De beste øreproppene til 500 kr

Budsjetthodetelefoner med bra lyd

Vellydende hodetelefoner til mobilen som alle har råd til. Vi tester åtte hodetelefoner til en femhundrelapp.

Med Spotify, Tidal, Apple Music og Google Play Music sin seiersgang over hele verden er det billigere og mer bekvemt enn noensinne å lytte til musikk. Og mange av oss gjør det dessuten fra mobilen for å fordrive tiden på reise. Folk som ikke kan la være å lytte selv om de er på reise, kan man trolig klassifisere som musikkelskere. Men da burde man ikke bare bry seg om at det låter, men også hvordan det låter.

 

Men ser man seg rundt på bussen eller toget, er det fortsatt mange som lytter med de hodetelefonene som fulgte med mobilen. Harde, ubekvemme hodetelefoner av dårlig kvalitet. De går i stykker for det minste, og ledningene vikler seg. Men fremfor alt låter de forferdelig dårlig. Det handler dessuten ikke bare om opplevelsen av musikken, men også om å beskytte hørselen. Dårlige hodetelefoner krever ofte at man skrur opp volumet for å høre nyanser, og forvrengningen det ofte gir, er ekstra skadelig for ørene.

 

Derfor oppfordrer vi sterkt til at man lar de medfølgende hodetelefonene bli værende igjen i kartongen, og kjøper noen bedre. Men det er kanskje ikke alle som er villige til å betale en tusenlapp, som hodetelefonene kostet sist gang vi testet hodetelefoner til mobilen. I årets test har vi derfor forsøkt å finne et prisnivå hvor det er en betydelig forskjell fra de som fulgte med, men uten at prisen flyr i vei alt for mye. Og den havnet på rundt 400–600 kroner.

 

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

I prisklassen rundt en femhundrelapp får man hodetelefoner som er betydelig bedre bygd enn budsjettklassen. Og hodetelefoner som holder, trenger man ikke bytte ut like ofte, og det blir derfor ikke dyrere i lengden. De har ledninger som ikke vikler seg like lett, noe som også forlenger holdbarheten. Man får med flere puter i forskjellige størrelser, som gjør at de blir mer bekvemme, samt at propper som passer gir bedre bassgjengivelse. Men fremfor alt låter de bedre slik at du kan nyte musikken og samtidig beskytte hørselen.

 

Sjekklister for hodetelefoner til mobilen
Virker de robuste? Er det noe som er løst allerede i butikken? Hvordan er ledningen festet til proppene; kan det være at den løsner etter et antall strekk i ledningen?

Virker det som om ledningen lett vikler seg? Har den en form for belegg som motvirker det?

Følger det med puter i ulike størrelser? Feil størrelse gjør dem ubekvemme, og påvirker bassgjengivelsen negativt.

Følger det med en form for oppbevaringspose eller etui slik at de blir beskyttet i lommen eller i vesken?

Har ledningen fjernkontroll? Det er praktisk for å pause musikken, besvare samtaler eller justere volumet, uten at man må ta frem mobilen.

Om det er mulig, prøv dem på slik at du kjenner om de er bekvemme. Alle ører er forskjellige.

Prøvelytt med favorittmusikken din, om det er mulig. Alle lytter på forskjellige typer av musikk, og noen vil ha en nøytral lyd, mens andre vil ha mye bass.

 

Testkriterier

Vi ba produsentene om ørepropper (in-ear hodetelefoner) beregnet for mobilt bruk, i prisklassen 500 kroner. Hodetelefonene ble testet mot vår sjekkliste, og fikk karakter for byggekvalitet, håndtering og finesser. Deretter ble de innspilt for å myke opp elementet. Vi spilte så musikk i flere musikksjangre, av bra teknisk kvalitet, fra både en Sony Xperia og en iPhone. Vi noterte feil i lydgjengivelsen, men var ikke like strenge som med dyre hodetelefoner. Vi forsøkte også å finne positive egenskaper, og satte til slutt en totalkarakter hvor vi også tok hensyn til prisen.

Monster Clarity HD

Bli abonnent for å lese videre.
Abonner på Lyd & Bilde

Allerede abonnent?
Logg inn

Avanserte, men billige

Clarity HD føles som et kompromiss som burde kostet mer for å nå målet.

Kan låte bra i sine beste stunder. Fjernkontroll med unike funksjoner. Monster-design til salgspris.
Buldrende bass som overdøver alt annet. Ingen instruksjoner på hvordan fjernkontrollen fungerer. Ubekvemme ved lengre tids lytting.

Monster forbindes ofte med bra produkter, men som også koster deretter. Dette er deres forsøk på å bryte seg inn i segmentet for mer prisfølsomme konsumenter. Formgivningen er ganske hyggelig, men ikke direkte diskré. De kan fås hvite med sølvdetaljer, helsvarte samt svarte med rosa eller gule detaljer. De har en flat, viklefri ledning, og skal ifølge Monster har forsterkede strekkavlastningspunkter. Selv om de føles ganske plastaktige og billige, virker faktisk byggekvaliteten å være bedre enn førsteinntrykket.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Ledningen har en fjernkontroll som har såkalt ControlTalk-funksjon, noe som innebærer at man kommer til funksjoner med ulike kombinasjoner av trykk. Dessverre står det ikke noen steder hvilke de er. Av ren tilfeldighet oppdaget vi, at man faktisk kan komme til stemmekommandoen i iOS og Android. De mest unike funksjonene er altså helt gjemt! Man får bare to størrelser på putene, så de passer nok ikke alle. Det føles litt klumpete i øret, og det gjorde at vi ble trette ganske raskt.

 

Ingen blir nok overrasket når vi forteller at Monster-hodetelefonene har en skikkelig bass. Men til forskjell fra de dyrere modellenes kontrollerte bass, er denne mer buldrende. Det er et problem om man spiller noe med dyp bass, for da drukner alle andre nyanser i musikken. Dette er synd, for om man spiller noe roligere, kan de låte riktig bra. Det merkes at man har forsøkt å etterligne den lydprofilen som målgruppen forventer seg, men at budsjettet ikke riktig har strukket til.

 

Konklusjon

I jakten på en prisfølsom målgruppe har Monster sluppet denne budsjettmodellen. Utførelsen føles også billigere enn andre modeller, selv om designen er der. Man har også forsøkt å få til den karakteristiske basstunge lyden, men der har man gått for langt i kostnadsbesparelsen. Den er riktignok dyp, men dundrer på slik at man knapt hører musikken. Fjernkontrollen er derimot avansert, men man har glemt å fortelle hvordan den fungerer. Skal man absolutt ha Monster, bør man betale mer.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
Fakta

Monster Clarity HD

 • Element: Ikke oppgitt
 • Frekvensområde: Ikke oppgitt
 • Impedans: Ikke oppgitt
 • Følsomhet: Ikke oppgitt
 • Vekt: Ikke oppgitt
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Sennheiser CX 3.00

Bli abonnent for å lese videre.
Abonner på Lyd & Bilde

Allerede abonnent?
Logg inn

Bekvemme og basstunge

Har Sennheiser blitt kule? CX 3.00 byr på den tyngste bassgangen i testen.

Bra passform og bekvemme selv i lengden. Bra forsegling som gir skikkelig med bass.
Savner mikrofon og fjernkontroll. Vel klumpete reiseetui. Føles vel plastaktige til prisen.

Dette er et steg opp fra Sennheisers klassiske CX 300-modell. For den høyere prisen får man ved første øyekast litt større klokker og en litt mer spennende design. De kan fås i hvitt, svart eller rødt, med svarte detaljer. De føles imidlertid plastaktige. Ledningen er litt oval, og har et gummiaktig belegg som gjør en ganske god jobb med å forhindre at den vikler seg. Man får med tre ekstra par silikonputer i ulike størrelser samt en ledningsvikler som kan brukes under transport. Den er imidlertid litt vel klumpete å ha i lommen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Proppene er litt vinklet slik at de passer mer naturlig inn i øret. Dette i kombinasjon med at de er blant de mindre og lettere i testen, gjør at de sitter bekvemt, selv ved lengre lyttetid. Derimot synes vi det er synd at man ikke får noen som helst fjernkontroll, ikke engang en helt enkel volumkontroll. Dette gjør at de diskvalifiseres direkte for den som ofte veksler mellom å snakke i mobilen og lytte på musikk. Men om man tilhører dem som gjør det ene eller det andre, så er det kanskje ikke noen katastrofe.

 

Arven fra den basstunge 300-modellen er tydelig. Dette er ingen hodetelefoner for fint spill, men mer av en street-modell for den som spiller tøff musikk med pumpende bass. Og man får virkelig levert varen. Begynnelsen av Silent Shout med The Knife gir en liten hjernerystelse. Men det er kraft med kontroll slik at man faktisk kan nyte musikken også. Det går faktisk utmerket å lytte på også andre sjangre med godt utbytte. Selvfølgelig finnes det småting å anmerke, men til denne prisen ser vi mellom fingrene.

 

Konklusjon

Denne modellen er en oppgradering fra den klassiske 300-modellen. For den ekstra slanten får man en mer bekvem passform samt en enda dypere bass. De sitter bekvemt i øret, selv ved lengre lytting. Derimot mangler fjernkontrollen helt; man får ikke engang en volumkontroll. Dette vil være ønskelig fra tid til annen da bassgjengivelsen er imponerende. Her er en mening du nok aldri kommer til å høre fra oss igjen: De tøffeste street-hodetelefonene i testen kommer ikke fra de kule merkene, men fra Sennheiser.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
Fakta

Sennheiser CX 3.00

 • Element: Ikke oppgitt
 • Frekvensområde: 17 Hz–21 kHz
 • Impedans: 18 ohm
 • Følsomhet: 118 dB
 • Vikt: 12 gram
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Sony MDR-EX650AP

Luksuriøse og vellydende

Sonys hodetelefoner gir like stor glede når man holder i dem, som når man lytter til dem.

Velbygde med en luksuriøs følelse. Utmerket lydkvalitet uten å låte kjedelig. Programmerbar fjernkontrollknapp for Android.
Fjernkontrollens funksjoner er begrenset på iPhone. Den anbefalte prisen ligger vel høyt.

Etter å ha lyttet på Sonys hodetelefoner ble vi tvunget til å ha dem med, til tross for at prislappen egentlig er litt for stor. Byggekvaliteten og luksusfølelsen er på topp, med et hus i tillitvekkende messing. Ledningen er riflet for å forhindre at den vikler seg, og innfestningene er strekkavlastende. Det følger med fire fargekodede puter i ulike størrelser, samt en smart ledningsvikler, og til og med testens beste oppbevaringspose.

Takket være at de er vinklede, er det lett å få dem til å sitt rett i øret, og til tross for den noe høyere vekten er det ikke noe problem. Fjernkontrollen har bare en eneste knapp. Takket være en Android-app kan man selv bestemme hva ulike kombinasjoner av trykk skal gjøre. Like fleksibelt er det ikke på iPhone, men selv på den kan man faktisk aktivere stemmestyring med et langt trykk. Derimot er det synd at man ikke har volumknapper på fjernkontrollen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det som får hodetelefonene til å skille seg ut fra mengden er imidlertid den fantastiske lyden. Akustiske innspillinger har en herlig nærværelse, med mye rom og detaljer som andre hodetelefoner skjuler. Mer rytmisk musikk avslører at bassen er påtagelig, men kontrollert og rapp. Riktig basstung elektronisk musikk fungerer like bra, uten at bassen blir for dominerende. Det som imponerer, er at det ikke føles som om hodetelefonene er spesielt anstrengte, samme hvor mye man presser dem.

 

Konklusjon

Så fort man tar i Sonys hodetelefoner, føler man at det er et kvalitetsprodukt. Messinghuset gir dessuten stabilitet, og er grunnen til den utmerkede lyden. Uansett hvilken musikksjanger vi prøvde dem med, satt vi med et salig smil om munnen. Selv tilbehøret er riktig og gjennomtenkt, samt at det er de eneste hodetelefonene med en programmerbar fjernkontroll. Det eneste vi har å klage på, er savnet av volumkontroll. Dessuten er de egentlig litt for dyre for denne testen, noe som er forklaringen på at vi måtte holde sluttkarakteren nede.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
Fakta

Sony MDR-EX650AP

 • Element: 12 mm
 • Frekvensområde: 5 Hz–28 kHz
 • Impedans: 32 ohm
 • Følsomhet: 105 dB/mW
 • Vekt: 9 gram
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Denon AH-C50MA

Nøytrale og enkle

Denon har gjort det enkelt, men burde nok ha spandert litt mer på lyden.

Pen formgivning og bra kvalitetsfølelse. Ekstraputer med ulik passform. Uvanlig nøytral lyd til prisklassen.
Ledningen kan vikle seg, og det følger ikke med reiseetui. Begrenset funksjon i fjernkontrollen. Diskanten kan oppfattes som hvass.

Denne modellen inngår i Denons Music Maniac serie, som beskrives som akustisk rene hodetelefoner til mobilt bruk. Formgivningen er enkel, med en metalltopp som gir dem et pent utseende. De føles velgjorte, og har strekkavlastning for ledningen slik at de burde holde en stund. Ledningen er ikke viklefritt utformet, men klarer seg relativt godt likevel. Man får med tre ekstra silikonputer i ulike størrelser og former, samt en adapter for visse mobilmodeller, men derimot ingen form for reiseetui.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Ettersom de er vinklede, får man eksperimentere litt for at de skal sitte helt riktig. Det kan også være behov for å prøve ulike puter. Men vel på plass sitter de behagelig, delvis for at de er så lette. Fjernkontrollen sitter på den venstre ledningen, og mikrofonen havner da på helt riktig sted for å oppfatte stemmen. Den har bare en knapp for å starte og stoppe avspillingen eller besvare samtaler. Man kan altså ikke hoppe mellom låter, men på den andre siden gjør det at den fungerer på alle typer mobiler.

 

Akkurat som Denon har strevet etter, har hodetelefonenes lyd en nøytral karakter. Det setter audiofile pris på, men kan låte litt kjedelig for den som foretrekker mer innsmigrende lyd. Og er man ikke nøye med tilpasningen i øret, forsvinner den lille bassen man får nesten helt. Dessuten kan diskanten føles vel markant og hvass med visse typer musikk. En del av dette kan justeres med Denons Audio-app, men da må musikken spilles gjennom den. Det hjelper altså ikke om man lytter til strømmet musikk.

 

Konklusjon

Til tross for at dette er Denons aller billigste hodetelefoner, har man likevel forsøkt å få med sine kjerneverdier. Hodetelefonene er pene, og føles dyrere enn de er, mens lyden er uvanlig nøytral for denne prisgruppen. Men man skulle kanskje ha lagt seg i en litt høyere prisklasse, for det er problemer. Musikk med skarp lyd som cymbaler låter vel hvast. Fjernkontrollen er den enklest tenkbare, og ledningen er ikke utformet for å hindre at den vikler seg. Men man må likevel si, at man får mer enn man har betalt for.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
Fakta

Denon AH-C50MA

 • Element: 9 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz- 23 kHz
 • Impedans: 16 ohm
 • Følsomhet: 103 dB/mW
 • Vekt: 4 gram
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Supra Nero

Mars 2016Supra Nero

Tilbakelent kvalitet

Supra følger opp forrige toppmodells testvinner med en imponerende prisgunstig utgave.

Vellydende hodetelefoner med tiltalende klang. Gedigen ingeniørkunst, og fjernkontroll som støtter mange mobiler. Generøst med ørepropper.
Kan føles ubekvemme ved lengre tids lytting.

For to år siden begynte kabelprodusenten Supra med å produsere hodetelefoner. Resultatet var Supra Nitro, som vi utnevnte til det årets beste in-ear hodetelefoner. Nå er de tilbake med den billigere modellen Nero. Til tross for det er klokken gjort av komposittmateriale fra flyindustrien, og ledningen er forsterket med kevlar. Lette, men likevel meget robuste saker, altså. Dessuten følger det med hele sju par puter i ulike størrelser, enten i silikon eller memory foam. Ledningen er flat og gummiert for ikke å vikle seg.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Takket være de mange valgene av puter er det lett å finne et par som både føles bekvemme og gir en bra forsegling. De er relativt bekvemme å bære, men hadde kanskje blitt enda bedre om de hadde være vinklede. Fjernkontrollen er bestykket med en rundtopptakende MEMS-mikrofon for bedre samtalelyd. Som forrige modell har den en omkobler slik at fjernkontrollen fungerer med alle typer mobiler. Knappene er skikkelige slik at man slipper å fomle når man vil pause eller besvare samtaler.

 

Ifølge Supra er målet at lyden skal være mer velbalansert og allround enn forrige modell. Og det har de lykkes med. Diskanten er «krisp», uten å bli skingrende, og bassen er påtagelig, uten å bli dominerende. De låter kanskje ikke like imponerende som visse andre i testen, men de fungerer med alle musikkstiler, og man kan lytte lenge uten å bli trøtt i ørene. Til sammenligning er ikke lyden like åpen som i Sonys hodetelefoner, og ikke like engasjerende som i Nitro. Men med tanke på prisforskjellen kan vi overse det.

 

Konklusjon

Supra har lykkes igjen. Den forrige modellen ble årets beste, og denne nye modellen er trolig årets mest prisgunstige. Man har lykkes med å beholde kvalitetsfølelsen, det generøse tilbehøret og de eksotiske materialene. Men i stedet for å produsere ytterligere et par hodetelefoner med imponerende lyd har man laget en modell som passer for flere musikkstiler og flere smaksretninger. De låter bra uten å være overdrevne, noe som gjør dem til hodetelefoner man gjerne lytter til hver dag, hele dagen.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
Fakta

Supra Nero

 • Element: 9,2 mm
 • Frekvensområde: 16 Hz–22 kHz
 • Impedans: 16 ohm
 • Følsomhet: 96 dB@1 kHz
 • Vekt: Ikke oppgitt
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Jays a-Jays Four+

Mars 2016Jays a-Jays Four+
Bli abonnent for å lese videre.
Abonner på Lyd & Bilde

Allerede abonnent?
Logg inn

Kraft og kontroll

Tøffe og praktiske hodetelefoner med bra lyd for både samtale og musikk.

Mange størrelser på putene. Viklefri ledning med god fjernkontroll. Balansert lyd med bra bass.
Apple-modellen har ikke vinklet kontakt. Ingen oppbevaring for transport.

Jays pleier å få bra karakterer i våre tester, og for fem år siden ga vi en anbefaling til a-Jays Four. Nå er de tilbake med oppgradert teknikk. Det tøffe utseendet er imidlertid likt seg, med den flate, viklefrie ledningen. Byggekvaliteten virker betryggende, selv om fjernkontrollen føles plastaktig. Vi savner også strekkavslastning på ledningens innfestning, og lurer på hvorfor minijack-kontakten på Apple-modellen ikke er vinklet som de andre. De fås i svart eller hvitt, med sølv- eller gulldetaljer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Pluss-modellen har fått en mer robust kabel, og en ny fjernkontroll som har en ny mikrofon med enda bedre lydkvalitet. Den har full funksjonalitet, noe som imidlertid betyr at det finnes tre ulike modeller, avhengig av hvilket mobilmerke man har. Det følger ikke med noen form for reiseetui, men derimot silikonputer i hele fem størrelser, noe som gjør det enkelt å finne noen som passer. Den rette utformingen kan gjøre det litt vanskelig å få dem i rett vinkel, men vel på plass føles de bekvemme.

 

Lyden imponerer oss like mye som vi husker at den foregående modellen gjorde. Til tross for at de har en påtagelig bass, som gjør moderne musikk kul å lytte til, er det aldri på bekostning av det øvrige registeret. Det låter helt enkelt balansert og fyldig. Man får en bra følelse av nærværelse i livemusikk, og stemmer føles naturlige. De behersker faktisk galant de fleste musikkstiler, noe som må sies å være imponerende for et par såpass rimelige hodetelefoner.

 

Konklusjon

Vi likte allerede den forrige modellen såpass mye at vi anbefalte den. Og nå gjør den comeback med oppdaterte kabler og bedre lyd for telefonsamtaler. Som tidligere liker vi det tøffe utseendet og den flate viklefrie ledningen. Men det er lyden som får dem til å skille seg ut fra mengden. De har tilstrekkelig med kraft og bass for at det meste skal låte engasjerende, men uten at det tar over. Derfor fungerer de faktisk med de fleste sjangre. En av våre favoritter i klassen.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
Fakta

Jays a-Jays Four+

 • Element: 8,6 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz- 21 kHz
 • Impedans: 16 ohm
 • Følsomhet: 98 dB @ 1kHz
 • Vekt: 14 gram
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

JBL Synchros E10

Bli abonnent for å lese videre.
Abonner på Lyd & Bilde

Allerede abonnent?
Logg inn

Fargeglad basskanon

Enkle hodetelefoner med flotte fargevalg og skikkelig bass, men det blir litt vel bombastisk.

Bassgjengivelse som ikke er til å leke med. Enkel og pen formgivning. Esken kan brukes til transport.
Ubalansert lyd med vel dominerende bass. Kan være vanskelig å finne passende pute. Fjernkontrollen er i enkleste laget.

Synchros E10 er en mellomprismodell i JBLs sortiment, og havner like under Synchros S-serien. De har en enkel, men stilfull formgivning som sikkert tiltaler mange. Det er imidlertid mye plast og gummi, så de gir ikke noe luksuriøst inntrykk. Festene til proppene og kontakten er vinklede, og med strekkavlastning bør de tåle en viss belastning over tid. Ledningen er flat, og tilstrekkelig glatt til at man ikke får problem med at den vikler seg. De fås i svart, hvitt, blått eller rødt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Man får ikke med noen transportpose, men på den andre siden er esken såpass liten, at den kan benyttes for å beskytte dem under transport. Man får med to ekstra par puter, et par mindre samt et par større som har ellipseform. Det hadde vært hyggelig med noen flere valg. Har man flaks slik at de passer, sitter de ganske bra på plass, uten å føles ubekvemme. Fjernkontrollens mikrofon sitter godt plassert for samtaler, og har enda en knapp. Den kan starte og stoppe avspilling, besvare samtaler og justere volum.

 

Det mest fremtredende med lyden er den kraftfulle bassen, som treffer ørene som en slegge. Men dessverre er den omtrent like raffinert, noe som gjør at basstunge låter blir uutholdelige i lengden. Og selv med mer balanserte låter dominerer den vel mye. Det minner litt om S100-modellen, men med mindre finesse. Akustiske stykker låter faktisk bedre, men da hører man på den andre siden at mellomregisteret er litt vel tilbakeholdent, noe som gjør at man aldri får noen nærværsfølelse.

 

Konklusjon

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Det er vanskelig å lage hodetelefoner som låter bra med alt i denne prisklassen, så man får nesten bestemme seg for en innstilling og holde seg til den. Og JBL har åpenbart bestemt seg for at denne modellen skal ha masser av bass. Det kan kanskje passe visse lyttere, men for oss andre drukner den alle andre aspekter i lyden. Liker man det, kan E10 være et bra valg, da de er enkle og pene, og ganske praktiske å ha med seg. De kan dessuten fås i flere pigge farger.

Fakta

JBL Synchros E10

 • Element: 9 mm
 • Frekvensområde: 10 Hz- 22 kHz
 • Impedans: 32 ohm
 • Følsomhet: 105 dB @ 5mW
 • Vekt: 10 gram
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Marshall Mode

Bli abonnent for å lese videre.
Abonner på Lyd & Bilde

Allerede abonnent?
Logg inn

Tøffe og rockete

Som ventet er Marshalls hodetelefoner laget for rock, men de er faktisk snillere enn vi trodde.

De mest rockete hodetelefonene på markedet. Passe bassforsterkning som passer hodetelefonenes innretning.
Vel enkel fjernkontroll som ikke engang har volumkontroll. Ikke samme kvalitetsfølelse som høyttalerne. Ikke noe transportetui.

For et år siden testet vi Mode EQ, og nå er det på tide å ta et steg ned i pris, og se hvor mye man mister. Som de andre Marshall-produktene vi har testet, er de tydelig inspirert av de klassiske gitarforsterkerne. Alle tenkbare steder dekkes av logoen. Men dessverre har de ikke samme kvalitetsfølelse som høyttalerne, men føles litt plastaktige. Ledningens innfestninger er imidlertid vinklede, og har strekkavlastning for bedre holdbarhet. Man får med fire størrelser på putene, men ingen oppbevaring for transport.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Problemet med putene er at de er av tynnere materiale enn normalt, noe som gjør at man får en følelse av at de ikke sitter helt fast. Takket være den vinklede formen gjør de naturligvis det, og man venner seg til følelsen. Til forskjell fra fjernkontrollen som følger med Marshalls mobil, har fjernkontrollen her bare en knapp for å ta hånd om alle funksjoner. Og det er ikke alle mobiler eller apper som fungerer med det. Det vi savner mest, er imidlertid en volumkontroll. Derimot liker vi klypen som gjør at man kan feste fjernkontrollen til klærne.

 

Forskjellen mot EQ-modellen er at vanlige Mode bare har en lydprofil. Ærlig talt hadde vi forventet oss at det skulle være den mest bombastiske innstillingen, men der tok vi feil. De har definitivt en forsterket bass, men ikke like merkbar som vi hadde antatt. De fungerer derfor veldig bra til å lytte på selv akustisk musikk, og ikke minst listepop. Da kan man imidlertid oppdage at de låter litt innestengt. Men det er til rockemusikk de er laget, og fungerer aller best. Faktisk skulle vi ønsket oss litt mer energisk bass.

 

Konklusjon

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Hodetelefoner med et klassisk merke fra rockescenen må selvfølgelig være kule og harde. Når det gjelder stilen, innfrir de til forventningene. Og selv om de har en forsterket bass, låter de overraskende snille. Liker man stilen og innredningen, vil vi faktisk anbefale å oppgradere til EQ-modellen. De ekstra hundrelappene gir trykket i bassregisteret, som man av og til savner.

Fakta

Marshall Mode

 • Element: 9 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz–20 kHz
 • Impedans: 39 ohm
 • Følsomhet: 99 dB
 • Vekt: Ikke oppgitt
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Apple EarPods

Bli abonnent for å lese videre.
Abonner på Lyd & Bilde

Allerede abonnent?
Logg inn

EarPods er den nye forbedrede hodetelefonen som følger med iPhone. Mange liker at det er ørekopper som ikke går inn i øregangen. Men det innebærer at de ikke sitter spesielt bra på plass, og at de lekker lyd, både inn og ut. Til å være denne typen er bassen likevel overraskende bra, selv om den ikke er i nærheten av testens beste. Derimot låter de litt innestengt og tilbakelent, man får aldri noen virkelig nærværsfølelse, og det er vanskelig å bli engasjert. Og fjernkontrollen fungerer selvfølgelig bare fullt ut med iPhone.

Fakta

 

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
Med Spotify, Tidal, Apple Music og Google Play Music sin seiersgang over hele verden er det billigere og mer bekvemt enn noensinne å lytte til musikk. Og mange av oss gjør det dessuten fra mobilen for å fordrive tiden på reise. Folk som ikke kan la være å lytte selv om de er på reise, kan man trolig klassifisere som musikkelskere. Men da burde man ikke bare bry seg om at det låter, men også hvordan det låter.   Men ser man seg rundt på bussen eller toget, er det fortsatt mange som lytter med de hodetelefonene som fulgte med mobilen. Harde, ubekvemme hodetelefoner av dårlig kvalitet. De går i stykker for det minste, og ledningene vikler seg. Men fremfor alt låter de forferdelig dårlig. Det handler dessuten ikke bare om opplevelsen av musikken, men også om å beskytte hørselen. Dårlige hodetelefoner krever ofte at man skrur opp volumet for å høre nyanser, og forvrengningen det ofte gir, er ekstra skadelig for ørene.   Derfor oppfordrer vi sterkt til at man lar de medfølgende hodetelefonene bli værende igjen i kartongen, og kjøper noen bedre. Men det er kanskje ikke alle som er villige til å betale en tusenlapp, som hodetelefonene kostet sist gang vi testet hodetelefoner til mobilen. I årets test har vi derfor forsøkt å finne et prisnivå hvor det er en betydelig forskjell fra de som fulgte med, men uten at prisen flyr i vei alt for mye. Og den havnet på rundt 400–600 kroner.   I prisklassen rundt en femhundrelapp får man hodetelefoner som er betydelig bedre bygd enn budsjettklassen. Og hodetelefoner som holder, trenger man ikke bytte ut like ofte, og det blir derfor ikke dyrere i lengden. De har ledninger som ikke vikler seg like lett, noe som også forlenger holdbarheten. Man får med flere puter i forskjellige størrelser, som gjør at de blir mer bekvemme, samt at propper som passer gir bedre bassgjengivelse. Men fremfor alt låter de bedre slik at du kan nyte musikken og samtidig beskytte hørselen.   Sjekklister for hodetelefoner til mobilen Virker de robuste? Er det noe som er løst allerede i butikken? Hvordan er ledningen festet til proppene; kan det være at den løsner etter et antall strekk i ledningen? Virker det som om ledningen lett vikler seg? Har den en form for belegg som motvirker det? Følger det med puter i ulike størrelser? Feil størrelse gjør dem ubekvemme, og påvirker bassgjengivelsen negativt. Følger det med en form for oppbevaringspose eller etui slik at de blir beskyttet i lommen eller i vesken? Har ledningen fjernkontroll? Det er praktisk for å pause musikken, besvare samtaler eller justere volumet, uten at man må ta frem mobilen. Om det er mulig, prøv dem på slik at du kjenner om de er bekvemme. Alle ører er forskjellige. Prøvelytt med favorittmusikken din, om det er mulig. Alle lytter på forskjellige typer av musikk, og noen vil ha en nøytral lyd, mens andre vil ha mye bass.   Testkriterier Vi ba produsentene om ørepropper (in-ear hodetelefoner) beregnet for mobilt bruk, i prisklassen 500 kroner. Hodetelefonene ble testet mot vår sjekkliste, og fikk karakter for byggekvalitet, håndtering og finesser. Deretter ble de innspilt for å myke opp elementet. Vi spilte så musikk i flere musikksjangre, av bra teknisk kvalitet, fra både en Sony Xperia og en iPhone. Vi noterte feil i lydgjengivelsen, men var ikke like strenge som med dyre hodetelefoner. Vi forsøkte også å finne positive egenskaper, og satte til slutt en totalkarakter hvor vi også tok hensyn til prisen.

Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Vi tester

 • Denon AH-C50MA          450 kr
 • Jays a-Jays Four+            600 kr
 • JBL Synchros E10            400 kr
 • Marshall Mode                  500 kr
 • Monster Clarity HD         500 kr
 • Sennheiser CX 3.00         460 kr
 • Sony MDR-EX650AP      720 kr
 • Supra Nero                        500 kr

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

gruppetest
Seks kompakthøyttalere

Sinnssyk lyd på liten plass

Du vil ikke tro hvor bra lyd du kan få fra en kompakt høyttaler, om du er villig til å gå opp i pris.

Duell
Gaming laptops

Ny sheriff i byen

De første maskinene med Nvidias hittil raskeste PC-grafikkprosessor er ankommet. Hvem kommer først over målstreken?

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

Favorittkameraet vårt blir bedre

Leica Q2 er kanskje det perfekte reisekameraet

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.

Norgespremiere på superhøyttalere

Om du ikke har hørt om Kii Audio, så får du pokker meg ta turen ut til en av butikkene hvor høyttalerne Three BXT står i demo.

anmeldelse
A star is Born

Kjemien slår gnister

Cooper og Gaga synger seg inn i filmhistorien med en medrivende remake av motgang-gjør-sterk klassikeren.

test
Stax SR-009s

Dette er ikke lyd. Det er magi.

Nå vet jeg hvordan det er å ha et helt univers presset inn mellom ørene.

anmeldelse
Venom

Fisk på land!

Tom Hardy spleiset med brautende og glefsende aliens blir aldri hverken fugl eller fisk.