TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Test av High-end Blu-ray-spillere

Krystallkalrt bilde og lyd

Bedre bilde og lyd har vi hittil ikke sett eller hørt fra det nye DVD-formatet Blu-ray. Her er spillerne for de som kun er fornøyd med det beste.

forfatter
Publisert 28.03.09 - 23:00
L&B mener
Svært naturtro bildekvalitet Praktfull lydkvalitet Kjapp i bruk
Lite til prisen
Spesifikasjoner
HDMI 1.3a, 1080p/24 Blu-ray-profil 2.0 Ethernet-tilkobling Multikanals lydtilkoblinger Pris: 16 500 kroner
Veil. pris 16500Pr. 28.03.09 Produktside
Produkter i testen
 • Pioneer BDP-LX91
 • Denon DVD-1800BD
 • Sony BDP-S5000ES
 • Mange har fått med seg at Blu-ray gir langt skarpere bilde enn vanlig DVD gjør. Langt høyere oppløsning, større fargespekter og flere brukerfunksjoner er noen av fordelene med Blu-ray. For ikke å glemme mye bedre surroundlyd fra Blu-ray enn fra DVD. At prisene har falt betydelig på Blu-ray-spillere, har fått flere til å bytte ut sin gamle DVD-spiller for å få bedre bilde og lyd. Alle som har en PlayStation 3 har allerede en Blu-ray-spiller, og kan nyte sylskarpe bilder på en HD-tv.

  Alt man trenger i tillegg er en flatskjerm – eller projektor – som støtter full 1080p HD, som er 1920 x 1080 bildepunkter på skjermen. På det nye Blu-ray-formatet får man også interaktive funksjoner som BD-Live, som utvider funksjonaliteten til spilleren. Hvor man for eksempel kan laste ned ekstramateriale fra nettet til spillere som har nettverkstilkobling. Da kan man også laste ned oppdatert programvare, som kan forbedre bilde eller lyd og legge inn tilleggsfunksjoner i framtiden.

  Store forbedringer
  Flere og flere spillere har fått denne utvidede funksjonaliteten, og BD-Live finner man derfor på spillere fra 3000 kroner til 20 000 kroner. Noe to av disse tre har, Denon DVD-3800BD har det ikke. Siden alle uansett pris gir den samme høye HD-oppløsningen, kan man lure på hvorfor man skal betale enda mer for en spiller som ikke har bedre oppløsning eller flere funksjoner. Svaret ligger i kvalitetsforskjellene på bilde og lyd, som riktignok ikke er så himmelvidt store at alle synes det er verdt å betale femsifrede beløp for, men som er store nok til at de mest kresne ikke kan leve uten.

  High-end
  I dag finnes det tre påkostede high-end-spillere i markedet. Og flere er på vei. Pioneer, Denon og Sony er alle tre i denne klassen. Her er det avansert bilde- og lydprosessering, påkostet mekanikk og kabinetter, og forfinet teknikk i alle ledd. Disse tre spillerne representerer referanseklassen for Blu-ray-formatet. De er flaggskipene til dyktige ingeniører som har gjort det de kan for å klemme enda bedre bilde og lyd ut av det allerede gnistrende gode Blu-ray-formatet. Avanserte lydseksjoner i spillerne skal gi lytteren bakoversveis på HD-lyd og tilfredsstille de som skal bruke Blu-ray-spilleren som CD-spiller også.

  Spillerne
  Blu-ray-spillerne i denne testen – Denon DVD-3800BD, Pioneer BDP-LX91 og Sony BDP-S5000ES – er alle i toppklassen, og alle tre gir den beste bilde- og lydkvaliteten vi hittil har sett fra Blu-ray. Og selv om det er 3500 kroner som skiller billigst og dyrest, er det små forskjeller i kvalitet. Men fordi vi er i en prisklasse hvor målgruppen (les: entusiastene) er villig til å betale ekstra for små kvalitetsforskjeller, skal vi naturligvis vektlegge dem i testen.
  Alle spillerne er bygget på solide chassiser, og avspillingsmekanikken er av langt høyere kvalitet enn man finner i spillere til 3000 kroner. Den mest avanserte lyd- og bildeprosesseringen finner du i disse tre. Og det kommer heller ikke som noen overraskelse at utstyrsnivået er skyhøyt. Denon-spilleren unntatt, som er den eneste uten BD-live og nettverkskontakt.

  Testen ble gjennomført på våre referanseskjermer, kalibrerte Pioneer Kuro LX5090, 50-tommers plasmaskjermer og Sony VPL-HW10 1080-projektor. For optimale testforhold ble Monster Cable M1000 HDMI-kabel koblet mellom spillerne og projektoren, mens vi brukte mye kortere lengder av Monster Cable M750 mellom spillerne og flatskjermene.

  I testen vektlegger vi bildekvaliteten i hovedsak fra Blu-ray. Lydkvaliteten er testet både på CD i analog stereo – koblet til et high-end-anlegg med Nordost-kabler – og med 24-bits HD-lyd koblet til en Onkyo HD-receiver. Forskjellen i lydkvalitet på HD-lyd var så marginal under testen at den var fullstendig neglisjerbar. Derfor vektlegger vi analoglyden i stereo, for alle de som ønsker seg best mulig ­CD-avspilling.

   

  Produkter i testen

  Pioneer BDP-LX91

  Referansen

  For alle som setter pris på de små forskjellene, finnes det ikke bedre bilde- og lydkvalitet enn fra Pioneer-spilleren.

  Fantastisk bildekvalitet Lydkvaliteten en åpenbaring Meget velutstyrt
  Høyt priset

  Denon DVD-1800BD

  Silkeaktig skarphet

  Denon-spilleren er like god på det meste, men holder det i dette tøffe selskapet?

  Sylskarp bildekvalitet Nydelig lydkvalitet Mange justeringsmuligheter
  Treg i bruk Mangler BD-Live Drivverket støyer

  Sony BDP-S5000ES

  Nærmere virkeligheten

  Testens billigste spiller skuffer ikke. Faktisk er den bedre enn den dyreste på noen områder.

  Svært naturtro bildekvalitet Praktfull lydkvalitet Kjapp i bruk
  Lite til prisen

  Siste artikler:

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Følg Lyd & Bilde