Search
Generic filters

Test av 5 – 3D klare Blu-Ray spillere

Test av 5 – 3D klare Blu-Ray spillere

Alle gode ting er 3D

Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.

Lyd & Bilde mener

Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
Noe drivverkstøy
3D Blu-ray spiller
HDMI 1.4
Wi-fi
USB
7.1 analog ut
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2500 kr

Til tross for 3D-lanseringer med brask og bram har salget av 3D-kompatibelt utstyr langt fra tatt av enda. Dette skyldes nok først og fremst at tilgangen på reelt 3D-materiale er ganske begrenset. Dessverre er nok dette en tilstand vi blir nødt til å leve med en stund fremover. Men la oss glemme et øyeblikk at utvalget av 3D-kompatible filmer til nå er ganske så magert, og at du ennå ikke har investert i en ny og kostbar 3D-skjerm. Kjøper du en Blu-ray spiller i dag er det fordi du vil ha maks utbytte av filmene dine, og da kan 3D-støtte være kjekt å ha for fremtiden.

3D-oppgradering
Blu-ray spillerne med 3D-støtte innebærer ingen massiv oppgradering av maskinvare, men snarere en ny funksjon. For noen spillere holder det med en enkel softwareoppgradering, slik tilfellet er med Sony Playstation 3. Og det er ingen grunn til å forvente store forbedringer i 2D bildekvalitet, slik vi opplever med de nye flatskjermene, som ofte har kraftig oppgradert videobehandling for å takle 3D-signalene. Derimot har vi store forhåpninger til hastigheten på de nye spillerne.

 I fjor målte vi store forskjeller i oppstart- og lesetid for de ulike spillerne, og enkelte verstinger kunne bruke opptil et minutt mer enn bestenoteringen på å lese inn filmene. Det er for sakte, men heldigvis ser det ut som de aller fleste spillerne i år vil nå et akseptabelt hastighetsnivå.

Testen
Vi har plukket ut fem 3D-kompatible Blu-ray spillere fra alle de kjente leverandørene. Bildekvaliteten er som vanlig et viktig kriterie, men det poengteres at det kun er små forskjeller i bildekvalitet mellom ulike BD-spillere, mens forskjellen ved DVD-avspilling er større. Derfor spiller også egenskaper som brukervennlighet, herunder menysystem, fjernkontroll og lesehastighet en avgjørende rolle.

Prisen på spillerne varierer mellom 2 og 4.000 kroner avhengig av merke og utstyrsnivå, men har alle til felles at de kan spille av DVD samt både 2D og 3D Blu-ray. Enkelte spillere krever en softwareoppgradering for å oppnå 3D-støtte. De fleste spillerne kommer nå også med trådløst nettverk slik at de blir enklere å holde oppdatert, samt å laste ned ekstramateriale til filmene. (BD Live tjenester).
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Produkter i testen

Philips BDP-7500S2

Pris: 2500 kr
Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
Wi-Fi kun som tilleggsutstyr

LG BD580

Pris: 2500 kr
Skarpt og glatt bilde
Kun moderat hastighet Reagerer litt tregt på fjernkontroll

Sony BDP-S470

Pris: 2500 kr
Meget rask Høy bildekvalitet
Støy under oppstart

Samsung BD6900

Pris: 2500 kr
Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
Noe drivverkstøy

Panasonic DMP-BDT300

Pris: 3995 kr
Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
Kommunikasjons- problemer over HDMI Treg oppstart/ avspilling
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Test av 5 – 3D klare Blu-Ray spillere

  (Foto: Produsenten)

  Kremen av kinokvalitet

  4K Blu-ray parkerer strømmetjenestene, og utfordrer profesjonelle kinoer på bilde- og lydkvalitet. Det er duket for duell i premiumklassen.

  (Foto: Produsenten)

  Hvis du vil se favorittfilmene dine i absolutt beste kvalitet, kommer du ikke utenom en 4K Blu-ray spiller som UBP-X800 fra Sony.

  (Foto: Produsenten)

  For de kresne, men prisbevisste filmentusiastene er Panasonics nye UHD Blu-ray spiller det soleklare valget.

  (Foto: Produsenten)

  Ultra HD Blu-ray er endelig en realitet, og vi har testet de mest aktuelle spillerne på markedet, fra billig til dyrt.

   data-srcset

  Pioneer slår et slag for fysiske formater med en absolutt panservogn av en Blu-ray spiller!

   data-srcset

  Den beste bildeviseren har fått en ekstra Darbee-twist. Og lydsiden er (meget) bedre enn du tror.

   data-srcset

  Både Philips og Cambridge lover topp bilde- og lydkvalitet takket være det siste innen video og lydprosessering om bord.

   data-srcset

  Oppos nye Blu-ray spiller BDP-103 er den beste Blu-ray spilleren vi har testet!

   data-srcset

  Har du en eldre TV du er fornøyd med, men vil gjerne ta del i den nye smartrevolusjonen? Her er et tips: Kjøp en Blu-ray spiller med de samme finessene som TV-apparatene!

   data-srcset

  Dette er sannsynligvis den aller siste diskspilleren du trenger.

   data-srcset

  Gigantiske TV-er og fete lydanlegg er lite verdt uten en videokilde: Her er de beste Blu-ray spillerne akkurat nå!

  Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link