Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Sony Bravia X85L (KD-55X85L)

Skarp og superglatt

Sony X85L leverer et skarpt og lyssterkt bilde med god kontrast.

Skrevet av / 20.12.23 - 12:00
Sony Bravia X85L (KD-55X85L)
Audun Hage

Sony X85L er blant de mer prisgunstige modellene fra den japanske produsentens brede sortiment. Den leveres fra 55 til 85 tommer med 120 Hz LCD-panel og en kraftig X1 videoprosessor under panseret.

Designmessig har Sony-skjermen en slank innramming med et karakteristisk rutemønster på baksiden. Føttene kan monteres i smal eller bred posisjon for å gi plass til en lydplanke.

65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_ccw 65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_back 65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_st
<
>
Bravia X85L (Foto: Sony)

Brukervennlighet og finesser

Sony-skjermens Google-drevne menysystem er et raskt og oversiktlig menysystem som gir deg personlige program-anbefalinger. App-utvalget er utmerket, og Sony har sørget for god formatstøtte med blant annet Dolby Vision HDR-formatet i boks.

Når det gjelder tilkoblingsmuligheter har Sony X85L fire HDMI- innganger med 2.1-støtte på to av fire, inkludert eARC lydreturkanal. X85L kommer også godt forberedt for gaming med bl.a. PS5-funksjonene Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode, med en spillmodus som vi målte til cirka 20 millisekunder.

Sonys fjernkontroll er liten og nett, med en logisk plassering av knappene. Den er lett å bli kjent med og har snarvei-knapper for de viktigste funksjonene, inkludert mikrofon for Google Assistant. (Foto: Audun Hage)

Bildekvalitet

Sony 55X85L har et 120 Hz LCD-panel av typen VA (Vertically Aligned) med direkte LED-baklys og lokal dimming, som er en lovende oppskrift på god kontrast.

Sony-skjermen utmerker seg med en nyansert fargegjengivelse, og velger du Film-modusen får du en velbalansert og nøytral presentasjon. Skarpheten er glimrende, og vi noterer oss at både svartnivået og kontrasten er utmerket. Her blir svart ordentlig svart, i stedet for å se grått eller blåaktig ut, takket være den lokale dimmingen X85L er utstyrt med.

X85L har riktignok ikke like presis og finmasket lokal dimming som sin dyrere storebror (X90L) selv om forskjellen ikke er kjempestor. Sony-skjermen har dog et lite, men synlig omriss rundt lyse objekter og undertekster.

Sony-skjermen leverer også glimrende lysstyrke (målt til rett over 600 nits). Samtidig er skjermoverflaten matt og lite plaget med refleksjoner. Det gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom.

Når det kommer til bevegelser, er Sony-skjermen generelt veldig glatt. Det er en følge av 120 Hz-panelet kombinert med effektiv interpolering, som og bevarer skarpheten selv under hurtige panoreringer. Det gjør X85L til en velegnet TV for sport og annen TV-underholdning.

Konklusjon

X85L-serien fra Sony leverer en lyssterk og kontrastrik bildekvalitet. 55-tommeren har i likhet med de andre skjermstørrelsene i serien, en glimrende skarphet og jevn fargegjengivelse. Brukervennligheten er også behagelig, takket være et finpusset Google TV menysystem og god fjernkontroll. En TV vi trygt kan anbefale!

 

Karakter
Sony Bravia X85L (KD-55X85L)
Basic

Lyd & Bilde mener

Sony-skjermen tegner opp et skarpt bilde med god lysstyrke og glatte bevegelser, sammen med et kjapt og komfortabelt brukergrensesnitt fra Google. Kun to av fire HDMI-innganger har 2.1 standarden.

Også i denne testen:

55” 4K LCD-TV-er

LG QNED81 (55QNED816RE)

Prisgunstig gaming-TV

Denne LG-skjermen kan skilte med 120 Hz panel til en bra pris. Men kontrasten er ikke den beste.

LG QNED81 har bred innsynsvinkel, som vil være en fordel dersom du har et bredt sitteareal. Tilkoblingsmulighetene er også gode.
Kontrasten er midt på treet, og LG-skjermen støtter ikke det populære HDR-formatet Dolby Vision.
Les hele testen

TCL QLED770 (55QLED770)

Billig og bra TV

TCL leverer en gjennomført TV med flott ytelse til prisen.

TCL QLED770 leverer et lyssterkt og kontrastrikt bilde med flott fargegjengivelse.
QLED770 må nøye seg med tre HDMI-innganger, og skjermfrekvensen er begrenset til 60 Hz.
Les hele testen

Samsung Q60C (TQ55Q60C)

Slank og smart

Samsung-skjermen har en imponerende slank fasong og masse smarte finesser, men kontrasten kunne vært bedre.

Samsung Q60C serverer et skarpt bilde med lite støy og god fargegjengivelse.
Kontrasten er ikke helt på høyde med de beste, og innsynsvinkelen er relativt snever.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Scroll to Top