Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: TAG Heuer Connected

Smartklokke i luksusklassen

TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.

Skrevet av / 20.09.20 - 11:00
TAG Heuer Connected
Lasse Svendsen

De fleste vil trolig steile over prisen, riste på hodet og tenke at jeg kjøper heller en Fitbit, Apple Watch eller en Garmin. For de fleste av dem, vil det sikkert være det smarte valget, men det finnes åpenbart en gruppe mennesker som ikke lar seg begeistre av en klokke som ser ut som en computer.

De vil ha noe mer eksklusivt, noe som ser ut og føles mer som et dyrere armbåndsur. En klokke som både kan brukes til dress eller blazer, og til shorts eller trikot.

Det er den gruppen TAG Heuer henvender seg til med årets utgave av Connected. En smartklokke som ser ut som selskapets ikoniske Carrera armbåndsur, men som er full av avansert teknologi, og de fleste smartfunksjonene man kan tenke seg.

Men la oss ta et lite tilbakeblikk, for dette er ikke TAG Heuers første smartklokke. Den første Connected Modular 45, kom allerede i 2017, fulgt av Connected 41 to år senere, og nå er tredje generasjon her. Og den er mye bedre enn forgjengerne.

Ikke bare ser den mye bedre ut. Kvaliteten er opp et par hakk, den har fått mye bedre funksjonalitet med to trykknapper i tillegg til den trykk- og vribare kronen, og den er smartere og langt mer anvendelig enn før.

Denne går faktisk like godt til skjorte og slips, som til løpesko og shorts.

Solid kvalitetsinntrykk

Urkassen er med sine 45 mm i diameter, langt større enn en Apple Watch eller Huawei GT2e, og den bygger mer på håndleddet enn selv en Samsung Galaxy Watch 3, som også er 45 mm.

Men igjen, kvaliteten er i en klasse for seg på TAG Heuer Connected.

Den børstede urkassen i rustfritt stål, safirglasset som dekker pekeskjermen på 1,39 tommer, følelsen på trykknappene, og klapplåsen på de avtakbare gummiremmene, oser kvalitet sammenlignet med de fleste smartklokker.

Børstet stål, keramikk, og trykk- og roterbar krone, og to trykknapper.

Klokken finnes i fire utførelser. Vårt testeksemplar hadde urkasse i børstet stål, sort keramisk krans (bezel) med minuttmarkeringer og en sort gummirem med foldelås. De andre utførelsene er sort (PVD) titan med samme sorte keramiske krans, børstet stål med blå keramisk krans, eller urkasse i titan med PVD-krans. Den kan også leveres med stållenke, mot et tillegg i prisen, og det finnes gummiremmer i flere farger til klokken.

Man kan laste ned flere urskiver via appen på mobilen.

Den er vanntett til 50 meter, og kan svømmes, men ikke dykkes med. Den er også utstyrt med GPS (samt Glonass, BeiDuo og QZSS), og har puls- og hjertefrekvensmåling, akselerometer, gyroskop og kompass.

TAG Heuer Connected leveres med en magnetisk ladedock, lader, USB-C ladekabel, og et pent utført reiseetui, med plass til dock og kabler.

Smartfunksjoner

Den kan altså kartlegge bevegelser, følge med på pulsen, og brukes som treningsklokke til sykling, løping, fitness og andre morsjonsaktige aktiviteter, og den har en egen golfmodus. Dog ikke like detaljert med banekart og lignende, som en TAG Heuer Connected Golf, eller Garmings golfklokker.

Jepp, den har også en egen golf-funksjon.

Man kan også synkronisere treningsdata fra klokken med Apple Health eller Strava, og den støtter selvsagt apper både på Apple iOS og Android-mobiler. Det finnes også en egen TAG Heuer app til mobilen, hvor man enkelt kan endre innstillingsvalg på klokken, og bytte urskiver på skjermen.

Det er også mulig å velge blant flere urskiver, fra heldigital visning av tid og treningsdata, til klassiske trehånds analoge urskiver (Classic), eller avanserte kronograf-skiver med valgbare bakgrunnsfarger (Helios, Heuer 01C og Heuer 02), og man kan få tilgang til enda flere i TAG Heuer-appen på mobilen.

Man kan hente flere klokkebakgrunner med mobil-appen.

Dermed kan man tilpasse urskiven på klokken til aktivitet og anledning, sport, trening, cocktail-aften eller business-middag, for eksempel.

I appen kan man også se treningslogger, som kan vise for eksempel ruten på kart, tilbakelagte km, tidsbruk, snittpuls, hjerterytme, fart og mye mer.


Brukervennlighet og tracking

Den støtter også Google Pay med NFC-sensoren, og har Google Assistant innebygget. og man kan også styre musikken fra pekeskjermen, og vise push-varsler fra mobilen. Som SMS-er, e-post og andre varsler.

Det meste kan styres fra pekeskjermen, kronen på siden og de to knappene på sidene. Som også fungerer som start-stopp-knapper akkurat som på en Carrera Chronograph. Den keramiske kransen er ikke roterbar, hvilket jeg heller ikke savnet, fordi den gummierte kronen og pekeskjermen holder i massevis til daglig bruk.

App-sporing av aktivitet.

Connected-klokken fungerte stort sett upåklagelig den måneden jeg brukte den. Den kartla sykkel- og fjellturer med god presisjon og pulsmålingen var generelt veldig pålitelig, selv om den ikke var like presis som et pulsbelte kan være. Det hendte ved et par anledninger at GPS-sporingen bommet på tilbakelagte km og tid, men det var unntaksvis.

Det merkes at den nye Connected har en raskere Snapdragon prosessor enn forgjengerne. Det er knapt merkbar nølig her nå man trykker på knapper eller skjermen, og tilkoblingen til en iPhone viste seg å være stabil og robust.

Batteritid

Den nye prosessoren bruker åpenbart mye av kapasiteten til det 430 mA/time batteriet på innsiden – som forresten er utbyttbart. Hvis man bruker Connected-klokken som en vanlig smartklokke, med tidsvisning og push-varsler, varer batteriet i et drøyt døgn etter min erfaring. Men fra fulladet til tomt kan det gå fort når man bruker både GPS og pulsmåling, og jeg opplevde at klokken døde før det var gått to timer når alt var i bruk.

Puls, og måling av hjertefrekvens.

Hvis man er triatlon-utøver eller maraton-løper, er man bedre tjent med en treningsklokke fra Garmin eller Polar, men for kortere treningsøkter, sykkel- og joggeturer eller turer i skog og mark, dekker TAG Heuer behovet for en treningsklokke like bra som de fleste andre treningsklokker.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at TAG Heuers nye Connected smartklokke tilbyr noe mer enn de fleste smartklokker gjør. Ikke når det kommer til funksjoner, for de fleste smartklokker kan det samme eller enda mer, og det finnes bedre treningsklokker enn dette, men det er ingen av dem som er i nærheten av den samme kvaliteten, luksusfølelsen og anvendeligheten som den tredje generasjonen Connected-klokke. Som stiller i en annen liga enn de andre. Også prismessig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Stoppeklokke-visningen er hentet fra en klassisk mekanisk Heuer stoppeklokke.
Karakter
TAG Heuer Connected
Premium

Lyd & Bilde mener

Kvaliteten er i en klasse for seg. Komfortabel tross størrelsen, gjennomført betjening og god app- og treningstøtte. Batteritiden er beskjeden når den brukes aktivt, mange vil ha vanskelig for å forsvare prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyd & Bilde
Scroll to Top