, som jeg anbefaler at du kaster når du pakker opp telefonen. De lyder ikke særlig godt, med ubalansert lydbilde og kraftig farging av klanger. Bruk heller ordentlige hodetelefoner eller bedre ørepropper.

Les også: De beste øreproppene til 500 kr

Men radiofunksjonen er god. Telefonen finner kjapt tilgjengelige DAB+ stasjoner og legger dem i en liste hvor du kan markere dine favoritter for senere bruk. Den støtter også TV-sendinger (!), først og fremst NRK og TV2, men da er du veldig avhengig av tilnærmet optimale mottaksforhold i sentrale strøk som Oslo sentrum. Ellers finner du bare DAB+ kanalene.

Du kan velge å bruke den medfølgende DAB-appen, eller laste ned appen radio.no eller andre apper som støtter nettradio, for å få tilgang til flere radiostasjoner enn du finner på FM. Men igjen, du er helt avhengig av dekning for å kunne høre DAB+. Akkurat som på FM, kan signalet falle ut og lyden bli borte, men langs hovedveier med DAB-dekning opplever du sjelden problemer. Tuneller, busstasjoner, togstasjoner, eller bygninger med mye betong, kan skape problemer for mottaket.

Les også: Derfor suger DAB-lyden

Så mørkt og grumsete blir det med kameraet på LG Stylus 2.
Så mørkt og grumsete blir det med kameraet på LG Stylus 2.

Kameraet

Mens oppløsningen fra telefonens 13 Mp kamera holder i massevis, er det synlige avvik i fargebalansen, og kameraet har en tendens til å velge kjøligere fargetemperatur enn vi foretrekker. I lite lys blir ikke uventet bildene temmelig grumsete. Kraftig kornstøy, fallende kontrast og blasse farger er resultatet. Det hjelper ikke å bruke blits heller, den er for svak til å fylle et rom med nok lys.

I godt lys blir bildene mye bedre. Fargene er godt mettet og kontrasten god, men bildekvaliteten ligger et godt stykke bak iPhone 6s og Huawei P9.

Ikke helt korrekt fargebalanse, legg merke til at de lyse partiene har blått fargestikk.
Ikke helt korrekt fargebalanse, legg merke til at de lyse partiene har blått fargestikk.

Telefon for radioentusiaster

Uten DAB+ radio er LG Stylus en helt grei, moderat priset telefon med stor skjerm, og bra brukervennlighet. Bildekvaliteten på skjerm og kamera er akseptabel, men ytelsen klokker inn langt nede på resultatlisten. Dersom LG-telefonen skulle deltatt på en 10.000 meter, hadde den havnet bak i feltet ved målgang. Men den velfungerende pennen tiltaler sikkert noen som ofte trenger å skrive korte notater, og elsker å høre på radio. Slik sett er Stylus 2 en nisjetelefon, for det er det eneste som gjør den unik nok til at den kan være verdt pengene.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Operativsystem: Android 6.0
  • Skjerm: 5,7 tommer IPS 1280 x 720 (258 ppi)
  • Prosessor: 1,2 GHz quadcore Snapdragon 410
  • Minne: 1,5 GB / 16 GB + micro SD
  • Kamera: 13 Mp F1.8 / 8 Mp F2.4
  • Trådløst: GPS, Wifi 802.11 b/g/n, BT 4.2, NFC
  • Mål: 155 x 79,6 x 7,4 mm
  • Vekt: 145 gram
  • Batteri: 3000 mAh, 20 h samtale, 400 h ventemodus
  • Annet: FM/DAB+ radio, pekepenn
Pris: 2700,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×