Kanskje er det den aller beste også. Hvert fall for de som ønsker raskt bredbånd uten å måtte sette opp en egen trådløs ruter i tillegg. For kabel-selskapet Gets nye mottaker, er rene columbi-egget med funksjoner på løpende bånd.
Hvis man har eller har mulighet til å koble seg på Gets fiberbaserte kabel-tv-nett, er nemlig argumentene for å velge Box II mange. Med innebygget, og fremfor alt, stillegående harddisk på 500 GB, kan man ta opp 140 timer med filmer, tv-serier, barne-tv-episoder, sport og naturprogrammer på. Som man kan se siden.
Hva er forbedret
Den nye mottakeren er egentlig åtte tv-mottakere – to aktive foreløpig – i en og samme boks. Da kan man se et annet program, mens man tar opp fra en annen kanal. Akkurat som på den fem år gamle Get HD PVR, den forrige og ikke akkurat stillegående mottakeren. Med 250 GB harddisk, og uten trådløs ruter.
Siden Box II har så mange mottakere og ruter innebygget, kan den også brukes som trådløs sender til Mikro+. Sammen med Gets lille Mikro-mottaker til 49 kr måneden, og Gets trådløs mottaker kalt Mikro+ som man klipser fast på den lille boksen, Den gir deg Gets interaktive tjenester i et annet rom. Da kan du velge for eksempel filmleie fra den lille Mikro-boksen, som du allerede har koblet til antenneuttaket, for å få tilgang til tv via Gets kabelnett.
Get Box II er ikke bare stillegående. Den er også mindre enn HD PVR-en, og har endelig fått optisk digital lydutgang slik at den kan brukes med alle moderne tv-er lydplanker og hjemmekinonanlegg. Den har også fire ethernettkontakter for de som ønsker å bruke et kablet nettverk. Du kan også koble til en eller to trådløse fasttelefoner, slik at du har kabel-tv, telefon og nettverk i en og samme boks.
Den medfølgende fjernkontrollen kan for øvrig programmeres til å styre grunnfunksjonene, på de fleste tv-er. Det følger med en enkel instruksjonmanual for hvordan man går frem for å programmere fjernkontrollen.
Rask nettruter
Slik sett samler man alt på et sted. Ruteren støtter både 2,4 og 5 GHz nett, og kommer opp som to trådløse nett når man pakker ut, setter opp, og skal koble seg til bredbåndsabonnementet via Box II. Noe som er såre enkelt.
Når Get-boksen dukker opp i wifi-oppsettet på skjermen, er det bare å velge passordet på undersiden av boksen, så er man på nett på sekunder.
Den trådløse ruteren støtter ikke den nye 802.11ac standarden for trådløse nettverk, og vil følgelig ikke kunne gi deg trådløs tilgang med hastigheter større enn 5 GHz. Ikke noe problem for de fleste av oss. Hvert fall ikke på en del år. Men den er bygget for å passe til Eurodocsis 3.0, som betyr at ruteren i Box II støtter opp til 200 Mbps netthastigheter over kabel, og Get har da også en rekke bredbåndsabonnenter tilpasset ulike behov, hvor prisene starter på 299 per måned, for 4 Mbps hastighet. Opp til 200 Mbps.
De fleste av oss trenger ikke mer enn 20-30 Mbps for at hele familien skal kunne være på nett samtidig, uten at netthastigheten går merkbart ned. Selv om alle strømmer tv trådløst over nettverket hjemme. Enda raskere hastigheter åpner selvsagt for bedre og flere tjenester. Blant annet strømming av HD-kanaler på flere tv-er, og bedre kapasitet når man strømmer til mange enheter.
Under testen av det trådløse bredbåndet på mottakeren, fikk vi konsistente ping-verdier (tiden det tar å nå serveren) på 14-15 ms, og nedlastingshastigheter tett på 16 Mbps, mens opplasting lå like over 9 Mbps hele tiden.
[Oppdatert]
Senere fikk vi også testet makshastigheten fra Get-boksens ruter. Get oppgir den til 200 Mbps ned, og relativt beskjedne 10 Mbps opp, våre målinger med Speednet på en MacBook Pro 13″ Retina, ga oss mellom 140-160 Mbps/9-10 Mbps og pingtider på 7-9 ms. Som er meget bra, og bedre enn de fleste kan levere på kobberkabel i telefonnettet.
Skulle man trenge 802.11ac en gang i fremtiden, er det mulig å koble til en separat ruter med støtte for det.
Som en fotnote kan det nevnes at ruteren har flere wifi-antenner for at rekkevidden skal være tilstrekkelig til at man rekker frem til flere trådøse enheter i huset.
Kan oppdateres
Brukervennligheten har lenge vært en av Get-boksenes styrker. Den er merkbart bedre i Box II, fordi alt går fortere. Med raskere prosessor og utvidet minne på 2 GB, reagerer den raskere på alt. Get har sakte men sikkert oppgradert grensesnittet på skjermmenyene, også på filmleietjenesten som etter hvert er blitt ganske bra, med et godt utvalg leiefilm over kabel.
Get-kunder som har både kabel-tv, og bredbånd, kan dessuten bruke Gets apper for smartmobiler og nettbrett (iOS, Android, Windows Phone) som gjør det mulig programmere opptak. Eller å se tv (opp til 30 direktesendte kanaler) fra Get på iPad-en med appen Get tv på iPad. Trådløst selvsagt.
Å se på tv fungerer foreløpig bare på iPad med Gets app, men det kommer app for Android og WP senere.
Det anbefales mer enn 10 Mbps, eksempelvis M 30 fra Get som er 30 mbps bredbånd over kabel.
I dag kan Get-kundene selv velge hvilke kanaler de vil abonnere på, og endre etter ønske. I fremtiden kommer flere tjenester etter hvert som Get oppgraderer programvaren og menysystemet til mottakerne.
Som trådløs overføring av tv-sendinger til flere rom i huset, mulighet for mer enn to opptak til harddisk om gangen, og kanskje mulighet for å se opptak på harddisken på iPad-en.
Vår mening
Det første man legger merke til på Get Box II, er at kvaliteten på boksen – som er produsert av Pace, er mye bedre enn på HD PVR-en til Get. Overflater, tilkoblinger og skjøter holder høy kvalitet. I tillegg er den stillegående. Den utvendige strømforsyningen er det eneste som trekker ned.
Straks den er tilkoblet, og bildet er på plass, ser man at bildekvaliteten er svært høy. Umiddelbart virker detaljskarpheten bedre enn på HD PVR, som vi testet side om side på vår referanse-tv – en Philips 60PFL9708. Get boksen leverer enten 720 progressivt, eller 1080-linjers HD oppløsning linjeflettet. Førstnevnte oppløsning er utvilsomt bedre til sport, og i noen tilfeller også på lerret. Som jeg erfarte med Get boksen fra en kalibrert 1080 HD-projektor på et 106 tommers Dreamscreen lerret.
Lydkvaliteten rett fra den optiske utgangen er det lite å utsette på. Box II støtter Dolby Digital Plus surroundlyd, slik at man kan få bra kinolyd hjemme hvis man samtidig har et flerkanalsanlegg.
Om man skal velge Get Box II eller en vanlig HD PVR, avhenger av om man trenger trådløs ruter. Dersom svaret er ja, er valget enkelt. De 360 kr ekstra i året Get Box II koster (pluss 499 kr i etablering), får man igjen for i en raskere, stillegående og mer fleksibel mottaker. Som samtidig er bygget for å kunne oppgraderes i fremtiden, når nye tjenester og programvare blir klar.
Med andre ord, dersom månedsleien og etableringsgebyret ikke avskrekker, er det ikke noe å tenke på. Da skal man ha Get Box II. Markedets mest komplette tv-mottaker.
Les mer om Get Box II på lydogbilde.no når vi har testet kommende oppgradering av menysystemet, med utvidet funksjonalitet.
Tekniske data:
- 2 GB RAM
500 GB HDD (over 140 timer opptak)
16 tunere (8 TV + 8 DOCSIS. (Get box II lanseres med 2 aktive tv-tunere)
4×1 Gb LAN porter
2 telefoniporter
Støtter IPv6
HDMI v1.4
Dolby Digital Plus
SD slot
eSATA utgang
Stillegående vifte
Dual band wifi (2,4 GHz og 5 GHz)
Lyd & Bilde mener
Kompakt og stillegående Oversiktlig og rask menynavigering Opp til 200 Mbps trådløst bredbånd Optisk digital lydutgang 500 GB opptakskapasitet Støtter ikke 802.11ac wifi-standarden Utvendig strømforsyning.
Veil. pris 129 kr
Spesifikasjoner
- Digital kabel-tv mottaker
- 720P/1080i HD-kvalitet via HDMI
- Trådløs wifi opp til 5 GHz
- Integrert 200 Mbps bredbåndsruter
- 500 GB harddisk
- 8 mottakere
- Støtter filmleie
- 129 pr mnd.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser