: Philips BDP-7500S2

Best når det gjelder

Etter en litt treg start er også Philips i ferd med å ruste seg for 3D-bølgen. BDP7500S2 er deres første spiller med 3D-støtte, og en av de beste vi har sett hittil.

Vi hadde allerede brukt den tidligere BDP7500 i en  periode, men før vi rakk å få den på trykk lanserte Philips ”mkII” utgaven 7500S2, som blant annet er oppgradert med 3D-støtte. Både design og utførelse har mye til felles med den dyre BDP9500, som vi kåret til testvinner tidligere i år. 7500S2 viser seg akkurat som toppmodellen å være svært rask og behagelig i bruk.

Tilkoblinger
Philips-spilleren er utstyrt med alle de påkrevde inn/utgangene, men har i utgangspunktet kun støtte for kablet internett (Ethernet). Om du vil koble spilleren til et trådløst nettverk må du kjøpe et USB-adapter som ekstrautstyr til om lag 700 kroner. Gjennom internettoppkoblingen Net TV kan du se YouTube-video, og det legges også opp til filmleie over nettet med tjenesten Film2Home.

Bilde
Philips leverer varene både på Blu-ray og DVD. Det kommer selvfølgelig ikke som noen overraskelse at BD-kvaliteten er svært god, men vi kan likevel ane litt bedre flyt og bedre skarphet i bevegelsene enn forgjengeren BDP7500. Philips-spilleren bruker kort tid på å laste inn filmer og reagerer dessuten lynkjapt på kommandoer fra fjernkontrollen, noe man legger merke til med en gang. Kresne filmtittere vil også sette pris på teksthevefunksjonen, som gjør det mulig å holde tekstingen synlig når man bruker projektor eller TV med Cinemascope.

Konklusjon
En meget god allround-spiller med høy ytelse til prisen. Bildekvaliteten er god, og Philips scorer i tillegg bra på hastighet og brukervennlighet. Alt dette er med på å gjøre dette til en mer komfortabel spiller enn resten av feltet. Eneste minus er at den mangler Wi-FI oppkobling opp av esken, det burde Philips klart å få med når konkurrentene greier det.

Oppsummering
Verdt å vente på?
3D eller ikke, om du vurderer en ny BD-spiller er det ingen grunn til å styre unna modellene som faktisk har støtte for dette.

De fleste av de store leverandørene tilbyr nå en Blu-ray spiller med 3D uten at det ser ut til å ha hatt dramatiske innvirkninger på prisen. Selv når man ser bort fra 3D-funksjonaliteten gir disse spillerne mye for pengene, og med unntak av Panasonics bidrag kan alle spillerne i testen kjøpes for rundt 2.000 kroner.

Overgangen til 3D og HDMI 1.4 ser imidlertid ikke ut til å ha gått like smertefritt for alle produsentene, ikke minst når det gjelder å få de ulike produktene til å snakke med andre komponenter i kjeden som TV-er og surroundreceivere. Vi opplevde en del problemer mellom Panasonics Blu-ray spiller og en av testskjermene våre fra LG. Vi greide ikke å finne hvor feilen ligger men det var kun kombinasjonen av LG og Panasonic som ikke virket. Slike problemer kan forhåpentligvis løses ved en snarlig firmwareoppgradering, og testen understreker også hvor viktig det er være tilkoblet en trådløs eller kablet internettoppkobling for å sikre at spillerne har siste versjon. Som vanlig er det tett løp mellom Blu-ray spillerne, og for en gangs skyld er det ikke nødvendigvis slik at den dyreste er best. Philips BDP7500S2 peker seg ut som den beste totalpakka denne gangen, og Panasonic DMP-BDT300 har problemer med å forsvare den høyere prisen med mindre man har et veldig sterkt behov for doble HDMI-utganger. Spillerne fra LG, Sony og Samsung følger hakk i hæl, og bekrefter at du trygt kan velge skjerm og spiller av samme merke om du er ute etter en komplett ”3D-pakke”.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Panasonic DMP-BDT300

Like barn leker best!

Panasonic står bak den beste 3D-TV-en vi har sett til nå, og Blu-ray spilleren BD-T300 er en naturlig følgesvenn til denne. Men hva med skjermer av annet fabrikat?

Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
Kommunikasjons- problemer over HDMI Treg oppstart/ avspilling

LG BD580

Fullspekket koreaner

Koreanske LG vil også være med på 3D-kappløpet og har lansert denne spilleren til å matche sine egne 3D-skjermer.

Skarpt og glatt bilde
Kun moderat hastighet Reagerer litt tregt på fjernkontroll

Sony BDP-S470

3D-racer

Sony satser for fullt på 3D i år, og sammen med Playstation 3 har også BDP-S470 fått 3D-oppgradering. Den viser seg å være kjapp som få!

Meget rask Høy bildekvalitet
Støy under oppstart

Samsung BD6900

Blank og lekker Blu-ray

Samsung BD6900 var en av de første på markedet som støttet 3D-avspilling, og vi er spent på om den henger med de siste nykommerne i testen.

Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
Noe drivverkstøy
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.