Dets klossete format og store knapper gjør at man fort kan ta feil av dette og et billig barnekamera. Ingenting kunne vært lengre fra sannheten. G600 er konstruert for profesjonell bruk. Med det mener vi imidlertid ikke dykkere, men snarere folk som trenger bildedokumentasjon under tøffe forhold. Det skal derfor kunne benyttes med hansker og kunne mistes i en vanndam uten at det gjør noe. Lukene er godt dekket til, og hele kameraet gir inntrykk av å være en pålitelig arbeidshest. Som det eneste kameraet i testen har det også en blitssko, samt gjenger for nærbildelinser.
Brukervennlighet og funksjonalitet
Menyene er for all del logisk oppbygget, men de ser triste ut, og de mest nødvendige funksjonene er ikke alltid enkelt tilgjengelige. Heldigvis finnes det en hurtigknapp for å justere hvitbalanse, eksponeringskontroll og ISO. Derimot savnes moderne finesser som ansiktsgjenkjenning, intelligent auto og til og med de normale bildemodusene. I stedet får man modus som å dokumentere tekst eller branner. For ikke å nevne den spesielle modusen for å knipse bilder i tråd med japanske myndigheters standard. Snakk om spesialiserte brukervennlighetsområder!
Det er ikke verdens kjappeste på oppstart, og det tar en stund å fokusere, så man skal ikke forsøke seg på å bruke det til å sportsbilder. Objektivet har bra om enn ikke imponerende vidvinkel, men det er i hvert fall relativt lyssterkt.
Bildekvaliteten
Som man kanskje kunne forvente, har enkel håndtering og fysisk motstandskraft fått prioritet foran ren bildekvalitet. Testbildene ble derfor et testkart over feilaktigheter som distorsjon, dårlig hvithetsbalanse, uskarphet i kantene og fokuseringsproblemer. Skal man si noe hyggelig, så klarer det seg ganske godt på ISO 800, og det bør bemerkes at den innebygde blitsen er imponerende med opptil 10 meters rekkevidde.
Konklusjon
Ricoh kjører på rå styrke fremfor finesse. G600 er stort og klumpete, men tåler også en smell, og det kan brukes med hansker. Mange av de finessene man forventer å finne i et moderne konsumentkamera, savnes helt, og er erstattet med profesjonelle funksjoner med begrensede bruksområder. Det er lett å ta bilder, men bildekvaliteten har kommet i andre rekke. Dette er derfor et kamera å bruke under tøffe forhold på jobben snarere enn på stranden med familien.
Lyd & Bilde mener
Letthåndtert Robust og holdbart Kraftig blits Bildekvaliteten Uanvendelige bildemoduser Uegnet under vann
Veil. pris 4500 kr
Spesifikasjoner
- Oppløsning: 10 megapiksler
- Zoom: 5 x
- Optikk: 28–140 mm, F3,5–5,5
- Skjerm: 2,7 tommer, 230 000 bildepunkter
- Vekt (uten batteri): 260 gram
Også i denne testen:
Vanntette kompaktkameraer
Fujifilm FinePix Z33WP
Moro som vannleke
Et billig og fargeglad, vanntett kamera man kan la ungene leke med. Bildene er imidlertid ikke like oppmuntrende.
Pentax Optio W60
Mageplask i slow motion
Visst er det bra med vanntette kameraer, men da bør de også yte sånn noenlunde, eller i det minste ta gode bilder under vann.
Panasonic Lumix DMC-FT1
Filmmesteren
Panasonics kamera er ikke best på alt, men dets få svakheter og utmerkede filmmodus gjør det til en vinner på stranden.
Olympus Mju Tough 8000
Den tøffeste hardhausen
I tillegg til å tåle sandstormer og flom, er dette særdeles robust. Dette er kameraet man kan hoppe på og miste fra balkongen.
Canon PowerShot D10
Undervannsvinneren
Canons første kamera for tøffe forhold er en flott sak som trives bedre under vann enn på land.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser