annonse
annonse

Pioneer SE-Master1

September 2015Pioneer SE-Master1

Kanskje verdens beste hodetelefoner

Så vanedannende at du aldri vil ta dem av.

Pluss
Oppløsningen er enorm, musikken låter Troverdig med stor T, og bassen er større og fyldigere enn noen andre åpne hodetelefoner vi har hørt. Sitter som en drøm på ørene. Kan dette være verdens beste?
Minus
Prisen er nesten til å besvime av, og det blir enda dyrere med en hodetelefonforsterker. Glem å bruk disse med bærbart utstyr!

Å bruke 20.000 kroner på et par hodetelefoner virker som galskap. Spesielt når vi til under en tiendedel av prisen finner gullkorn som Sony MDR-1A og Audio-Technica ATH-M50X, som begge gir ypperlige musikkopplevelser og dessuten fungerer utmerket med bærbare musikkspillere. Som for eksempel en mobiltelefon.

Men Pioneer SE-Master1 handler ikke om å nyte musikk fra mobiltelefonen. Tvert imot dreier det seg om å gi det aller ypperste av lydkvalitet i godstolen. Fra de dypeste til de lyseste toner, og noe mindre enn Det musikalske nirvana er uakseptabelt. Dette skal også være det ultimate verktøyet for studioteknikere, som er avhengige av en lydgjengivelse i absoluttklassen, for å være sikre på at de skrur seg til lyden de og artisten ønsker. Av samme grunn har disse hodetelefonene vært gjennom de kritiske ørene til lydteknikerne i Air Studios i London, og høstet deres godkjenningsstempel.

Men ikke før de har vært omhyggelig skrudd sammen for hånd av en håndverker i Pioneers japanske fabrikk, med komponenter valgt fra aller øverste hylle. At én fyr lager alle hodetelefonene, betyr at det kun er noen få par om dagen som forlater fabrikken, til totalt 1.000 par er produsert på verdensbasis. Hvert par har fått serienummeret inngravert (vårt er par nr. 127).

 

Oppbygning

Lyd serveres hvert øre av et 50 mm høyttalerelement med keramikkbekledd membran, for å holde denne stiv nok til å ikke bryte opp i forvrengning. Dette er ikke minst viktig for de høye frekvensene, for å gi en klokkeklar gjengivelse av sangstemmer og instrumenter, og et rent og luftig lydbilde.

Kraftige magneter skal gi optimal transientrespons, slik at hodetelefonene snur på femøringen enten det er plukking på fioliner eller hamring på kraftige pauker som skal gjengis.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Pioneer_Master1(3)
Pioneer SE-Master1 oser kvalitet hele veien.

Hodetelefonene oser kvalitet lang vei. Selve rammen og hodebøylen er laget i en moderne variant av aluminiumlegeringen ”duraluminium”. Dette innebærer å blande inn en liten dose kobber, mangan og magnesium for å øke styrken. Man har også brukt ren aluminium enkelte steder, og dessuten mykt kunstskinn til øreputene, som for øvrig sitter noe så inn i granskauen behagelig på ørene. Selv om kunstskinnet er tett, hindrer den ellers ventilerte konstruksjonen ørene fra å bli svette.

 

Balansert og ubalansert

Hodetelefonene, som er nesten en halv kilo tunge og dermed ikke oppfordrer til headbangig, kommer i utgangspunktet med en balansert kabel med en 6,5 mm stor jackplugg. Men selve konstruksjonen er balansert, slik at man kan kjøpe en balansert kabel som ekstrautstyr. Denne vil koste et par tusen kroner, men er i skrivende stund ikke tilgjengelig, så denne testen baserer seg på ubalansert tilkobling.

Les også: Test av Oppo HA-1 hodetelefonforsterker

Som hodetelefonforsterker har valget falt på Pioneers egen U-05, som har digital innmat bygget rundt to 8-kanals DAC-chiper av typen ES9016 SABRE32. Disse er koblet i parallell for å forsyne bare to kanaler, med den fordelen at støygulvet blir redusert ned til forsvinnende nivåer. Forsterkeren har både balanserte og ubalanserte hodetelefonutganger, og støtter lydfiler helt opp til 32-bit/384 kHz PCM, og DSD128 med 5,6 MHz samplingfrekvens.

 

Drømmelyd

Lyttesesjonen starter med ”Streets” av Torgeir Waldemar, en nedtonet indie-låt som stilmessig minner om Neil Youngs roligere perler. Et dobbelt pålegg av en akustisk men rå gitar som klirrer slarkete fra båndene, klimprer herlig i henholdsvis venstre og høyre øre, med en høyst troverdig gjengivelse av klangen fra kassa. Bassgitaren ligger i midten, fyldigere og dypere enn jeg noensinne kan huske å ha hørt fra noen hodetelefoner av åpen type. Lydbildet er stort, med forsiktige trommer som ligger og lunker i bakgrunnen i stedet for å dominere, og en slidegitar som høres ut som den bor langt inne i hodet mitt, med en romklang som brer seg stort utover og fyller lydbildet.

Pioneer_U-05_hodetelefonforst
Pioneer U-05 er en flott hodetelefonforsterker med både balanserte og ubalanserte utganger, og har innebygd DAC som støtter lydfiler opptil 384 kHz.

Jeg fortsetter i det litt melankolske hjørnet, med Siri Nilsens ”Jeg lover” fra sitt siste album ”Skyggebokser”. Stemmen til Siri er knivskarpt fokusert, uten at detaljene er pågående på noen måte. Det hele oppleves tvert imot gjennomsiktig og mykt. Bassgitaren på denne innspillingen kan med noe utstyr oppleves som litt overdreven og grumsete, men siden SE-Master1 også klarer å gjengi luften mellom tonene på en formidabel måte, så står bassgitaren klarere frem enn jeg er vant til.

 

Referanse

Sammenligner vi med en av våre referanser i high-end-klassen, nemlig Sennheiser HD 800 til 10.000 kroner, låter bunnregisteret på denne sangen åpnere og klarere med Sennheiser. Men det er fordi bassresponsen generelt er slankere. Mens HD 800 låter meget oppløst og gjennomsiktig, låter bassregisteret som vi gjerne forbinder med åpne hodetelefoner: luftig, men litt slankt. Pioneer har en dypere og fyldigere bassrespons, på godt og vondt. Mest på godt.

Bare hør på Kate Boys elektroniske, dødsfete låt ”Northern Lights”, med saftige og stakkato rytmer. Denne er av en eller annen grunn ikke tilgjengelig med Tidal eller Wimp, så man må trøste seg med Spotifys 320 kbps lydkvalitet. Den låter likevel ganske så knallbra. Lydbildet er fint og oppløst med Sennheiser, men det er Pioneer du skal ha hvis du ønsker å få rytmene gjengitt så saftig at du nærmest føler at hele dansegulvet er trykket inn i huet ditt. Igjen, uten at det låter farget, eller at det skorter på detaljer.

Florence + The Machines ”How Big, How Blue, How Beautiful” er et flott popalbum, som låter enda bedre i høyoppløst 24-bit/96 kHz. Spor 2, ”What Kind of Man”, har en større romklang fra stemmen til Florence Welch, og når trommene og elgitaren smeller til, er det mer luft mellom instrumentene, enn på CD-versjonen. Pioneer-hodetelefonene får frem rytmene overbevisende, samtidig som det er full kontroll på alle instrumentene. Det blir noe stresset i refrenget, da innspillingen rett og slett er sånn. Til sammenligning låter Sennheiser HD 800 slankere, mer som en high-end stativhøyttaler mot en fullstørrelses gulvstående.

 

Balansert kontra ubalansert

Vi fikk tilsendt Sennheiser-klokkene med både balansert og ubalansert kabel. De låter svært bra med begge, men lydbildet vokser seg litt mer utover, med bedre rom, med balanserte kabler. Stereoperspektivet blir større. Hvorvidt det gjør det verdt å legge et par tusen kroner ekstra i en balansert kabel, er jeg usikker på, da det låter veldig likt. Men om det samme skjer med Pioneer-klokkene, noe det er grunn til å tro, så vil man i hvert fall kunne få et enda mer åpent og pustende lydbilde med en balansert kabel. Ikke at man savner det …

Pioneer_Master1_detalj
Hodetelefonene er satt sammen for hånd.

 

For mobilt bruk?

Disse hodetelefonene er ikke laget for å pares med mobiltelefonen. Derfor er de også utstyrt med en stor plugg, så man slipper å lure. Men det måtte testes, så jeg fant en overgang til liten. Og selv om selve klangkarakteren holder seg når den pares med min iPhone 6 Plus, blir lydbildet ganske flatt og uengasjerende, i forhold til med hodetelefonforsterkeren. Det må ikke sees på som noe annet enn en nødløsning.

 

Konklusjon

Pioneer har med SE-Master1 prestert å lage de beste hodetelefonene undertegnede har hørt. De kombinerer en fantastisk oppløsning med en fyldigere og dypere bassrespons enn man skulle tro at åpne hodetelefoner er i stand til. De tar alt de får med overbevisning, og sender lytteren inn i et musikalsk nirvana fra første takt.

Alt låter så åpent, gjennomsiktig og ytterst troverdig, og hodetelefonene mopper gulvet med høyttalere i 100.000-kronersklassen. Er de bedre enn Sennheiser HD 800? Personlig ville jeg i hvert fall heller hatt Pioneer, på grunn av den varmere og fyldigere bassen, uten at det i det hele tatt går utover balansen i lydbildet. I så måte er Pioneer kanskje litt mer like Audeze LCD-X, til 17.000 kroner. Er Pioneer så verdt prisen? De er i hvert fall de beste jeg har hørt. Så får du selv avgjøre om du vil slenge 20 laken på bordet.

 

Forresten må du ut med mer, for disse trenger en skikkelig hodetelefonforsterker!

 

Åpne hodetelefoner! 

At hodetelefonene er åpne vil si at bakenden av koppene er ventilert. Dette gjør at høyttalerelementene spiller mer frigjort og gir en utstrakt dynamikk, med mindre kompresjon enn i en lukket hodetelefon. Resultatet gir svært ofte en fabelaktig, åpen lyd, men kan gå på bekostning av en litt slankere bassrespons. I tilfellet Pioneer SE-Master1 er bassen slettes ikke slank, men som alle andre åpne hodetelefoner lekker den lyd utover, og støy utenfra slippes inn. Det betyr at du bør lytte i rolige omgivelser, og helst ikke der hvor du kan sjenere andre. Folk rundt deg hører nemlig musikken fra hodetelefonene dine, og da spesielt diskanten.

Å bruke 20.000 kroner på et par hodetelefoner virker som galskap. Spesielt når vi til under en tiendedel av prisen finner gullkorn som Sony MDR-1A og Audio-Technica ATH-M50X, som begge gir ypperlige musikkopplevelser og dessuten fungerer utmerket med bærbare musikkspillere. Som for eksempel en mobiltelefon. Men Pioneer SE-Master1 handler ikke om å nyte musikk fra mobiltelefonen. Tvert imot dreier det seg om å gi det aller ypperste av lydkvalitet i godstolen. Fra de dypeste til de lyseste toner, og noe mindre enn Det musikalske nirvana er uakseptabelt. Dette skal også være det ultimate verktøyet for studioteknikere, som er avhengige av en lydgjengivelse i absoluttklassen, for å være sikre på at de skrur seg til lyden de og artisten ønsker. Av samme grunn har disse hodetelefonene vært gjennom de kritiske ørene til lydteknikerne i Air Studios i London, og høstet deres godkjenningsstempel. Men ikke før de har vært omhyggelig skrudd sammen for hånd av en håndverker i Pioneers japanske fabrikk, med komponenter valgt fra aller øverste hylle. At én fyr lager alle hodetelefonene, betyr at det kun er noen få par om dagen som forlater fabrikken, til totalt 1.000 par er produsert på verdensbasis. Hvert par har fått serienummeret inngravert (vårt er par nr. 127).  

Oppbygning

Lyd serveres hvert øre av et 50 mm høyttalerelement med keramikkbekledd membran, for å holde denne stiv nok til å ikke bryte opp i forvrengning. Dette er ikke minst viktig for de høye frekvensene, for å gi en klokkeklar gjengivelse av sangstemmer og instrumenter, og et rent og luftig lydbilde. Kraftige magneter skal gi optimal transientrespons, slik at hodetelefonene snur på femøringen enten det er plukking på fioliner eller hamring på kraftige pauker som skal gjengis. Pioneer_Master1(3) Pioneer SE-Master1 oser kvalitet hele veien. Hodetelefonene oser kvalitet lang vei. Selve rammen og hodebøylen er laget i en moderne variant av aluminiumlegeringen ”duraluminium”. Dette innebærer å blande inn en liten dose kobber, mangan og magnesium for å øke styrken. Man har også brukt ren aluminium enkelte steder, og dessuten mykt kunstskinn til øreputene, som for øvrig sitter noe så inn i granskauen behagelig på ørene. Selv om kunstskinnet er tett, hindrer den ellers ventilerte konstruksjonen ørene fra å bli svette.  

Balansert og ubalansert

Hodetelefonene, som er nesten en halv kilo tunge og dermed ikke oppfordrer til headbangig, kommer i utgangspunktet med en balansert kabel med en 6,5 mm stor jackplugg. Men selve konstruksjonen er balansert, slik at man kan kjøpe en balansert kabel som ekstrautstyr. Denne vil koste et par tusen kroner, men er i skrivende stund ikke tilgjengelig, så denne testen baserer seg på ubalansert tilkobling. Les også: Test av Oppo HA-1 hodetelefonforsterker Som hodetelefonforsterker har valget falt på Pioneers egen U-05, som har digital innmat bygget rundt to 8-kanals DAC-chiper av typen ES9016 SABRE32. Disse er koblet i parallell for å forsyne bare to kanaler, med den fordelen at støygulvet blir redusert ned til forsvinnende nivåer. Forsterkeren har både balanserte og ubalanserte hodetelefonutganger, og støtter lydfiler helt opp til 32-bit/384 kHz PCM, og DSD128 med 5,6 MHz samplingfrekvens.  

Drømmelyd

Lyttesesjonen starter med ”Streets” av Torgeir Waldemar, en nedtonet indie-låt som stilmessig minner om Neil Youngs roligere perler. Et dobbelt pålegg av en akustisk men rå gitar som klirrer slarkete fra båndene, klimprer herlig i henholdsvis venstre og høyre øre, med en høyst troverdig gjengivelse av klangen fra kassa. Bassgitaren ligger i midten, fyldigere og dypere enn jeg noensinne kan huske å ha hørt fra noen hodetelefoner av åpen type. Lydbildet er stort, med forsiktige trommer som ligger og lunker i bakgrunnen i stedet for å dominere, og en slidegitar som høres ut som den bor langt inne i hodet mitt, med en romklang som brer seg stort utover og fyller lydbildet. Pioneer_U-05_hodetelefonforst Pioneer U-05 er en flott hodetelefonforsterker med både balanserte og ubalanserte utganger, og har innebygd DAC som støtter lydfiler opptil 384 kHz. Jeg fortsetter i det litt melankolske hjørnet, med Siri Nilsens ”Jeg lover” fra sitt siste album ”Skyggebokser”. Stemmen til Siri er knivskarpt fokusert, uten at detaljene er pågående på noen måte. Det hele oppleves tvert imot gjennomsiktig og mykt. Bassgitaren på denne innspillingen kan med noe utstyr oppleves som litt overdreven og grumsete, men siden SE-Master1 også klarer å gjengi luften mellom tonene på en formidabel måte, så står bassgitaren klarere frem enn jeg er vant til.  

Referanse

Sammenligner vi med en av våre referanser i high-end-klassen, nemlig Sennheiser HD 800 til 10.000 kroner, låter bunnregisteret på denne sangen åpnere og klarere med Sennheiser. Men det er fordi bassresponsen generelt er slankere. Mens HD 800 låter meget oppløst og gjennomsiktig, låter bassregisteret som vi gjerne forbinder med åpne hodetelefoner: luftig, men litt slankt. Pioneer har en dypere og fyldigere bassrespons, på godt og vondt. Mest på godt. Bare hør på Kate Boys elektroniske, dødsfete låt ”Northern Lights”, med saftige og stakkato rytmer. Denne er av en eller annen grunn ikke tilgjengelig med Tidal eller Wimp, så man må trøste seg med Spotifys 320 kbps lydkvalitet. Den låter likevel ganske så knallbra. Lydbildet er fint og oppløst med Sennheiser, men det er Pioneer du skal ha hvis du ønsker å få rytmene gjengitt så saftig at du nærmest føler at hele dansegulvet er trykket inn i huet ditt. Igjen, uten at det låter farget, eller at det skorter på detaljer. Florence + The Machines ”How Big, How Blue, How Beautiful” er et flott popalbum, som låter enda bedre i høyoppløst 24-bit/96 kHz. Spor 2, ”What Kind of Man”, har en større romklang fra stemmen til Florence Welch, og når trommene og elgitaren smeller til, er det mer luft mellom instrumentene, enn på CD-versjonen. Pioneer-hodetelefonene får frem rytmene overbevisende, samtidig som det er full kontroll på alle instrumentene. Det blir noe stresset i refrenget, da innspillingen rett og slett er sånn. Til sammenligning låter Sennheiser HD 800 slankere, mer som en high-end stativhøyttaler mot en fullstørrelses gulvstående.  

Balansert kontra ubalansert

Vi fikk tilsendt Sennheiser-klokkene med både balansert og ubalansert kabel. De låter svært bra med begge, men lydbildet vokser seg litt mer utover, med bedre rom, med balanserte kabler. Stereoperspektivet blir større. Hvorvidt det gjør det verdt å legge et par tusen kroner ekstra i en balansert kabel, er jeg usikker på, da det låter veldig likt. Men om det samme skjer med Pioneer-klokkene, noe det er grunn til å tro, så vil man i hvert fall kunne få et enda mer åpent og pustende lydbilde med en balansert kabel. Ikke at man savner det … Pioneer_Master1_detalj Hodetelefonene er satt sammen for hånd.  

For mobilt bruk?

Disse hodetelefonene er ikke laget for å pares med mobiltelefonen. Derfor er de også utstyrt med en stor plugg, så man slipper å lure. Men det måtte testes, så jeg fant en overgang til liten. Og selv om selve klangkarakteren holder seg når den pares med min iPhone 6 Plus, blir lydbildet ganske flatt og uengasjerende, i forhold til med hodetelefonforsterkeren. Det må ikke sees på som noe annet enn en nødløsning.  

Konklusjon

Pioneer har med SE-Master1 prestert å lage de beste hodetelefonene undertegnede har hørt. De kombinerer en fantastisk oppløsning med en fyldigere og dypere bassrespons enn man skulle tro at åpne hodetelefoner er i stand til. De tar alt de får med overbevisning, og sender lytteren inn i et musikalsk nirvana fra første takt. Alt låter så åpent, gjennomsiktig og ytterst troverdig, og hodetelefonene mopper gulvet med høyttalere i 100.000-kronersklassen. Er de bedre enn Sennheiser HD 800? Personlig ville jeg i hvert fall heller hatt Pioneer, på grunn av den varmere og fyldigere bassen, uten at det i det hele tatt går utover balansen i lydbildet. I så måte er Pioneer kanskje litt mer like Audeze LCD-X, til 17.000 kroner. Er Pioneer så verdt prisen? De er i hvert fall de beste jeg har hørt. Så får du selv avgjøre om du vil slenge 20 laken på bordet.   Forresten må du ut med mer, for disse trenger en skikkelig hodetelefonforsterker!  

Åpne hodetelefoner! 

At hodetelefonene er åpne vil si at bakenden av koppene er ventilert. Dette gjør at høyttalerelementene spiller mer frigjort og gir en utstrakt dynamikk, med mindre kompresjon enn i en lukket hodetelefon. Resultatet gir svært ofte en fabelaktig, åpen lyd, men kan gå på bekostning av en litt slankere bassrespons. I tilfellet Pioneer SE-Master1 er bassen slettes ikke slank, men som alle andre åpne hodetelefoner lekker den lyd utover, og støy utenfra slippes inn. Det betyr at du bør lytte i rolige omgivelser, og helst ikke der hvor du kan sjenere andre. Folk rundt deg hører nemlig musikken fra hodetelefonene dine, og da spesielt diskanten.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Type: Åpen
  • Elementer: 50 mm
  • Følsomhet: 94 dB
  • Impedans: 45 Ohm
  • Vekt: 460 gram (uten kabel)
Pris: 20000,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×