Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Libratone One Click

Livsstillyd to go

Libratone har gjort sin musegrå entre på markedet for bærbare Bluetooth-høyttalere.
Lyd & Bilde mener
Frigjort og åpen lyd med virkelig god luft i toppen og god gjengivelse av stemmer.
Har møtt bedre bass ut fra størrelsen. Spiller bare i mono. Ikke så vanntett som konkurrentene.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 3” bass/mellomtone, 1” diskant, 2 slavebasser
  • Forsterkereffekt: Ikke oppgitt
  • Maks lydtrykk: 88 dB, 1 m.
  • Tilkoblinger: Bluetooth 4.0, aux (3,5 mm stereo-minijack).
  • Batteritid: 12 timer
  • Mål: 12 x 20,5 x 4,1 cm (BxHxD)
  • Vekt: 0,9 kg

Danske Libratone har skapt seg et navn som leverandør av trådløse «livsstilhøyttalere», som kan brukes over alt i hjemmet. Vi har testet alle. Nå vil Libratone være med i den delen av tilværelsen som foregår utenfor hjemmet. Det skjer i første omgang med to bærbare Bluetooth-høyttalere, hvor vi her tester toppmodellen Libratone One. Libratone har også lansert to forskjellige støydempende hodetelefoner på IFA-messen siste måned. De kommer vi tilbake til når vi kan få tak i et testeksemplar.

Libratone One kommer i to varianter med etternavnene «Click» og «Style». Forskjellen på de to er kun beskyttelsesrammen og bærestroppen, som er utformet litt forskjellig, samt fargen på beskyttelsesstoffet. Man kan for øvrig kjøpe ramme og stropp i løs vekt hvis man senere får lyst til å bytte høyttaleren til den andre modellen.

 

Bygget for robust bruk

Click-modellen som vi har fått til test, er den mest robuste av de to. Den gummibelagte beskyttelsesrammen har en rekke «føtter» som kan trykkes ut av rammen og erstattes med en gummibøyle og en bærereim. Resten av høyttaleren er dekket av et vevet stoff. Et rundt touch-felt med Libratone-logo brukes til betjening. På baksiden er det en avbryterknapp og en gummiklaff som dekker over en mikro-USB-port til lading og en aux-inngang (stereo-minijack). Av størrelse er den omtrent som en innbundet bok. Eller for den saks skyld en BeoPlay A2. Det gjør at det er forholdsvis lett å finne plass til den i kofferten eller vesken.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Annonse

Høyttaleren er beskyttet med vannsprut (IPX4), så den tåler å være med ute når det kommer en regnbyge, men den er imidlertid ikke helt vanntett, som for eksempel UE Boom-serien og JBL Xtreme.

Bak stoffet finner man en 3” bass-/mellomtoneenhet og en 1” diskant, samt to passive enheter (slavebasser) som gir et tilskudd i bunnen. Der Libratones øvrige modeller har innebygget Wifi og multiromsfunksjon, er One (og den mindre Too-modellen) rene Bluetooth-høyttalere.

Annonse

Hvis en høyttaler ikke er nok, kan man koble til enda en One eller en Libratone Zipp og spille i hele huset. Likevel kan man ikke sette opp høyttalerne som et stereosett.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Lyden

Bunnen er de fleste bærbare høyttaleres akilleshæl. En 3” bass i et kabinett på en halv liter er ikke veien til dypbass og stor lyd. Her klarer One Click seg faktisk bedre enn de fleste. Lydbildet er ganske rundt og avbalansert, så lyden virker ikke så tynn og spinkel som vi er vant til fra mange mellomstore Bluetooth-høyttalere. Når man spiller et nummer med mye bass, som Nero-remikset av Deadmau5’ s Ghosts N Stuff, kan man enkelt høre og merke at det mangler noe. Men mangelen virker på ingen måte påfallende. Sammenlignet med UE Boom 2, som selges til noenlunde samme pris, er det mer tyngde i Libratone.

Langt mer interessant er imidlertid resten av toneområdet. Det er her Libratone Click briljerer. Stemmer gjengis naturlig, på en måte hvor man nesten glemmer at det er snakk om en bærbar høyttaler til under 1900 kroner. Og diskanten er nesten like god. Vi er oppe i et leie hvor også hi-fi-nerder kan holde ut å lytte til musikk. Faktisk kommer den også her inn foran UE Boom 2, som ellers er blant dem som låter mest naturlig i klassen.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Som Libratones øvrige høyttalere er One Click rundtstrålende for å skape en romslig lyd, uansett hvor man lytter til den fra. Utstrålingen er imidlertid ikke helt lik hele veien rundt. Diskanten låter klart best rett forfra.

One Click er ingen partyhøyttaler (det er det ingen reisehøyttaler som er!), men den beholder sin gode lyd opp til sin grense ved 88 dB. Og selv om jeg har opplevd flere mindre Bluetooth-høyttaler som overgikk den på volum, er det fortsatt rikelig til å innkassere irriterte blikk hvis man skrur opp lyden ute i det fri.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Annonse

Konklusjon

Det er haifylte farvann Libratone kaster seg ut i. Bærbar lyd er et område hvor konkurrentene står på ryggen til hverandre, og prisene som oftest er lave. Om det vil lykkes for Libratone å skape seg en nisje, vet man ikke, og One vil møte direkte konkurranse på hjemmebane fra B&O Play (A2) og Dali (Katch), som begge henvender seg til akkurat samme kundegruppe, med produkter som ligner hverandre til forveksling, men som i rettferdighetens navn er noe dyrere. Og internasjonalt vil den møte hard konkurranse fra blant andre JBL Charge og Sony SRS-XB3.

Libratone One Click gjør imidlertid under alle omstendigheter en meget overbevisende debut på markedet for bærbare høyttalere. Den er tro mot Libratones lydidealer, og med sin svært naturlige og avbalanserte lyd er den et sterkt bidrag på en overkommelig høyttaler på størrelse med en bok.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.