Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

: Slingbox Pro HD

Se TV overalt

Med Slingbox Pro HD kan du ta med deg TV-en din over alt. Uproblematisk er det imidlertid ikke.

Skrevet av / 29.03.11 - 14:17
Slingbox Pro HD
Gisle Orlund

Hvor ofte har du ikke sittet på et hotellrom i utlandet og håpet at du kunne se en norsk kanal på TV-en? Om ikke annet så i alle fall noen nyheter eller kanskje siste episode av favoritt-serien som selvfølgelig går akkurat når du er ute å reiser. For ikke å snakke om hvor irriterende det er å ikke få sett at Brann gruser Rosenborg mens kampen faktisk går og ikke to dager etter at du allerede vet resultatet. Jeg innrømmer gjerne at dette siste kommer i avdelingen for grunnløs optimisme, men likevel. Uansett kan en Slingbox Pro HD være en løsning.

Konseptet
Konseptet for Slingbox er ikke særlig vanskelig. Det er faktisk ganske enkelt. Slingbox Pro HD monteres som et mellomledd i oppsettet rundt TV-en din, og sammen med nettverket du har hjemme sørger løsningen for at du kan se TV på en mobiltelefon, bærbar PC eller en iPad uansett om du befinner deg i rommet ved siden av eller i Moskva.

Med en Slingbox Pro HD i huset tilbys du flere måter å gjøre TV-signalene dine mobile på. Først og fremst er det Slingbox egen web-side (slingbox.com). Dette betyr i praksis at dine TV-signaler rutes via denne siden, og du kan hente dem opp i en vanlig nettleser. Den andre måten er å laste ned et eget program til datamaskinene din, spiller ingen rolle om det er Mac eller PC, og se TV via denne. Dette er kanskje den beste måten når vi snakker om datamaskiner. Den er ikke så lunefull som den web-baserte løsningen. Den siste løsningen er den som gir deg TV på mobiltelefonene eller andre mobile enheter.

TV hvor som helst
Slingbox lager mobile applikasjoner for omtrent alle plattformer. Den finner for iOS, Android og Symbian. Dette er tydeligvis det store satsingsområdet for Slingbox. Problemet er at dette ikke bare koster litt. Det er i det virkelig øvre prissjiktet. Som et eksempel kan vi nevne at iPhone versjonen koster 165 kroner, det samme som iPad varianten. Når du allerede har punget ut med rundt 2.500 kroner for selve boksen er det litt irriterende å måtte betale mer for programvare.

Selv om alle plattformer er dekket, konsentrerte vi testingen rundt iOS, rett og slett fordi det er det vi bruker til daglig. Så lenge vi brukte Wi-Fi gikk det hele forholdvis bra. Det var noen tendenser til hakking i bildet avhengig av hvor lunefullt nettet er på stedet du sitter. Vi testet det også over 3G uten å bli plagsomt imponert av dette. Hvis du skulle finne på å bruke 3G varianten i utlandet bør du sjekke roaming-prisene på data, ellers er konkursen et helt reelt alternativ. Dette blir for hysterisk dyrt.

Selve oppsettet
Slingbox er utstyrt med alle de tilkoblingene du trenger, og i og med at den støtter HD vil dette for de fleste være komponent. Det du helt automatisk savner er HDMI-alternativer. Mangelen på disse er ganske åpenbar når du tenker over det. Bruk av denne ville brutt kopibeskyttelsesreglene som gjelder, og dermed har Slingbox rett og slett latt være å ta med alternativet. Dette kommer til å bli et problem i og med at stadig flere dekodere kommer uten komponent-tilkoblinger.

Det ser ganske smertefritt ut i teorien. Det er likevel ikke så enkelt likevel. Det praktiske oppsettet er ganske rett frem etter nesen. Vi skal her neven IR-blaster som boksen er utstyrt med. Det er nok følere til å dekke opp et ganske velutrustet oppsett, men mest interessant er at dette gjør at du blant annet kan fjernstyre de fleste dekodere, for eksempel min GET HD PVR. Du kan også fjernstyre PVR-funksjonene, noe som faktisk er ganske kult.

Det som ikke var like enkelt var å få Slingboxen opp å kjøre med nettverket hjemme. Slingbox har et autooppsett, men dette kan de umulig ha prøvd på særlig mange rutere. Vi testet dette oppsettet med flere alternativer og automatikken sviktet hver eneste gang. Etter en del fikling er konklusjonen vår at Slingbox setter seg fast i ruterens brannvegg og vi måtte inn å ta dette manuelt. Ikke akkurat en løsning for pyser. Her gjelder det å finne frem alle de bruksanvisninger du har. Du må nemlig inn i ruteren og åpne noen kommunikasjonsporter, og her varierer metoden avhengig av hvilken ruter du har. Vi er klar over at dette ikke kun er Slingbox sin skyld, men vi er overbevist om at dette må kunne gjøres enklere.

Bilder og bildekvalitet
I og med at det å kunne se TV på en datamaskin ikke er så spennende skal vi konsentrere oss om den mobile varianten. Her er det det blir spennende. I og med at de mobile har små skjermer blir også bildet veldig bra. Denne kvaliteten går nedover ettersom skjermstørrelsen øker. Likevel fikk vi et godt resultat på iPaden vår, som vi må si er som skapt for denne løsningen.

I og med at navnet på boksen er Pro HD skulle man anta at her blir det HD-sendinger i vilden sky. Nå kan du får HD ut av komponent-tilkoblingene på dekoderen din. Du er imidlertid overlatt til de kanalene som sender åpent HD- innhold. Det blir ikke noe TV1000 HD for å ta et eksempel. Dette stanses av mangelen på HDMI og dekoding som trengs over dette.

Konklusjon
Det er ikke et oppsett for pyser vi snakker om her, og sjansene for at du ender i problemer knyttet til ruteren din er store. Da er det bare en ting å gjøre og det er å finne frem bruksanvisningen til denne. Et annet alternativ er å ringe supportlinjen til Slingbox. Der er de faktisk hjelpsomme og sjansene for at de løser problemet fortere enn deg er store. Er du TV-slave som vil se norsk TV på farten er dette et ganske greit alternativ, og på mobile enheter er det definitivt den beste løsningen på markedet. Prisen på den mobile applikasjonen du trenger da er imidlertid stiv. Helt unødvendig etter vår mening. Det er liten vits å satse på noen annen løsning enn Wi-Fi og du er helt overlatt til ytelsen på nettet du bruker. Her varierer det enormt. Sitter du med datamaskin på et hotellrom vil vi anbefale å bruke et kablet nett hvis dette alternativet finnes. Det er gjerne både raskere og mer stabilt. Og til slutt det viktigste. Ligg unna 3G i utlandet hvis du ikke vil gå konk.

Lyd & Bilde mener

Gjør TV-en din mobil God kvalitet på mobile enheter Prisen Mobilapplikasjonene er dyre Oppsettet kan være komplisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Lyd & Bilde
Scroll to Top