Samsung er verdens største TV-produsent, og til tross for plenty av utfordrere er koreanerne fortsatt en av markedslederne i det tøffe budsjettsegmentet, hvor CU8000-serien er en av innstegsmodellene.
Dette er ikke en QLED-TV, men en såkalt «Crystal UHD» variant med enklere LCD-panel. Den har likevel mange av finessene vi forbinder med Samsung, og utseendemessig har den klare likhetstrekk med de dyrere variantene.
CU8000-serien er definitivt den slankeste TV-en i denne i testen, med en elegant design som passer godt inn i ethvert rom. Baksiden er glatt, og bevarer den samme tykkelsen hele veien. Dette vil være en fordel dersom skjermen skal veggmonteres.
CU8000 tar seg godt ut på egne ben også: Føttene klikkes enkelt på plass uten skruer, og har dessuten et innebygd triks som lar oss heve skjermen et hakk for å gi plass til en lydplanke.
Tilkoblingsmulighetene er greie, med tre HDMI-innganger (inkludert eARC lydutgang) lett tilgjengelig fra siden. En egen gaming-modus sørger for lav forsinkelse og kjapp respons (målt til 11 millisekunder). Samsung har også den slankeste fjernkontrollen i testen: Den bruker oppladbare batterier, og kan lades via USB-C eller innebygde solceller.
Samsung-skjermen har et kjapt og intuitivt brukergrensesnitt (Tizen OS) som vi liker godt. Menysystemet er oversiktlig og har alle appene man kan ønske seg – inkludert gratis-tjenesten Samsung TV, med en drøss av reklamefinansierte TV-kanaler. Utvalget er nesten overveldende.
Vi blir derimot ikke like blåst over ende av bildekvaliteten: Samsung CU8000 serverer riktignok et meget skarpt og støysvakt bilde med glatte bevegelser, men den har ikke den mest imponerende lysstyrken (ca. 300 nits) eller kontrasten (ca. 2000:1) blant testdeltakerne.
Samsung støtter heller ikke Dolby Vision (det gjør for så vidt ingen andre Samsung TV-er heller), men nøyer seg med HDR10+.Til tross for en egen «Filmmaker Mode» er heller ikke fargene de mest nøytrale eller nyanserte. Du kan altså ikke få ALT til denne prisen.
Samlet sett, selv om Samsung CU8000-serien ikke nødvendigvis gir den mest imponerende bildekvaliteten i sin prisklasse, er den likevel en god totalpakke, når vi tar det slanke utseendet og de smarte finessene i betraktning. Med litt mer potent bilde, ville den trolig fått full score!
Også i denne testen:
Philips PUS7608 (55PUS7608/12)
En Philips uten Ambilight – går det an?
55PUS7608 har enkelte gode kvaliteter, men Philips’ mest berømte finesse glimrer med sitt fravær.
LG UR73 (55UR73006LA)
Ikke den smarteste, men feiende flott bilde!
Denne LG-skjermen leverer glimrende bildekvalitet, og selv om smartfinessene halter litt, er den et godt kjøp.
Sharp FN7EA (LC-55FN7EA)
Skarp og smart
Denne Sharp-skjermen har et flott brukergrensesnitt, samtidig som den leverer varene på bildefronten. Til prisen er dette en fulltreffer!
iFFalcon IFF55U62
Høytflyvende budsjett-utfordrer
iFFalcon er et TV-merke de færreste har hørt om, men kan være verdt å legge merke seg for dem som jakter billige og bra TV-er.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser