annonse
annonse

Test: Libratone One Click

Livsstillyd to go

Libratone har gjort sin musegrå entre på markedet for bærbare Bluetooth-høyttalere.

Lyd & Bilde mener

Frigjort og åpen lyd med virkelig god luft i toppen og god gjengivelse av stemmer.
Har møtt bedre bass ut fra størrelsen. Spiller bare i mono. Ikke så vanntett som konkurrentene.

Sider: 1 2

Danske Libratone har skapt seg et navn som leverandør av trådløse «livsstilhøyttalere», som kan brukes over alt i hjemmet. Vi har testet alle. Nå vil Libratone være med i den delen av tilværelsen som foregår utenfor hjemmet. Det skjer i første omgang med to bærbare Bluetooth-høyttalere, hvor vi her tester toppmodellen Libratone One. Libratone har også lansert to forskjellige støydempende hodetelefoner på IFA-messen siste måned. De kommer vi tilbake til når vi kan få tak i et testeksemplar.

Libratone One kommer i to varianter med etternavnene «Click» og «Style». Forskjellen på de to er kun beskyttelsesrammen og bærestroppen, som er utformet litt forskjellig, samt fargen på beskyttelsesstoffet. Man kan for øvrig kjøpe ramme og stropp i løs vekt hvis man senere får lyst til å bytte høyttaleren til den andre modellen.

 

Bygget for robust bruk

Click-modellen som vi har fått til test, er den mest robuste av de to. Den gummibelagte beskyttelsesrammen har en rekke «føtter» som kan trykkes ut av rammen og erstattes med en gummibøyle og en bærereim. Resten av høyttaleren er dekket av et vevet stoff. Et rundt touch-felt med Libratone-logo brukes til betjening. På baksiden er det en avbryterknapp og en gummiklaff som dekker over en mikro-USB-port til lading og en aux-inngang (stereo-minijack). Av størrelse er den omtrent som en innbundet bok. Eller for den saks skyld en BeoPlay A2. Det gjør at det er forholdsvis lett å finne plass til den i kofferten eller vesken.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Høyttaleren er beskyttet med vannsprut (IPX4), så den tåler å være med ute når det kommer en regnbyge, men den er imidlertid ikke helt vanntett, som for eksempel UE Boom-serien og JBL Xtreme.

Bak stoffet finner man en 3” bass-/mellomtoneenhet og en 1” diskant, samt to passive enheter (slavebasser) som gir et tilskudd i bunnen. Der Libratones øvrige modeller har innebygget Wifi og multiromsfunksjon, er One (og den mindre Too-modellen) rene Bluetooth-høyttalere.

Hvis en høyttaler ikke er nok, kan man koble til enda en One eller en Libratone Zipp og spille i hele huset. Likevel kan man ikke sette opp høyttalerne som et stereosett.

  • Bestykning: 3” bass/mellomtone, 1” diskant, 2 slavebasser
  • Forsterkereffekt: Ikke oppgitt
  • Maks lydtrykk: 88 dB, 1 m.
  • Tilkoblinger: Bluetooth 4.0, aux (3,5 mm stereo-minijack).
  • Batteritid: 12 timer
  • Mål: 12 x 20,5 x 4,1 cm (BxHxD)
  • Vekt: 0,9 kg
Pris: 1849,-

Flere tester:

9 rimelige lydplanker

Best lyd i TV-stua

En lydplanke er den desidert enkleste lydmessige oppgraderingen du kan gjøre til TV-en din. Men hvor bra lyd får man under seks tusen kroner?

Tangent X6BT Phono

Lett samlivspartner

JBL Bar 3.1

Kraftpluggen

Sony HT-XF9000

Ekstra dimensjon i høyden

Philips Fidelio B1/12

Bedre på TV enn musikk

Yamaha YAS-207

Overraskende stor lyd

Yamaha var først på markedet med aktive lydplanker. Dette er deres første med DTS Virtual:X surroundlyd.

Panasonic SC-HTB250

Liten – og halvhjertet

Creative Sound BlasterX Katana

For spillentusiaster

Samsung HW-N660

Perfekt balanse

LG SJ8

La lyden strømme

annonse