: Yamaha RX-V3067

Overbevisende

Yamaha RX-V3067 kan prosessere for inntil elleve kanaler, og med enkel oppsettmeny og god lyd, stiller den i tetsjiktet.

RX-V3067 er blant Yamahas mest stoppspesifiserte receivere. Med sju forsterkertrinn og forforsterkerutgang for ytterligere fire, er det her mulighet for å tilkoble sjukt mange høyttalere. Hvorfor du skal det, er et spørsmål i seg selv. Men om du har lyst på ni høyttalere i stua og ytterligere to på soverommet, ja, så har receiveren mulighet for det. Forsterkertrinnene kan rutes som du vil, slik at du kan biampe hvilke som helst kanaler eller kjøre separat forsterkning til hele fire soner. Den har dessuten utganger for to subwoofere, og i motsetning til Onkyo TX-NR1008 kalibrerer Yamaha for begge to separat. Dermed trenger de ikke å stå plassert like langt fra sitteposisjon for å få lik timing mellom dem og dermed optimal fase og inntrykk av dynamikk.

Receiveren har både internettradio og nettverksstreaming. iPod-dokk er tilleggsutstyr. HDMI-inngangen har jitterkorreksjon for å renske opp i lydsignalet.

Yamahas romkorreksjon YPAO R.S.C. funker for inntil åtte sitteposisjoner, og dessuten måles vinkelen på høyttalernes plassering i forhold til hovedposisjon, ved at hovedsetet måles fra tre litt forskjellige mikrofonplasseringer. Receiveren kan styres via pc over nettverk, for den som synes den avanserte fjernkontrollen ikke er avansert nok.

Oppsett
Romkorreksjonen tar tid, men er i likhet med Audyssey ikke vanskelig å skjønne. Korriger for minst tre sitteplasser for å få oversikt over rommets akustikk. Yamaha regner ut både rommets akustikk og etterklangstid.

Yamahas skjermmeny er testens flotteste og mest oversiktlige. Den flyter fint i overgangen mellom funksjoner, og innstillinger kan gjøres manuelt mens man i sanntid hører hva som skjer i lydbildet. Dette kan virke som en bagatell, men tro meg, det gjør jobben mye enklere.

Lydkvalitet
Iron Man 2 gjengis med fyndige og mandige dialoger, med god oppløsning i overtonene så man tydelig hører artikuleringen. Klangbalansen er mot det fyldige, uten at det blir unaturlig. Lydbildet er stort og åpent, og receiveren holder godt tak i høyttalerne når Iron Man blåser løs med rakettmotorene sine. Og når Mickey Rourke alias Ivan Vanko lager kvalme på racerbanen, blir det hett rundt ørene. Det rister skikkelig i buksebeina, uten at det blir hardt på ørene. Fett.

Hvis Onkyo-receiveren er nøytral, men med en stram og barsk bassrespons, er Yamaha noe fyldigere, men ikke så mye at den er å betrakte som varm i klangen. Og der hvor Onkyo har mer dypbasstyngde, føler vi at Yamahas energitrøkk ligger lenger opp mot mellombassområdet.

Klassisk musikk føles litt mer nyansert i overtonene hos Yamaha, slik at fioliner og fløyter oppleves som mer delikate. Men Onkyo har mer trøkk i trompetene og andre mellomtoneinstrumenter. Yamaha gir litt mer inntrykk av romfølelse enn Onkyo, som også er meget bra. Det koker ned til et spørsmål om smak.

Konklusjon
Yamaha RX-V3097 er en meget god receiver som har bra med tilkoblingsmuligheter og funksjoner. Har du bruk for fire kanaler ekstra i tillegg til de sju (pluss to sub), kan dette gjøres ved å koble til ekstra effektforsterkerkraft.

Lyden er meget bra, med fynd og klem og god oppløsning. Dette gagner film så vel som musikk, og receiveren gjør ikke skam på selv dyre høyttalere. Menysystemet dens stiller sterkere enn Onkyo, og det er lettere å gjøre manuelle innstillinger. Til tross for dette føler vi at de to stiller svært likt.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR1008

Flerforsterkeriet

Med hele ni forsterkertrinn kan Onkyo-receiveren gi liv til en hel bråte høyttalere i hjemmekinoen, eller flere i ulike rom.

Bra lyd 9 forsterkerkanaler 7 HDMI-innganger
Manuell innstilling vrient
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.