: Yamaha RX-V3067

Overbevisende

Yamaha RX-V3067 kan prosessere for inntil elleve kanaler, og med enkel oppsettmeny og god lyd, stiller den i tetsjiktet.

Lyd & Bilde mener

Bra lyd Gode innstillingsmuligheter 8 HDMI-innganger
Mangler det siste lille på oppløsning

RX-V3067 er blant Yamahas mest stoppspesifiserte receivere. Med sju forsterkertrinn og forforsterkerutgang for ytterligere fire, er det her mulighet for å tilkoble sjukt mange høyttalere. Hvorfor du skal det, er et spørsmål i seg selv. Men om du har lyst på ni høyttalere i stua og ytterligere to på soverommet, ja, så har receiveren mulighet for det. Forsterkertrinnene kan rutes som du vil, slik at du kan biampe hvilke som helst kanaler eller kjøre separat forsterkning til hele fire soner. Den har dessuten utganger for to subwoofere, og i motsetning til Onkyo TX-NR1008 kalibrerer Yamaha for begge to separat. Dermed trenger de ikke å stå plassert like langt fra sitteposisjon for å få lik timing mellom dem og dermed optimal fase og inntrykk av dynamikk.

Receiveren har både internettradio og nettverksstreaming. iPod-dokk er tilleggsutstyr. HDMI-inngangen har jitterkorreksjon for å renske opp i lydsignalet.

Yamahas romkorreksjon YPAO R.S.C. funker for inntil åtte sitteposisjoner, og dessuten måles vinkelen på høyttalernes plassering i forhold til hovedposisjon, ved at hovedsetet måles fra tre litt forskjellige mikrofonplasseringer. Receiveren kan styres via pc over nettverk, for den som synes den avanserte fjernkontrollen ikke er avansert nok.

Oppsett
Romkorreksjonen tar tid, men er i likhet med Audyssey ikke vanskelig å skjønne. Korriger for minst tre sitteplasser for å få oversikt over rommets akustikk. Yamaha regner ut både rommets akustikk og etterklangstid.

Yamahas skjermmeny er testens flotteste og mest oversiktlige. Den flyter fint i overgangen mellom funksjoner, og innstillinger kan gjøres manuelt mens man i sanntid hører hva som skjer i lydbildet. Dette kan virke som en bagatell, men tro meg, det gjør jobben mye enklere.

Lydkvalitet
Iron Man 2 gjengis med fyndige og mandige dialoger, med god oppløsning i overtonene så man tydelig hører artikuleringen. Klangbalansen er mot det fyldige, uten at det blir unaturlig. Lydbildet er stort og åpent, og receiveren holder godt tak i høyttalerne når Iron Man blåser løs med rakettmotorene sine. Og når Mickey Rourke alias Ivan Vanko lager kvalme på racerbanen, blir det hett rundt ørene. Det rister skikkelig i buksebeina, uten at det blir hardt på ørene. Fett.

Hvis Onkyo-receiveren er nøytral, men med en stram og barsk bassrespons, er Yamaha noe fyldigere, men ikke så mye at den er å betrakte som varm i klangen. Og der hvor Onkyo har mer dypbasstyngde, føler vi at Yamahas energitrøkk ligger lenger opp mot mellombassområdet.

Klassisk musikk føles litt mer nyansert i overtonene hos Yamaha, slik at fioliner og fløyter oppleves som mer delikate. Men Onkyo har mer trøkk i trompetene og andre mellomtoneinstrumenter. Yamaha gir litt mer inntrykk av romfølelse enn Onkyo, som også er meget bra. Det koker ned til et spørsmål om smak.

Konklusjon
Yamaha RX-V3097 er en meget god receiver som har bra med tilkoblingsmuligheter og funksjoner. Har du bruk for fire kanaler ekstra i tillegg til de sju (pluss to sub), kan dette gjøres ved å koble til ekstra effektforsterkerkraft.

Lyden er meget bra, med fynd og klem og god oppløsning. Dette gagner film så vel som musikk, og receiveren gjør ikke skam på selv dyre høyttalere. Menysystemet dens stiller sterkere enn Onkyo, og det er lettere å gjøre manuelle innstillinger. Til tross for dette føler vi at de to stiller svært likt.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Onkyo TX-NR1008

  Flerforsterkeriet

  Med hele ni forsterkertrinn kan Onkyo-receiveren gi liv til en hel bråte høyttalere i hjemmekinoen, eller flere i ulike rom.

  Les også

  Hvilket gaming-headset skal ligge under juletreet i år? Les vår store test av tolv av markedets mest interessante modeller.
  Den mest kompakte mobilen i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini litt av en genistrek.
  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplett alarmsystem til hjemmet som er enkelt å komme i gang med.
  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.