TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Test av 5 – 3D klare Blu-Ray spillere

Alle gode ting er 3D

Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.

forfatter
Publisert 10.09.10 - 14:00
L&B mener
Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
Noe drivverkstøy
Spesifikasjoner
3D Blu-ray spiller HDMI 1.4 Wi-fi USB 7.1 analog ut
Veil. pris 2500Pr. 10.09.10 Produktside
Produkter i testen
 • Philips BDP-7500S2
 • Panasonic DMP-BDT300
 • LG BD580
 • Sony BDP-S470
 • Samsung BD6900
 • Til tross for 3D-lanseringer med brask og bram har salget av 3D-kompatibelt utstyr langt fra tatt av enda. Dette skyldes nok først og fremst at tilgangen på reelt 3D-materiale er ganske begrenset. Dessverre er nok dette en tilstand vi blir nødt til å leve med en stund fremover. Men la oss glemme et øyeblikk at utvalget av 3D-kompatible filmer til nå er ganske så magert, og at du ennå ikke har investert i en ny og kostbar 3D-skjerm. Kjøper du en Blu-ray spiller i dag er det fordi du vil ha maks utbytte av filmene dine, og da kan 3D-støtte være kjekt å ha for fremtiden.

  3D-oppgradering
  Blu-ray spillerne med 3D-støtte innebærer ingen massiv oppgradering av maskinvare, men snarere en ny funksjon. For noen spillere holder det med en enkel softwareoppgradering, slik tilfellet er med Sony Playstation 3. Og det er ingen grunn til å forvente store forbedringer i 2D bildekvalitet, slik vi opplever med de nye flatskjermene, som ofte har kraftig oppgradert videobehandling for å takle 3D-signalene. Derimot har vi store forhåpninger til hastigheten på de nye spillerne.

   I fjor målte vi store forskjeller i oppstart- og lesetid for de ulike spillerne, og enkelte verstinger kunne bruke opptil et minutt mer enn bestenoteringen på å lese inn filmene. Det er for sakte, men heldigvis ser det ut som de aller fleste spillerne i år vil nå et akseptabelt hastighetsnivå.

  Testen
  Vi har plukket ut fem 3D-kompatible Blu-ray spillere fra alle de kjente leverandørene. Bildekvaliteten er som vanlig et viktig kriterie, men det poengteres at det kun er små forskjeller i bildekvalitet mellom ulike BD-spillere, mens forskjellen ved DVD-avspilling er større. Derfor spiller også egenskaper som brukervennlighet, herunder menysystem, fjernkontroll og lesehastighet en avgjørende rolle.

  Prisen på spillerne varierer mellom 2 og 4.000 kroner avhengig av merke og utstyrsnivå, men har alle til felles at de kan spille av DVD samt både 2D og 3D Blu-ray. Enkelte spillere krever en softwareoppgradering for å oppnå 3D-støtte. De fleste spillerne kommer nå også med trådløst nettverk slik at de blir enklere å holde oppdatert, samt å laste ned ekstramateriale til filmene. (BD Live tjenester).
   

  Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

  Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

  LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

  Vi tester for deg!

  1 måned 49 kr
  (prøveperiode, ingen bindingstid.)
  12 Måneder 900 kr
  (spar opptil 300kr)
  12 Måneder 1198 kr
  (med 11 utgaver av magasinet)
  Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

  Produkter i testen

  Philips BDP-7500S2

  Best når det gjelder

  Etter en litt treg start er også Philips i ferd med å ruste seg for 3D-bølgen. BDP7500S2 er deres første spiller med 3D-støtte, og en av de beste vi har sett hittil.

  Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
  Wi-Fi kun som tilleggsutstyr

  Panasonic DMP-BDT300

  Like barn leker best!

  Panasonic står bak den beste 3D-TV-en vi har sett til nå, og Blu-ray spilleren BD-T300 er en naturlig følgesvenn til denne. Men hva med skjermer av annet fabrikat?

  Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
  Kommunikasjons- problemer over HDMI Treg oppstart/ avspilling

  LG BD580

  Fullspekket koreaner

  Koreanske LG vil også være med på 3D-kappløpet og har lansert denne spilleren til å matche sine egne 3D-skjermer.

  Skarpt og glatt bilde
  Kun moderat hastighet Reagerer litt tregt på fjernkontroll

  Sony BDP-S470

  3D-racer

  Sony satser for fullt på 3D i år, og sammen med Playstation 3 har også BDP-S470 fått 3D-oppgradering. Den viser seg å være kjapp som få!

  Meget rask Høy bildekvalitet
  Støy under oppstart

  Samsung BD6900

  Blank og lekker Blu-ray

  Samsung BD6900 var en av de første på markedet som støttet 3D-avspilling, og vi er spent på om den henger med de siste nykommerne i testen.

  Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
  Noe drivverkstøy

  Siste artikler:

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Følg Lyd & Bilde