Test av Marantz SR5003 og Onkyo TX-SR6073

HD-receiverne som hever lista

Har du ennå ikke gått over til HD? I så fall er det på tide. Her er to receivere som til en hyggelig pris finsliper film- og musikkopplevelsene, og trekker deg inn i handlingen.

Låter meget fint
Ikke klassens kraftigste Kun 3 HDMI-innganger

På samme måte som Blu-ray har mye høyere bildekvalitet enn DVD, har formatet også et langt mer høyoppløst lydspor. Lyden på Blu-ray har faktisk høyere kvalitet enn CD, og det i inntil åtte kanaler. Glem det komprimerte lydsporet fra DVD, som i virkeligheten er på høyde med MP3-lyd. Både film og musikk i surround med HD-oppløsning låter fantastisk! Instrumentene lever og svever ut i rommet. Klokkeklar gjengivelse av dialogene sørger for at skuespillerne er som plantet på stuegulvet. Et storvokst, ytterst realistisk lydbilde formerlig trekker deg inn i en eventyrverden langt borte fra hverdagens kjas og mas.

Forutsetninger
Selvsagt forutsetter dette at utstyret er på stell. Man får aldri realistiske opplevelser av en dårlig forsterker og små plasthøyttalere. Vi mener at virkelig lydkvalitet fra en surroundreceiver starter i prisklassen 5000 kroner. Dette fikk vi ytterligere understreket da vi testet slike receivere i L&B nr. 0909, hvor Denon AVR-1910 til 4800 kroner gikk ut som testvinner.

Men selv i den prisklassen manglet det litt her og der, og det mest innlysende var mangel på kraft. Derfor tar vi nå et lite steg opp, for å høre hva to av forrige tests storebrødre klarer å gjøre ut av seg. Vi har denne gang tatt tak i Marantz SR5003 og Onkyo TX-SR607, i prisklassen 6000–7000 kroner. Vi forventer først og fremst mer kraft, men også litt mer ren lydkvalitet i tillegg til litt flere funksjoner. Men også dette er en prisklasse med kompromisser, så om du har ekstremt store krav til lydkvalitet på musikk i stereo, med kraft og finesse nok til å drive store high-end-høyttalere, må du nok lete lenger opp på prisstigen. Er du derimot ute etter store filmopplevelser og setter pris på en musikalsk aften i ny og ne, kan du komme langt med en av disse receiverne, samtidig som du har penger igjen til husleia.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler

Fakta

3 x HDMI 1.3a inn, 1 x HDMI ut 7 x 90 watt (8 ohm) Audyssey MultEQ høyttaler- kalibrering Alle HD-lydformater iPod-docking ekstrautstyr Pris: 6 995 kr

Pris

6995 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Produkter i testen
Onkyo TX-SR607
Med forgjengeren TX-SR606s merittliste på samvittigheten, har Onkyo mye å bevise med arvtakeren. Holder de fortsatt koken?
Marantz SR5003
Marantz er kjent for receivere med en fin og behagelig klang, i et marked hvor konkurrentene er mer kraftorientert. Har SR5003 nok av begge deler til å vinne vårt hjemmekinohjerte?

  Alternativer til Test av Marantz SR5003 og Onkyo TX-SR6073

  (Foto: Produsenten)

  Overgår alt du har hørt i noen kinosal!

  (Foto: Produsenten)

  Hvis du gyser ved tanken på en stor kloss av en surroundreceiver med en ormegård av kabler over gulvet, har Denon et mer diskré alternativ.

  (Foto: Produsenten)

  Den mest moderne teknologien. Fantastisk lyd! Også fra himmelen. Her finner du receiveren du MÅ ha.

  (Foto: Produsenten)

  Test av 6 trådløse surroundanlegg.

  (Foto: Produsenten)

  Disse surroundreceiverne gir mye tøffere lyd enn noen lydplanke kan drømme om.

  (Foto: Produsenten)

  Pioneer bombarderer oss fra alle kanter!

  (Foto: Produsenten)

  Med lekker design og mye kraft, løfter råskinnet fra Onkyo kinolyden til nye høyder. Men den er ikke feilfri.

   data-srcset

  Legg noen ekstra kroner i en surroundreceiver, så får du mye tøffere lyd i hjemmekinoen.

   data-srcset

  Den som ikke har plass til en stor og stygg surroundreceiver, kan få ekte hjemmekinoglede av en slank en.

   data-srcset

  Receivere med masse kraft og Dolby Atmos løfter hjemmekinoen til nye høyder.

   data-srcset

  Superb lydkvalitet – nå også i høyden.

   data-srcset

  XTZ Cinema er det beste hjemmekino høyttalersystem vi har hørt som det fortsatt er mulig å betale for!