TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung HT-BD7255R

Lekkert og vellydende

Anlegget fra Samsung har lekre former. Trådløs lyd til bakhøyttalerne er ikke å forakte, og når anlegget også låter fint, blir vi regelrett imponert.

forfatter
Publisert 05.10.09 - 22:00
L&B mener
Låter fint Lekkert utseende ”Trådløse” bakhøyttalere
Ingen HDMI-inngang
Spesifikasjoner
 • 5.1-system
 • 143 W per kanal
 • (3 ohm, 10 % THD)
 • HD-lyd og -bilde
 • Blu-ray-profil BD-Live
 • Trådløse bakhøyttalere


Da Samsung på nyåret i 2008 lanserte markedets første komplettanlegg m/Blu-ray, HT-BD2E, ble vi meget begeistret over hvor bra det låt. Dette er tross alt ikke et merkenavn man forbinder med hjemmekino.

Nå er de på banen igjen, med det meget lekre anlegget HT-BD7255R. Her er Blu-ray-spilleren smakfullt integrert i receiveren, med brevsprekkmating i stedet for skuff. Høyttalerne er størst i testen, gulvstående både foran og bak. Men de er også lekre saker, med gjennomsiktige plastkanter rundt som gir en flott akryl-look. Blu-ray-spilleren er forberedt for trådløs nettverkstilkobling som kan brukes til BD-Live og datastreaming fra nettverket. Adapter er tilleggsutstyr og koster ekstra. Anlegget har medfølgende iPod-krybbe, samt trådløs overføring til en ekstern forsterker som kobles til bakhøyttalerne. Dermed slipper man kabler som går over hele gulvet. iPod-docking er inkludert i pakka, og tilsynelatende mangler ingenting. Bortsett fra HDMI-inngang. Har du en spillkonsoll eller en kabeldekoder, må denne kobles til via stereo AUX phonoinngang. Anlegget mangler også bildeinngang, slik at en slik bildekilde må kobles direkte i tv-en eller projektoren.

Brukervennlighet
Samsung-anlegget har ikke autooppsett, så avstand til hver høyttaler må måles opp manuelt og plottes inn via skjermmenyen. I likhet med Sony-anlegget krever også Samsung litt skruing for å montere høyttalerne på sine respektive sokler. Ellers er anlegget meget enkelt i bruk. Oppstartstiden er ok, det tar mellom 30 og 45 sekunder å laste en film.

Lydkvaliteten
Med «Watchmen»  i skuffen er filmkvelden reddet. Anlegget kan spille ganske høyt uten store problemer, og den dvergskapte subwooferen er meget godt integrert. Den har en god tonalitet, og samarbeider godt sammen med høyttalerne, slik at de til sammen gjengir et helhetlig lydbilde. Dynamikken i lydbildet er imponerende til å være fra et slikt anlegg. Det er god kontroll på lydeffekter selv når det er ganske høyt. Subwooferen klarer seg overraskende godt til å være så bitte liten, og den låter tydelig bedre enn Sony sin. Den er bare ikke like kraftig. «Watchmen» er stappfull av veldig bra musikk, og anlegget er i stand til å formidle den. Simon & Garfunkels «Sounds of Silence» under begravelsen til The Comedian gir formelig gåsehud. Men denne låta setter også anlegget på prøve, ettersom den er veldig dynamisk og har mye energi ved delefrekvensen til diskantelementet. Spiller man for høyt her, vrenger det i høyttalerne, så pass på. Dialogene er også her litt slanke, senterhøyttaleren kunne godt gått dypere. Men det kommer mer brystklang frem her enn med Sony, og man kan ikke forvente underverker av denne typen anlegg. Faktisk er vi meget imponert over Samsung.

Musikk i både stereo og surround låter dessuten skapelig. Lydbildet er balansert, vokalister står fint i midten, uten mye farging. Alt låter klart. Bassgitaren og basstromma låter riktignok ganske måteholdent, men tonene er fine. Få anlegg av denne typen har en så godt integrert subwoofer. Vi kunne godt ønsket oss en litt mer silkeglatt diskantgjengivelse, og det låter ganske flatt når man spiller høyt. Men da ville det også fort blitt dyrt. Til denne prisen er det ingenting å utsette på.

Konklusjon
Det lekre Samsung-anlegget låter imponerende balansert og fint. Det kan også spille ganske høyt. Subwooferen er knøttliten, men gjør en fin jobb likevel. Visst er det begrenset med lydnivå den får pumpet ut av seg, men man kan absolutt spille høyt nok for å få en underholdende filmkveld. Det låter også skapelig på musikk. Definitivt et bra system. Det vi savner, er flere tilkoblinger. Det er ingen HDMI-innganger her, så man får ikke koblet til spillkonsoll eller kabel-tv-boks digitalt. Litt kjipt å koble til PlayStation 3 analogt, da man går glipp av surroundlyd. Dette burde Samsung absolutt tenkt på. Men til tross for dette mener vi Samsung både er det totalt sett beste anlegget i testen, og også det som gir best kvalitet per krone. Et meget godt kjøp!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Panasonic SC-BTX70

Overpriset lekkerbisken

Dette anlegget fra Panasonic er et 2.1-system som simulerer 7.1 virtuell surroundlyd. iPod-tilkobling, YouTube-streaming og minnekortleser er kult. Men hvordan låter det?

Glimrende bildekvalitet Kan spille ganske høyt
Hissig diskant ødelegger

LG HB354BS

Middelmådig moro

Testens rimeligste anlegg er fra LG og simulerer surroundlyd fra to høyttalere. En fiffig funksjon er dessuten live videostreaming fra YouTube.

Lett å bruke YouTube-streaming AVCHD-støtte iPod-docking Bra bildekvalitet
Middelmådig lyd

Sony HTP-BD36SF

Greit nok

Med autooppsett og den nye Blu-ray-spilleren BDP-S360, håper Sony at dette anlegget vil kapre ditt hjemmekinohjerte.

Spiller ganske høyt Autooppsett 3 HDMI-innganger
Litt slanke dialoger Monoton subwoofer

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend