Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sony Ericsson Aino

Sony Ericsson Aino

Siste skrik fra Sony Ericsson. Aino er i førsterekke en mediemobil, ikke en rendyrket musikkmobil.

Skrevet av / 19.12.09 - 23:00
Sony Ericsson Aino
Marius Siste artikler:
Marius

Vi skal se nærmere på mediedelen av denne telefonen, men generelt kan vi si at den er en halv touch-mobil. Det er en skyvemobil, men når tastaturet er fremme har den ingen touch-funksjoner i det hele tatt. Når den er sammenslått får den touch-funksjoner som stort sett er begrenset til mediedelen. På dette området fungerer den imidlertid utmerket.
En meget interessant funksjon som er blitt lagt til hos Aino, er støtte for DLNa. I praksis betyr dette at den kan fanges opp av alle andre enheter som støtter samme system. Aino kan også forholde seg til de samme enhetene.

Musikksamlingen din på en enhet kan fanges opp ved at Aino automatisk søker etter andre medieservere. Dermed kan musikk som er tilknyttet pc-en din spilles av på mobiltelefonen. Ganske imponerende. Spesielt vil du bli imponert hvis du har en PlayStation 3. Du vil kunne logge deg på en PS3 og få samme grensesnittet på telefonen. Spesielt funksjonelt er det imidlertid ikke, og det går gudsjammerlig tregt.

Musikkdelen av denne telefonen har vi sett tidligere blant annet i W995. Den har lydforbedringsteknologien Clear Audio og Clear Bass. Dette gir en betydelig lydforbedring i forhold til mange andre telefoner. Den har også de vanlige funksjonene med visning av albumomslag, registrering av hvilket humør du er i via SenseMe og selvfølgelig Shake-kontroll for å kontrollere musikkavspillingen.

Riktignok har ikke Aino mulighet på telefonen til å koble til hodetelefoner med 3,5 mm plugg. Det veies imidlertid opp ved at det hele er trådløst. En liten enhet til å feste i skjortelommen inneholder både sender og mottaker samt mikrofonen og også kontrolltastene. Til denne kobles øreproppene med en 3,5 mm plugg. Selv om Sony Ericssons plugger er meget gode, gir det altså muligheten til å koble til favorittsettet ditt.

For øvrig kommer denne telefonen, på samme måte som W995, med egen filmtjeneste. Selv om utvalget er så som så, kan du altså laste ned 60 gratis filmer i løpet av et år. Aino 3 er også utstyrt med GPS. Denne er basert på tjenesten Wisepilot som også gir deg fotoboksvarsling. Wisepilot er en streamingtjeneste og det kan fort koste noen kroner hvis du skal utenlands. Det fungerer imidlertid overraskende bra.

Aino har selvfølgelig også et kamera. 8,1 megapiksler er det du har å rutte med i tillegg til at du har funksjoner som ansiktsgjenkjenning, innstilling av fokusområder og du kan ta opp video med 30fps. En annen funksjon er smilelukker. Dette betyr i praksis at telefonen venter til motivet smiler før bildet tas.

Dette var kun en kort oppsummering av hva Aino kan og er utstyrt med. Kombinasjonen av taster og touch-funksjonalitet gjør at den fungerer meget godt i begge verdener, selv om du av og til blir litt irritert når touch ikke fungerer når du ønsker det. Som en mediemobil fungerer den meget godt og lyden er blant det beste vi har hørt i en telefon. Dette er en glitrende telefon.
 

Hodetelefoner:
Det lille ekstra

Nokia BH-905
Trådløst og stille

Det å kunne ha hodetelefoner med støyreduksjon kan være utrolig behagelig. Dette begynner å bli mer og mer vanlig på markedet. Det som ikke er like vanlig er at de også er trådløse. Nokia BH-905 er så vidt vi kan se ganske alene om dette så langt. Du skal være ganske nøden før du kjøper disse. De er nemlig store. Dette er fullstørrelses hodetelefoner og prismessig ligger de ikke langt under to tusen kroner. Dyre kanskje, men de er utrolig behagelige å ha på seg. Ingenting som sitter fast i øret, bare en myk pute som ligger mot siden av hodet. Meget behagelig.
Lyden er meget god og det blir mer enn kraftig nok selv for Rammstein. Bassen er også god og den tilfredsstiller en ganske kresen lytter. Alle kontroller som frem/tilbake, volum etc. sitter plassert utenpå selve klokkene. Taster for å motta/ringe samtaler sitter også her. Skal du bruke den på iPhone mister du noe av funksjonaliteten knyttet til musikkspilleren, og du kan heller ikke åpne menyen for talestyring. Med dette unntaket fungerer de med stort sett det meste av telefoner.   

Pris: 2000 kroner
Importør: Nokia
www.nokia.no

Apple In Ear
Rett i øret

Apple har også et alternativ til sine heller elendige øreplugger som følger telefonen. In Ear går inn i øret og sitter ikke bare langt bedre enn de som følger telefonen, de låter også enormt mye bedre. I og med at disse pluggene går inn i øret skjermer de også for mye av støyen som omgir deg. Det er ikke like effektivt som den aktive støykanselleringen hos Nokia, men det hjelper betydelig. En annen fordel med disse pluggene er at mikrofonen er av samme type som de medfølgende pluggene. Du mister med andre ord ingenting av funksjonaliteten når det gjelder styring av telefonen.  Disse pluggene er ikke akkurat i verdensklasse, men de ligger milevis fra de originale pluggene fra Apple, både når det gjelder lydkvalitet og brukeropplevelse.

Pris: 669 kroner
Importør: Apple
www.Apple.no

Etymotic HF2
Sitter som en kule

Etymotic hf2 er også ørepropper, men disse har tatt enda et steg videre i forhold til Apples egen In Ear-løsning. Disse går enda lenger inn i øret og sitter virkelig som støpt. Kvaliteten på lyden er førsteklasses, og ikke minst er bassen langt bedre enn hos Apples egne løsninger. Det følger med et godt utvalg av propper slik at du er sikker på at de passer nettopp ditt øre. Prisen er riktignok noe høyere enn på Apples propper, men det er definitivt verd de ekstra kronene. Mikrofon med all funksjonalitet i forhold til Apple iPhone.

Pris: 990 kroner
Importør: Apple
www.Apple.no

Sony Ericsson HPM-88
Dempede propper

Sony Ericsson lager en rekke varianter av propper og klokker til mobiltelefoner. HPM-88 har innebygget støyreduksjon. Dette gir deg en meget god og stille tilværelse. Du kan nyte musikken din og ikke minst foreta en samtale i støyende miljø uten at du blir plagsomt forstyrret.

Proppene har god passform og sitter meget godt i øret. Lyden er fyldig og god med et basstrykk som faktisk er overraskede bra. Dette er et sett som passer til de fleste telefoner, men du får et problem med iPhone. Du mister noen funksjoner hvis du prøver dem på denne telefonen.

Pris: ca. 500 kroner
Importør: Sony Ericsson
www.sonyericsson.no
 

Også i denne testen:

Test av de nyeste musikkmobilene

Samsung I890 Omnia HD

Samsung I890 Omnia HD

Dette er en mediemobil som på samme måte som LG burde tiltrekke seg filmfantaster. I tillegg er den en meget god musikkspiller.

Les hele testen

LG BL40

LG BL40

Årets mest merkelig utseende telefon. Betegnelsen er her gitt i beste mening. Med et format på 21:9 er det ikke rart at det vekker en smule oppsikt.

Les hele testen

Apple iPhone 3GS

Apple iPhone 3GS

De fleste har vel fått med seg det meste om Apples iPhone, uansett modell. Vi skal her bare kommentere musikkdelen av telefonen. Vi kan begynne med det ytre først.

Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top