: Test av Marantz CD-spiller og forsterker

Stor lyd, liten pris

God musikk krever god lyd. Og Marantz be­viser at det ikke trenger å koste skjorta, med en nokså rimelig ny CD-spiller og forsterker.

Det hjelper lite hvor bra musikken er, om lydanlegget får den til å låte som en kvelt katt. God lyd er en forutsetning for gode musikkopplevelser. God lyd finnes i alskens prisklasser. Fra relativt rimelige komplettsystemer til rådyre high-end-anlegg som koster like mye som en leilighet. Alle har likevel noe til felles. De har alle et relativt stort lydbilde med ulike grader av dimensjoner. De gjengir alle musikken relativt frigjort, uten at instrumentene maskerer for mye for hverandre i lydbildet. Foruten gode høyttalere er man avhengig av bra elektronikk, som CD-spiller og forsterker, med lav forvrengning. Vi ser her i den rimelige enden av prisskalaen.

I forrige nummer testet vi Marantz sin rimeligste CD-spiller og forsterkere, CD5003 og PM5003. Produkter som på et imponerende vis presenterte musikken med et stort lydbilde. Det manglet litt her og der, som dybde i bassområdet, og forsterkeren var ikke spesielt strømsterk. Men til prisen var produktene Kupp med stor K, og beviste nok en gang at Marantz kan det med å lage rimelige produkter som spiller bra.

Produktene vi nå har for hånden er noe dyrere, men ikke mer enn at vi fremdeles befinner oss i budsjettklassen. Ved å gå opp litt i pris får vi litt mer kraft fra forsterkeren, og håper på enda litt mer oppløsning og dybde i lydbildet fra CD-spilleren. For en rimelig penge leser SA7003 SACD-er i stereo, som gir bedre lydkvalitet enn vanlig CD. Den leser også kopierte CD-er med MP3- og WMA-musikkfiler. CD-tekst med artist, låt og album vises i tegnruten. Forsterkeren PM7003 er oppgitt til å levere 2 x 70 watt (8 ohm, RMS) og er konstruert ­med symmetriske kretser for optimalt stereoperspektiv. Den har også Pure Direct-funksjon for renest mulig signal.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Marantz PM7003

Stor lyd, liten pris

Forsterkeren PM7003 presenterer lydbildet på en meget ryddig måte. Den har mer kraftressurser og basskontroll enn lillebror 5003, og kan dermed drive litt større laster.

Meget oppløst lyd Platespillerinngang
Litt lite kraft

Marantz SA7003

Stor lyd, liten pris

Der hvor den rimeligere lillebroren CD5003 slanker ned bassen og dybden i lydbildet, gir SA7003 en noe mer utstrakt dypbass.

Raffinert og velklingende
Litt slank mellomtone og bass
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.