TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Philips 40PFL8664

Lekker LED-modell

Philips har hittil sverget til skjermer med ekte LED-baklys, men nå tilbyr de også modeller med side-LED til gunstige priser. 40-tommeren i 8664-serien er et godt eksempel.

forfatter
Publisert 08.02.10 - 23:00
L&B mener
Skarpt og kontrast­rikt bilde
Bakovervendte kontakter skaper besvær
Spesifikasjoner
 • 40’’ LED, 1920 x 1080p
 • 100 Hz
 • 4 x HDMI
 • USB-inngang
 • Ambilight Spectra
 • Net TV/DLNA
Veil. pris 15000Pr. 08.02.10 Produktside

Denne Philips-modellen har mye til felles med designutgaven Aurea hvor hele rammen lyser i harmoni med bildet på skjermen. Du får riktignok ingen lysende bilderamme på 40PFL8664, derimot har skjermen Philips sitt velkjente Ambilight-lys som lyser opp veggen bak tv-en. 100 Hz bildebehandling og kantmontert LED-lys er også på plass.

Philips-skjermen er tynn og lekker, men Philips har dessverre benyttet seg av bakovervendte kontakter i motsetning til sidevendte. Dette betyr at du har dårlig tilgang til kontaktene ved veggmontering, og at du må beregne en viss avstand til veggen om du vil benytte alle tilkoblingene. En nedovervendt HDMI-kontakt gjør det mulig å montere tv-en tett på veggen hvis du bare skal benytte denne.

Bildekvalitet
LED-skjermen har i likhet med andre Philips-skjermer en brukervennlig innstillingsassistent som gjør det lettere å sette opp tv-en første gang du tar den i bruk. Men akkurat som andre Philips-skjermer smører den også nokså tykt på når det gjelder farger og kontrast i standardmodus. Da er kinoinnstillingen et langt bedre utgangspunkt, med mer naturlige farger og en mindre overdreven bruk av bildebehandling. Mer skal det heller ikke til før Philips-skjermen får et svært så behagelig bilde. Fargebalansen er upåklagelig, og 40PFL8664 kan vise til svært god kontrast og et meget imponerende svartnivå, selv når vi skrur ned lyset i rommet for å få ordentlig filmstemning. Ambilight-lyset skaper en spesiell fargeeffekt på bakveggen som mange vil finne tiltalende, og samtidig hjelper det litt på den opplevde kontrasten. Bildet blir dessuten mer behagelig å se på når rommet er mørklagt. Philips sin 100 Hz-teknikk med Natural Motion er helt klart blant de mest effektive bildeutjevningsteknikkene på markedet. 40PFL8664 kan vise til et meget glatt bilde selv under de hurtigste kamerapanoreringene. Det kan likevel virke som bevegelseskompenseringen sliter med å henge med på HD-signaler. Når vi titter på Blu-ray og tv-sendinger i HD-kvalitet kan vi se et visst ”etterheng” bak skikkelser og objekter på skjermen. Dette kan man løse ved å redusere effekten av bildeutjevningen, eller rett og slett slå den av når man ser film.

Lydkvalitet
Philips har tatt i bruk bakovervendte høyttalere i håp om å gi litt fyldigere lyd ut av den tynne tv-en, og det hjelper delvis. Setter du tv-en helt inntil veggen får lyden god fylde og klarhet. Den maksimale lydstyrken er imidlertid begrenset og gjør at Philips-skjermen egner seg best for mindre rom eller oppsett der man benytter seg av separate høyttalere.

Konklusjon
Hvis du drømmer om en Aurea-tv, men budsjettet ikke helt strekker til, kan 40PFL8664 være et prisgunstig alternativ. Her får du en tynn og lekker LED-tv med bra bilde til en behagelig pris. 40PFL8664 er ikke like ekstrem og spesiell som Aurea, men prisen er også langt mer hyggelig.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sharp LC-52LE705S

Beste LED-kjøpet?

Sharp-skjermen er utstyrt med ekte LED-baklys som gir den stålkontroll på baklyset, og dermed et formidabelt kontrastomfang!

Glimrende kontrast Balansert bilde­gjengivelse
Betraktningsvinkel Litt fargestikk

Philips 52PFL7404H/12

Slank og rimelig storskjerm

7000-serien fra Philips har alt av eksklusiv bildebehandling som finnes fra tv-giganten, men er det nok i disse LED-tider da denne tv-en fortsatt bruker CCFL-baklys?

Flott design, Suveren skarphet. Glimrende bevegelseskompensering
Villedende oppstartsmeny

Toshiba REGZA 46SV685

Fet tv – fett bilde!

I likhet med Sharp har denne skjermen fra Toshiba ekte bak-LED-lys, og dermed et tykt kabinett. Men når de bildemessige prestasjonene er på topp, ser vi lett bort fra de forhistoriske formene!

Glimrende justerings­muligheter, Dype kontraster og svartnivå
Gammeldags design Pris

LG 47LH4000

Champagnebilder til bruspris

Denne storskjermen kan du kjøpe for under 10 000 kroner. Med 100 Hz-teknologi og gode bildeprestasjoner er LG 47LH4000 en skikkelig god allrounder for pengene!

Skarpt og naturlig bilde Klar lyd
Støtter ikke MPEG 4

Grundig Fine Arts 40 LED

Nyskapende design

Grundig er også på markedet med sin LED-tv, men har valgt å gå sine egne veier når det gjelder design. Resultatet er overraskende smakfullt!

Flott design Balanserte bildeprestasjoner
Noe lyslekkasje i mørke omgivelser
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde