annonse
annonse

test: Samsung QE55Q8DN

Samsung QE55Q8DN
Samsung QE55Q8DN

Turboladet TV fra Samsung

Midt i den travleste TV-sesongen trekker Samsung et spennende kort ut av ermet. Kan QE55Q8DN rett og slett være årets beste TV-kjøp fra koreanerne?

Knallsterk kontrast og overbevisende svartnivå til en gunstig pris, gjør Q8DN til et interessant alternativ til Samsungs egen Q9 toppmodell.
Utstyr og finesser er noe redusert, og innsynsvinkelen er begrenset.
annonse

Vi sparte ikke på superlativene etter å ha testet Samsungs flaggskip-TV QE65Q9FN tidligere i år. Den nye QLED-toppmodellen kan fint hevde seg mot de beste OLED-konkurrentene, takket være et avansert LED-baklys og ”kvanteprikker” som sørger for gnistrende sterk kontrast og fargegjengivelse. Men det koster flesk: Med en pris rundt 30.000 kroner for en 55” Q9FN er den også blant de dyrere TV-ene på markedet.

Det er ingen tvil om at baklys-teknikken har stor innvirkning på kontrast og generell bildekvalitet. Mange har derfor etterspurt en mer prisgunstig entusiastmodell fra Samsung, slik Sony har hatt stort hell med på sin XF9005. Og nå er den her: Inn fra sidelinjen kommer QE55Q8DN, som har trimmet vekk de mest luksuriøse finessene for å kunne tilby direkte baklys til en gunstig pris.

Samsung QE55Q8DN

Q8DN kommer i 55”, 65” og 75” utgave, hvor ”D”-en står for Direct. Den bruker samme type bildepanel som Q9FN, om enn i noe nedskalert utgave. Den er også litt nedstrippet på utstyrsfronten sammenlignet med Q9FN, men ikke så mye som man skulle tro. Den viktigste forskjellen er at Samsungs eksterne ”One Connect” koblingsboks glimrer med sitt fravær. Alt av tilkoblinger må derfor gjøres på baksiden, som på TV-er flest. Dette medfører litt flere ledninger, men Samsung har lagt inn spalter som lar deg trekke strøm og signal kan trekkes skjult ned gjennom den ene foten.

Q8D har en stram design, med rettvinklet, mørkegrå innramming i aluminium-look. Den er imidlertid ikke like flat på baksiden som Q9, og mangler innfelling for Samsungs stilfulle ”No Gap” veggbrakett.

Når det gjelder øvrige finesser er Q8D veldig lik toppmodellen, inkludert brukergrensesnitt og fjernkontroll. Inkludert er også den nye ”Ambient Mode” som lar TV-en vise pausebilder som går i ett med omgivelsene. Q8D er også utstyrt med den samme lynkjappe Auto Game Mode, som automatisk merker når en spillkonsoll er koblet til, og sørger for lavest mulig forsinkelse. Vi målte input lag til rundt 15 millisekunder.

Samsung viser ingen tegn til å støtte HDR-formatet Dolby Vision med det første. De har i stedet lansert sin egen standard, HDR10+. Det ser ut til å ha fått mer fotfeste i bransjen i det siste, selv om utvalget av innhold fortsatt er begrenset sammenlignet med Dolbys standard.

LCD til besvær

LCD-skjermer har et iboende problem. For å i det hele tatt vise bilder, er de avhengige av gjennomlysning. Uten baklys ville du ikke fått glede av en eneste fargenyanse, men bare stirret inn i en bekmørk skjerm! Så noe lys er alltid nødvendig – ulempen er at det kan smitte over på den delen av bildet som helst skal være mørkt. Dette er et stort handikap for LCD, spesielt sammenlignet med OLED som kan tenne og slukke hver eneste lille piksel om nødvendig, og således gjengi ”perfekt svart”.

Såkalte kant-LED/Edge LED LCD-skjermer har det aller verst. De har bare noen få lysdioder langs skjermkanten, og en reflekterende film som fordeler lyset rundt om på skjermen. Det medfører en klar begrensning i kontrast og svartnivå.

Løsningen kan være å utstyre TV-en med direkte LED-baklys, slik Samsung har gjort med Q9FN og Q8D. Her har man grupper med lysdioder som gjennomlyser hele skjermoverflaten punkt for punkt. Q8D må nøye seg med færre individuelle LED-soner enn storebror (40 mot drøye 400), men lover likevel betydelig bedre lyskontroll enn kant-LED modellene.

Bildekvalitet

La gå at Samsung QE55Q8DN ikke er helt fullspekket på design og finessefronten – dette er en GTI-modell der fokus skal ligge på ytelse! Her leverer da også Q8D i fullt monn, med en kontrast som er ”natt og dag” i forhold til ordinære LCD-skjermer. Samsung-skjermen har rikelig med lysstyrke (opp mot 1500 nits i Film-modus), nok til å fungere utmerket i et opplyst rom på dagtid, med skikkelig smell i de tøffeste HDR videoeffektene. Mer unikt er det at den klarer å klemme ut alt dette lyset UTEN at de mørke partiene blir gråblå og blasse! Det gir et fenomenalt dynamikkområde fra mørkt til lyst, som vi knapt har sett maken til i denne prisklassen.

Q8D har riktignok ikke den samme ”blekksvarte” gjengivelsen av absolutt svart som en OLED-skjerm, men den kommer veldig nær, og man må sitte i mørklagt rom for å tyde forskjellen. Viktigere for bildeopplevelsen i praksis, er det at Q8D er kurert for den notoriske ”LCD-sykdommen” med blass kontrast. Det gir en vesentlig forbedring i bildekvalitet, som er tydelig på alt av videoinnhold, det være seg sport, naturprogrammer, spenningsserier eller heseblesende actionfilm.

Vår favoritt-torturtest for tiden er grottescenen i Netflix-serien Stranger Things. En krevende setting hvor politisjefen Jim Hopper åler seg gjennom en støvete grotte med en flakkende lommelykt. Denne scenen setter virkelig bildebehandlingen på prøve, både når det gjelder kontrast, svartnivå, lyskontroll/baklys og støyreduksjon. Men Samsung-skjermen består prøven, og det med glans. Her får vi med oss alle nyansene uten at skjermen eksploderer i grått, eller drukner i en svart smørje. Lyset fra lommelykten er blendende sterkt, uten at det påvirker resten av bildet i negativ grad. Heller ikke de mange støvpartiklene i grotten ser ut til å skape trøbbel for belysningen. Q8D ser rett og slett veldig troverdig ut, på en videosekvens hvor mange av konkurrentene grøter det til.

Samsung-skjermen har overraskende jevn lysfordeling, uten plagsomme halo-effekter eller ujevnheter. Den lokale dimmingen er selvfølgelig ikke like finmasket som toppmodellen Q9FN, men vi måtte bruke krevende testsekvenser for å fremprovosere forskjellen. Den er mest tydelig i ekstreme tilfeller, med lyse objekter på en helsvart bakgrunn, eller ”lyset i enden av tunnelen”. I de aller fleste tilfeller oppfører Samsung-skjermen seg eksemplarisk, like presis som konkurrenten fra Sony (XF9005), og samtidig betydelig mer lyssterk.

Lydkvalitet

Samsung QE55Q8DN har et noe enklere lydsystem enn Q9, med færre høyttalerelementer og mindre forsterkereffekt. Lyden er likevel helt utmerket for prisklassen. Diskanten og mellomtonen er klar og fin, og gir god taleforståelse. Her er det også rikelig med bass, men den er ikke like tydelig definert som på Q9FN. De fleste som vurderer TV i denne prisklassen vil nok pare den med en passende lydplanke, men det er greit å vite at den innebygde lyden fungerer bra!

Konklusjon

Samsungs flaggskipmodell Q9FN regnes for å være blant de aller beste LCD-skjermene på markedet, men den også blant de mest kostbare. Med ”junior-toppmodellen” i Q8D-serien kan Samsung også hevde seg i prisklassen rundt 20.000 kroner, som til nå har vært dominert av konkurrerende LG og Sony-modeller. Q8DN tilbyr råsterk kontrast, blendende lysstyrke og fantastiske farger. Legg til Samsungs gjennomførte design og smarte finesser med lynrask spillmodus, og du har et av de beste TV-kjøpene i prisklassen etter vår mening. Trygg anbefaling!

Vi sparte ikke på superlativene etter å ha testet Samsungs flaggskip-TV QE65Q9FN tidligere i år. Den nye QLED-toppmodellen kan fint hevde seg mot de beste OLED-konkurrentene, takket være et avansert LED-baklys og ”kvanteprikker” som sørger for gnistrende sterk kontrast og fargegjengivelse. Men det koster flesk: Med en pris rundt 30.000 kroner for en 55” Q9FN er den også blant de dyrere TV-ene på markedet. Det er ingen tvil om at baklys-teknikken har stor innvirkning på kontrast og generell bildekvalitet. Mange har derfor etterspurt en mer prisgunstig entusiastmodell fra Samsung, slik Sony har hatt stort hell med på sin XF9005. Og nå er den her: Inn fra sidelinjen kommer QE55Q8DN, som har trimmet vekk de mest luksuriøse finessene for å kunne tilby direkte baklys til en gunstig pris.

Samsung QE55Q8DN

Q8DN kommer i 55”, 65” og 75” utgave, hvor ”D”-en står for Direct. Den bruker samme type bildepanel som Q9FN, om enn i noe nedskalert utgave. Den er også litt nedstrippet på utstyrsfronten sammenlignet med Q9FN, men ikke så mye som man skulle tro. Den viktigste forskjellen er at Samsungs eksterne ”One Connect” koblingsboks glimrer med sitt fravær. Alt av tilkoblinger må derfor gjøres på baksiden, som på TV-er flest. Dette medfører litt flere ledninger, men Samsung har lagt inn spalter som lar deg trekke strøm og signal kan trekkes skjult ned gjennom den ene foten. [caption id="attachment_82968" align="aligncenter" width="678"] Q8D har en stram design, med rettvinklet, mørkegrå innramming i aluminium-look. Den er imidlertid ikke like flat på baksiden som Q9, og mangler innfelling for Samsungs stilfulle ”No Gap” veggbrakett.[/caption] Når det gjelder øvrige finesser er Q8D veldig lik toppmodellen, inkludert brukergrensesnitt og fjernkontroll. Inkludert er også den nye ”Ambient Mode” som lar TV-en vise pausebilder som går i ett med omgivelsene. Q8D er også utstyrt med den samme lynkjappe Auto Game Mode, som automatisk merker når en spillkonsoll er koblet til, og sørger for lavest mulig forsinkelse. Vi målte input lag til rundt 15 millisekunder. Samsung viser ingen tegn til å støtte HDR-formatet Dolby Vision med det første. De har i stedet lansert sin egen standard, HDR10+. Det ser ut til å ha fått mer fotfeste i bransjen i det siste, selv om utvalget av innhold fortsatt er begrenset sammenlignet med Dolbys standard.

LCD til besvær

LCD-skjermer har et iboende problem. For å i det hele tatt vise bilder, er de avhengige av gjennomlysning. Uten baklys ville du ikke fått glede av en eneste fargenyanse, men bare stirret inn i en bekmørk skjerm! Så noe lys er alltid nødvendig – ulempen er at det kan smitte over på den delen av bildet som helst skal være mørkt. Dette er et stort handikap for LCD, spesielt sammenlignet med OLED som kan tenne og slukke hver eneste lille piksel om nødvendig, og således gjengi ”perfekt svart”. Såkalte kant-LED/Edge LED LCD-skjermer har det aller verst. De har bare noen få lysdioder langs skjermkanten, og en reflekterende film som fordeler lyset rundt om på skjermen. Det medfører en klar begrensning i kontrast og svartnivå. Løsningen kan være å utstyre TV-en med direkte LED-baklys, slik Samsung har gjort med Q9FN og Q8D. Her har man grupper med lysdioder som gjennomlyser hele skjermoverflaten punkt for punkt. Q8D må nøye seg med færre individuelle LED-soner enn storebror (40 mot drøye 400), men lover likevel betydelig bedre lyskontroll enn kant-LED modellene.

Bildekvalitet

La gå at Samsung QE55Q8DN ikke er helt fullspekket på design og finessefronten - dette er en GTI-modell der fokus skal ligge på ytelse! Her leverer da også Q8D i fullt monn, med en kontrast som er ”natt og dag” i forhold til ordinære LCD-skjermer. Samsung-skjermen har rikelig med lysstyrke (opp mot 1500 nits i Film-modus), nok til å fungere utmerket i et opplyst rom på dagtid, med skikkelig smell i de tøffeste HDR videoeffektene. Mer unikt er det at den klarer å klemme ut alt dette lyset UTEN at de mørke partiene blir gråblå og blasse! Det gir et fenomenalt dynamikkområde fra mørkt til lyst, som vi knapt har sett maken til i denne prisklassen. Q8D har riktignok ikke den samme ”blekksvarte” gjengivelsen av absolutt svart som en OLED-skjerm, men den kommer veldig nær, og man må sitte i mørklagt rom for å tyde forskjellen. Viktigere for bildeopplevelsen i praksis, er det at Q8D er kurert for den notoriske ”LCD-sykdommen” med blass kontrast. Det gir en vesentlig forbedring i bildekvalitet, som er tydelig på alt av videoinnhold, det være seg sport, naturprogrammer, spenningsserier eller heseblesende actionfilm. Vår favoritt-torturtest for tiden er grottescenen i Netflix-serien Stranger Things. En krevende setting hvor politisjefen Jim Hopper åler seg gjennom en støvete grotte med en flakkende lommelykt. Denne scenen setter virkelig bildebehandlingen på prøve, både når det gjelder kontrast, svartnivå, lyskontroll/baklys og støyreduksjon. Men Samsung-skjermen består prøven, og det med glans. Her får vi med oss alle nyansene uten at skjermen eksploderer i grått, eller drukner i en svart smørje. Lyset fra lommelykten er blendende sterkt, uten at det påvirker resten av bildet i negativ grad. Heller ikke de mange støvpartiklene i grotten ser ut til å skape trøbbel for belysningen. Q8D ser rett og slett veldig troverdig ut, på en videosekvens hvor mange av konkurrentene grøter det til. Samsung-skjermen har overraskende jevn lysfordeling, uten plagsomme halo-effekter eller ujevnheter. Den lokale dimmingen er selvfølgelig ikke like finmasket som toppmodellen Q9FN, men vi måtte bruke krevende testsekvenser for å fremprovosere forskjellen. Den er mest tydelig i ekstreme tilfeller, med lyse objekter på en helsvart bakgrunn, eller ”lyset i enden av tunnelen”. I de aller fleste tilfeller oppfører Samsung-skjermen seg eksemplarisk, like presis som konkurrenten fra Sony (XF9005), og samtidig betydelig mer lyssterk.

Lydkvalitet

Samsung QE55Q8DN har et noe enklere lydsystem enn Q9, med færre høyttalerelementer og mindre forsterkereffekt. Lyden er likevel helt utmerket for prisklassen. Diskanten og mellomtonen er klar og fin, og gir god taleforståelse. Her er det også rikelig med bass, men den er ikke like tydelig definert som på Q9FN. De fleste som vurderer TV i denne prisklassen vil nok pare den med en passende lydplanke, men det er greit å vite at den innebygde lyden fungerer bra!

Konklusjon

Samsungs flaggskipmodell Q9FN regnes for å være blant de aller beste LCD-skjermene på markedet, men den også blant de mest kostbare. Med ”junior-toppmodellen” i Q8D-serien kan Samsung også hevde seg i prisklassen rundt 20.000 kroner, som til nå har vært dominert av konkurrerende LG og Sony-modeller. Q8DN tilbyr råsterk kontrast, blendende lysstyrke og fantastiske farger. Legg til Samsungs gjennomførte design og smarte finesser med lynrask spillmodus, og du har et av de beste TV-kjøpene i prisklassen etter vår mening. Trygg anbefaling!
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Størrelse/type: 55” 4K QLED-LCD

Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Operativsystem: Samsung Tizen

Innganger: 4 HDMI, 3 USB

Utganger: Optisk digital lydutgang

HDR: HDR10+

Web: samsung.no

Samsung QE55Q8DN produktside
Pris: 21990 ,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Ny Get boks klar for Google Assistant

Med 4K og Google ombord, er Gets nye tv-boks litt bedre og litt smartere.

Philips 2019 TV-modeller støtter Dolby Vision

Philips går for skarpere bilde, fetere lyd og bredere formatstøtte på kommende 2019-modeller.

test
Philips 65OLED903

Fyrverkeri for øyne og ører

Philips har sendt sin beste OLED-TV til høyttalerguruene hos Bowers & Wilkins for lydmessig oppgradering. Resultatet er mildt sagt strålende!

test
Samsung The Frame UE55LS03

Ditt eget kunstgalleri

Samsung kunst-TV kan lett forveksles med et maleri når den er skrudd av, men The Frame fungerer utmerket med bevegelige bilder også.

CES: 8K OLED eller QLED i 2019?

TV-ene blir større og bedre i år. 8K er stikkord for toppmodellene. Men skal man velge OLED eller QLED?

CES 2019: Nye OLED-skjermer fra Sony

Sonys nye OLED-toppmodell AG9 kan skilte finpusset design, bedre lyd og støtte for smarte tjenester som Google Assistant og Airplay 2.

CES 2019: GZ2000 er Panasonics nye referanse-OLED

Panasonics nye OLED-flaggskip blir en skikkelig råtass med oppgradert bildepanel, Dolby Vision HDR-kvalitet og Atmos-lyd fra Technics!

CES: 98 tommers 8K TV fra Sony

8K er i vinden i år, og Sony slipper to modeller: en på 85 og en på 98 tommer! Nye OLED-modeller er også på vei.

CES 2019: Rullbar OLED fra LG

[OPPDATERT med video] På CES-messen i Las Vegas kunngjorde LG at deres første rullbare OLED-TV er klar for produksjon. LG Signature OLED65R9 kan rulles ned helt eller delvis når den ikke er i bruk!

75 tommer Micro-LED fra Samsung

Samsung har klart å krympe sine Micro-LED-moduler til å kunne gi ekte 4K UHD-oppløsning på en 75-tommers TV. Det var også annet snacks å se.

annonse

CES 2019: Samsung Smart TV får iTunes og AirPlay 2

Ja, du leste riktig: Samsungs nye smart-TVer får sin egen iTunes-app! En oppgradering til 2018-modellene kommer til våren.

test
TCL 55DP600

Skviset budsjett-TV

TCL er på banen med en ”snusfornuftig” TV til hyggelig pris, men det spørs om ikke utstyrsnivået er kuttet vel mye!

CES 2019: Årets nye OLED-TVer fra LG

LG kvesser knivene for TV-året 2019 med en rekke skarpe nyheter, deriblant en helt ny 8K OLED-TV!

test
LG OLED65W8

Eksotisk veggpryd

LGs ”Wallpaper” OLED er en av de råeste TV-ene som kan kjøpes for penger: Bildet nærmest svever foran oss! Det eneste som trekker ned, er en litt klumpete lydplanke.

test
Sony KD-75ZF9

Lander på kulen

Sonys råeste LCD-TV har ganske spektakulær bildekvalitet, men bommer litt på totalopplevelsen.

test
Samsung QE75Q9FN

Storeslem fra Samsung!

Samsungs 4K toppmodell serverer heftig bildekvalitet, og filmopplevelsen blir bare enda råere når vi øker bildestørrelsen til 75 tommer.

gruppetest
55″ 4K LCD TV-er

De beste TV-kjøpene

Ny TV? Her er modellene som gir deg råskarp bildekvalitet uten å tømme lommeboka!

test
Samsung QE75Q900R

Krystallklar fremtids-TV

Skarp, skarpere, skarpest: Vi har testet Samsungs splitter nye 8K-TV QE75Q900R!

test
Sony KD-65AF9

Verdt å vente på

Helt på tampen av TV-året kliner Sony til med en ny OLED-toppmodell. ­
Bravia KD-65AF9 leverer design, bilde og lyd i high-end klassen.

Google ‘Smart TV Kit’ og ny Chromecast

I forkant av Googles arrangement 9. oktober er det allerede lekket et ”Smart TV Kit”.

test
Philips 65OLED803

Den stiligste OLED-en

Sugen på en TV som skiller seg ut i mengden? Du skal lete lenge etter en heftigere bildemaskin enn Philips 65OLED803.

test
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

Med LG-s ”nesten-toppmodell” i E8-serien får du fenomenal bildekvalitet i en lekker innpakning, men det koster også deretter.

test
Panasonic TX-65FZ950E

Full pakke!

Panasonic 65FZ950E varter opp med bildekvalitet i referanseklassen, med lyd som står i stil.

annonse

Nye “Master series” toppmodeller fra Sony

Sony hviler ikke på laurbærene, og på IFA-messe viste de frem sine nye TV-modeller i high-end sjiktet.

8K-TV fra Samsung: Vi har sett lyset!

Mye vil ha mer, heter det, og under IFA-messen lanserte Samsung sin neste storsatsning innen TV: 8K! Vi fikk kikke nærmere på teknikken, og må innrømme at vi kjenner oss litt frelst…

Philips 65OLED903 har lyd fra Bowers & Wilkins

Philips hintet om et samarbeid med Bowers & Wilkins tidligere i år. På IFA-messen fikk vi både se og høre resultatet!

test
Samsung UE55NU7105

Flink til det meste

Samsung NU7100 er en god allround-TV med flott design, bilde og lyd, men det merkes at konkurransen er tøff!

test
Altibox Huawei Q22

Redefinerer TV-dekoderen

Ultra HD-mottakeren fra Altibox binder sammen lineær-TV med strømming på en måte som gjør at man aldri vil tilbake til vanlig TV.

Philips og B&W vil forbedre TV-lyden

Philips og Bowers & Wilkins starter "samarbeid for en bedre TV-opplevelse".

test
Canal Digital OnePlace S70CDS

All TV på ett sted

Canal Digitals alt-i-ett paraboltuner tar sikte på å gi oss den komplette TV-opplevelsen.

B&O i blanke messingen

Noen av Bang & Olufsens råeste produkter kommer i enda tøffere finish.

gruppetest
8 storskjermer til fotball-VM

Slik ser du VM best!

Fotball-VM er i gang. Og selv om Norge ikke deltar i år, kan det kan være en god unnskyldning for å oppgradere til ny TV!

8K-TV fra Sharp

70-tommer med 8K-oppløsning

Glem 4K: nå er det 8K-oppløsning som gjelder, mener Sharp.

test
Samsung QE65Q9FN

Back in black!

Samsungs flaggskip-TV er tilbake i ny støpning, denne gangen med bildekvalitet som er en toppmodell verdig!

test
Philips 65OLED873

Blendende god!

Konkurrentene må komme opp med noe spesielt for å overgå bildeopplevelsen fra Philips’ fargesprakende OLED-TV.

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Samsung lanserer et bredt spekter av spennende TV-er i 2018, og den avanserte QLED-serien utvides med flere nye modeller.

Panasonics 2018 4K LCD-TVer har HDR10+

Panasonics 2018 4K LCD-TVer har HDR10+

Panasonics nye LCD-toppmodeller frister med superslank design, bedre bildekvalitet med HDR10+, og ikke minst mulighet for stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa.

test
Test av 75″ 4K-TV storskjermer med HDR

Storskjerm til folkefesten

Vurderer du ny TV til Vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke kline til med en real storskjerm!

Ny Android-boks fra Canal Digital

Ny Android-boks fra Canal Digital

Canal Digitals nye satellittdekoder er Android-basert og støtter både 4K og HDR!

Første kikk på Samsungs 2018 TV-modeller

CES 2018

Her er det vi vet om Samsungs kommende 2018-modeller så langt!

Panasonics FZ950 og FZ800 støtter HDR10+

CES 2018

Panasonics nye OLED-skjermer sikter seg inn på de riktig kresne TV-entusiastene.