Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Test av 5 – 3D klare Blu-Ray spillere

Alle gode ting er 3D

Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.
Lyd & Bilde mener
Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
Noe drivverkstøy
Spesifikasjoner
3D Blu-ray spiller HDMI 1.4 Wi-fi USB 7.1 analog ut

Til tross for 3D-lanseringer med brask og bram har salget av 3D-kompatibelt utstyr langt fra tatt av enda. Dette skyldes nok først og fremst at tilgangen på reelt 3D-materiale er ganske begrenset. Dessverre er nok dette en tilstand vi blir nødt til å leve med en stund fremover. Men la oss glemme et øyeblikk at utvalget av 3D-kompatible filmer til nå er ganske så magert, og at du ennå ikke har investert i en ny og kostbar 3D-skjerm. Kjøper du en Blu-ray spiller i dag er det fordi du vil ha maks utbytte av filmene dine, og da kan 3D-støtte være kjekt å ha for fremtiden.

3D-oppgradering
Blu-ray spillerne med 3D-støtte innebærer ingen massiv oppgradering av maskinvare, men snarere en ny funksjon. For noen spillere holder det med en enkel softwareoppgradering, slik tilfellet er med Sony Playstation 3. Og det er ingen grunn til å forvente store forbedringer i 2D bildekvalitet, slik vi opplever med de nye flatskjermene, som ofte har kraftig oppgradert videobehandling for å takle 3D-signalene. Derimot har vi store forhåpninger til hastigheten på de nye spillerne.

 I fjor målte vi store forskjeller i oppstart- og lesetid for de ulike spillerne, og enkelte verstinger kunne bruke opptil et minutt mer enn bestenoteringen på å lese inn filmene. Det er for sakte, men heldigvis ser det ut som de aller fleste spillerne i år vil nå et akseptabelt hastighetsnivå.

Testen
Vi har plukket ut fem 3D-kompatible Blu-ray spillere fra alle de kjente leverandørene. Bildekvaliteten er som vanlig et viktig kriterie, men det poengteres at det kun er små forskjeller i bildekvalitet mellom ulike BD-spillere, mens forskjellen ved DVD-avspilling er større. Derfor spiller også egenskaper som brukervennlighet, herunder menysystem, fjernkontroll og lesehastighet en avgjørende rolle.

Prisen på spillerne varierer mellom 2 og 4.000 kroner avhengig av merke og utstyrsnivå, men har alle til felles at de kan spille av DVD samt både 2D og 3D Blu-ray. Enkelte spillere krever en softwareoppgradering for å oppnå 3D-støtte. De fleste spillerne kommer nå også med trådløst nettverk slik at de blir enklere å holde oppdatert, samt å laste ned ekstramateriale til filmene. (BD Live tjenester).
 

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Philips BDP-7500S2

Best når det gjelder

Etter en litt treg start er også Philips i ferd med å ruste seg for 3D-bølgen. BDP7500S2 er deres første spiller med 3D-støtte, og en av de beste vi har sett hittil.

Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
Wi-Fi kun som tilleggsutstyr

Panasonic DMP-BDT300

Like barn leker best!

Panasonic står bak den beste 3D-TV-en vi har sett til nå, og Blu-ray spilleren BD-T300 er en naturlig følgesvenn til denne. Men hva med skjermer av annet fabrikat?

Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
Kommunikasjons- problemer over HDMI Treg oppstart/ avspilling

LG BD580

Fullspekket koreaner

Koreanske LG vil også være med på 3D-kappløpet og har lansert denne spilleren til å matche sine egne 3D-skjermer.

Skarpt og glatt bilde
Kun moderat hastighet Reagerer litt tregt på fjernkontroll

Sony BDP-S470

3D-racer

Sony satser for fullt på 3D i år, og sammen med Playstation 3 har også BDP-S470 fått 3D-oppgradering. Den viser seg å være kjapp som få!

Meget rask Høy bildekvalitet
Støy under oppstart

Samsung BD6900

Blank og lekker Blu-ray

Samsung BD6900 var en av de første på markedet som støttet 3D-avspilling, og vi er spent på om den henger med de siste nykommerne i testen.

Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
Noe drivverkstøy
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.