Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

360-graders actionkamera fra Nikon

Nikon vil være med i actionsegmentet. Det kompakte og robuste KeyMission 360 VR-kameraet filmer hele veien rundt.

Skrevet av / 06.01.16 - 10:02
360-graders actionkamera fra Nikon

Nikon er velkjent på det profesjonelle kameramarkedet, hvor de foretrekkes av presse- og sportsfotografer. Men actionvideo har de hittil ikke vært kjent for. Her sitter GoPro tungt på markedet.

Nå vil Nikon ha sin del i actionkaka. Det skjer i første omgang med VR-kameraet KeyMission 360, som akkurat har blitt introdusert på CES-messen i Las Vegas.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
«Det er en milepæl for Nikon, at vi i dag lanserer et actionkamera», sa Tadashi Nakayama, visepræsident for Nikon. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

Les også: Fremtidens video er 360 grader

Kameaet har fiskeøyneobjektiver på for- og baksiden, og bildene fra disse samles i kameraet til et komplett 360-graders bilde i 4K-oppløsning.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

Actionfotograf og Nikon-ambassadør Corey Rich ble satt til å prøve KeyMission 360 under ekstreme forhold, som blant annet omfattet White River kajakkseilas og klatring.

VR-foto er ikke nytt, men det har hittil vært noe som krevde dyrt, tungt, spesialbygget utstyr. Dette er ikke bare et kamera – det er en teknologi som endrer på reglene for fotografering.» sa han, og fortsatte:

Jeg har hittil jobbet bak kameraet, men nå er det ikke lenger noe som heter bak kameraet, hvor jeg kan gjemme meg.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Å jobbe med et kamera som alt omkring seg har gitt nye utfordringer, og Corey Rich måtte eksperimentere med nye metoder og bildevinkler, blant annet for å unngå at kameraets egen skygge kom inn i bildet. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

Kameraet er lett nok til å bli montert på en drone og robust nok til å tåle både rystelser, støv, vann og kulde. KeyMission er i seg selv vanntett til 30 meters dybde, og blant tilbehøret er et undervannshus, samt monteringsutstyr til nærmest alle formål.

Nikon KeyMission 360 kommer til salg til våren. Prisen kjennes ikke ennå, men det blir det første i en serie av actionkameraer fra Nikon, som sannsynligvis også vil inneholde mer gjengse modeller uten 360-graders optikk.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Scroll to Top