Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Google Nexus One

Google Nexus One

Lyd & Bilde mener
Kamera Internett Brukergrensesnitt
Svakt batteri Ingen radio
Spesifikasjoner
• Google Nexus One • 5 Mpix kamera • 130g • GPS • Pris: 5000 kr

Google Nexus One er en av de mest omtalte telefonene om dagen. Selv om den ikke er kommet til Norge ennå, fikk vi fingrene i et eksemplar direkte fra USA. Dette er den første telefonen som kjører Android versjon 2.1, noe som gjør at den skiller seg en del fra de Android-telefonene vi har sett fra andre produsenter og en del av dem som kommer. Sony Ericsson X10 som kommer i slutten av mars vil kjøre Android 1.6, men den skal være mulig å oppgradere til 2.1. Det er imidlertid såpass mye Sony Ericsson i selve brukergrensesnittet at det vil nok dra litt utpå seinvåren/sommeren før vi ser en oppgradering fra deres side.

Media
I versjon 2.1 er det en del nytt, men først og fremst er det oppretting av ting som ikke fungerte så godt i versjon 1.6. Det er gjort betydelige ting med bildehåndteringen, som nå fremstår som noe av det bedre på markedet. I tillegg har mediafunksjonene generelt blitt sterkt forbedret.
På bildesiden er det et 5-megapikselkamera som gjelder. Selv om dette er betydelig mindre enn mange andre på markedet, fungerer det overraksende godt. Også bruk av video fungerer ganske bra. En ting som vil irritere mange er bruk av MMS med dette kameraet. Telefonen konverterer stillbilder helt uproblematisk til MMS-format og sender disse. Når det gjelder video derimot, må du velge MMS som format før du begynner å filme. Dette gjør det unødvendig tungvint å bruke den til dette formålet.

Facebook
Nexus One er koblet permanent opp mot Facebook. Dette gjelder også Google. Du setter opp dette når du tar i bruk telefonen første gang, og deretter synkes både Facebook og Google kontinuerlig. Benytter du Googles kalender vil også denne synkes automatisk.

Det som skuffer litt med denne telefonen er nettleseren. At Google ikke har lagt mer energi i å lage en nettleser med litt mer sprut i, er ganske merkelig spør du oss. Den når ikke iPhones Safari til anklene engang.Når det gjelder tilpasning til norsk, er dette et uavklart spørsmål. I og med at telefonen skal støtte stemmestyring, er det viktig at den også støtter norsk. Det vil blant annet være mulig å søke på Google bare ved hjelp av stemmen. Per i dag fungerer dette kun på engelsk. Det er også bare å håpe på at tastaturet vil støtte de skandinaviske tegnene når den ankommer det norske markedet.

Batteri
Dette ser ut til å være en av telefonens store svakheter. Det går fort nedover med batterimåleren hvis du bruker både WLAN og bluetooth. Dette betyr at du på samme måte som med iPhone vil måtte ha et nært forhold til strømadapteren din. En gang i døgnet bør den nok lades hvis du bruker den veldig aktivt.

Annonse

Likevel ser dette ut som en meget solid telefon, som – når den en gang kommer i norske butikker – nok kommer til å sette sitt preg på markedet.
 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.