Test av Marantz CD-spiller og forsterker

Stor lyd, liten pris

God musikk krever god lyd. Og Marantz be­viser at det ikke trenger å koste skjorta, med en nokså rimelig ny CD-spiller og forsterker.

Det hjelper lite hvor bra musikken er, om lydanlegget får den til å låte som en kvelt katt. God lyd er en forutsetning for gode musikkopplevelser. God lyd finnes i alskens prisklasser. Fra relativt rimelige komplettsystemer til rådyre high-end-anlegg som koster like mye som en leilighet. Alle har likevel noe til felles. De har alle et relativt stort lydbilde med ulike grader av dimensjoner. De gjengir alle musikken relativt frigjort, uten at instrumentene maskerer for mye for hverandre i lydbildet. Foruten gode høyttalere er man avhengig av bra elektronikk, som CD-spiller og forsterker, med lav forvrengning. Vi ser her i den rimelige enden av prisskalaen.

I forrige nummer testet vi Marantz sin rimeligste CD-spiller og forsterkere, CD5003 og PM5003. Produkter som på et imponerende vis presenterte musikken med et stort lydbilde. Det manglet litt her og der, som dybde i bassområdet, og forsterkeren var ikke spesielt strømsterk. Men til prisen var produktene Kupp med stor K, og beviste nok en gang at Marantz kan det med å lage rimelige produkter som spiller bra.

Produktene vi nå har for hånden er noe dyrere, men ikke mer enn at vi fremdeles befinner oss i budsjettklassen. Ved å gå opp litt i pris får vi litt mer kraft fra forsterkeren, og håper på enda litt mer oppløsning og dybde i lydbildet fra CD-spilleren. For en rimelig penge leser SA7003 SACD-er i stereo, som gir bedre lydkvalitet enn vanlig CD. Den leser også kopierte CD-er med MP3- og WMA-musikkfiler. CD-tekst med artist, låt og album vises i tegnruten. Forsterkeren PM7003 er oppgitt til å levere 2 x 70 watt (8 ohm, RMS) og er konstruert ­med symmetriske kretser for optimalt stereoperspektiv. Den har også Pure Direct-funksjon for renest mulig signal.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Produkter i testen

Marantz PM7003

Stor lyd, liten pris

Forsterkeren PM7003 presenterer lydbildet på en meget ryddig måte. Den har mer kraftressurser og basskontroll enn lillebror 5003, og kan dermed drive litt større laster.

Meget oppløst lyd Platespillerinngang
Litt lite kraft

Marantz SA7003

Stor lyd, liten pris

Der hvor den rimeligere lillebroren CD5003 slanker ned bassen og dybden i lydbildet, gir SA7003 en noe mer utstrakt dypbass.

Raffinert og velklingende
Litt slank mellomtone og bass

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.