Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Duell: OLED TV-duell: Samsung S95D vs. LG OLED G4

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

To av årets mest spennende toppmodeller braker sammen i en prestisjefylt TV-kamp. Hvilken OLED-TV-gir den aller beste bildekvaliteten – Samsung S95D eller LG OLED G4?

Skrevet av / 03.05.24 - 10:00
OLED TV-duell: Samsung S95D vs. LG OLED G4
Audun Hage

Produkter i denne test

Samsung og LG er blant TV-bransjens mest profilerte rivaler. Med støtte fra deres respektive panelfabrikker, LG Display og Samsung Display, kjemper de to sørkoreanske TV-produsentene en beinhard kamp om markedsandelene. Nå har de også blitt konkurrenter i det krevende OLED-segmentet.

OLED-skjermene er kjent for sin overlegne kontrast og dype svartnivå, og stadig flere produsenter vender seg til OLED når de skal utvikle nye modeller. LG var med å introdusere teknologien for 11 år siden, mens Samsung har kommet sterkt inn fra sidelinjen de seneste årene, med sin egen QD-OLED variant.

Samsung S95D vs. LG OLED G4

Det knyttes selvfølgelig ekstra mye prestisje til årets nye flaggskipmodeller i high-end klassen, Samsung S95D og LG G4. Det er her produsentene har brukt all sin tekniske kunnskap, og den seneste spissteknologien for å bringe oss den beste bildekvaliteten.

Samsung S95D bruker det seneste QD-OLED panelet med supermatt «Glare Free» skjermoverflate, mens LG OLED G4 stiller til strid med det nyeste WOLED-panelet og ekstra lyssterk MLA-teknikk.

Begge TV-ene er utstyrt med de nyeste videoprosessorene, NQ4 AI og Alpha 11, som begge viser til høyavansert og intelligent AI-teknologi. Målet er å realisere den beste bilde- og lydkvaliteten gjennom sterkere og smartere prosessering.

I tillegg kommer TV-ene selvfølgelig med «siste skrik» innen produktdesign, smarte finesser og brukervennlighet, som forhåpentligvis kan dryppe ned på rimeligere modeller etter hvert.

OLED-duell

Vi har vært så heldige å få låne begge flaggskipmodellene i 65-tommers utgave, som koster den nette sum av 35.990 kroner (LG OLED65G4) og 39.990 kroner (Samsung TQ65S95D).

I high-end klassen er det lov å ha høye forventninger. Vi er som vanlig på jakt etter den beste bildekvaliteten, men legger naturligvis også vekt på lyd, finesser og generell brukervennlighet.

Utgjør det supermatte skjermfilteret egentlig noen positiv forskjell for bildekvaliteten? Har Samsung og LG lykkes med å skvise enda høyere lysstyrke og kontrast ut av OLED-panelet, og gir den nye AI bildebehandlingen et enda skarpere bilde?

Så hvilken av disse high-end OLED TV-ene gir den aller beste TV-opplevelsen? På tide å finne ut. Ready-set-go!

Produkter i denne test

Samsung S95D (TQ65S95D)

Samsung S95D: Null refleksjoner!

Samsungs nye OLED-flaggskip gir en forbløffende bildeopplevelse – praktisk talt uten gjenskinn.

Samsung S95D leverer et meget kontrastrikt og fargenyansert bilde, som er praktisk talt uten refleksjoner fra skjermen. I tillegg imponerer den med lekker design og glimrende lyd.
Den matte skjermoverflaten kan ha noen bivirkninger, avhengig av lysforholdene i rommet. Samsung-skjermen støtter ikke HDR-formatet Dolby Vision.
Les hele testen

LG OLED G4 (OLED65G4)

Den aller beste OLED TV-en

Årets toppmodell LG OLED G4 har fått noen oppdateringer som gjør denne TV-en til en virkelig fenomenal bildemaskin – kanskje den beste vi har sett.

LG G4 er en glimrende TV med fantastisk bildekvalitet, svært gode tilkoblingsmuligheter og formatstøtte, i tillegg til en slank og lekker design.
Lydgjengivelsen er nokså slank, og kan behøve hjelp fra en lydplanke.
Les hele testen

1 hendelser på “OLED TV-duell: Samsung S95D vs. LG OLED G4”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Scroll to Top