Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony Ericsson X10 Mini

Ikke størrelsen som teller

X10 Mini er lillebroren til Sony Ericssons flaggskip X10. Telefonen er krympet til under det halve uten at det har gått vesentlig utover funksjonaliteten.
Lyd & Bilde mener
God musikkspiller Liten Vettug pris Funksjonsrik
Dårlig lesbarhet i sollys Skjermen er liten!
Spesifikasjoner
  • Kompakt
  • Wi-fi, GPS
  • FM-radio
  • Android OS

Selv om det også foreligger en Pro-variant med tastatur, skal vi konsentrere oss om den rene Mini-varianten. Vi skal også fortelle hva som skiller de to.

Innledning
Selv om denne telefonen er liten, faktisk ikke større enn et kredittkort i flate, er det en ordentlig liten kraftplugg vi har med å gjøre. Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler og er 2,5 tommer stor. Det er mulig dette virker svært lite og puslete, men det fungerer faktisk langt over forventningene. Når vi legger til at den i tillegg til å være en Android-telefon også kan skilte med saker som kapasitiv pekeskjerm, radio, wi-fi, turbo-3G og mediaspiller, er det bare å ta av seg hatten.

Utseende
Dette er ved første øyekast en svært enkel telefon. Det eneste du ser er tre knapper i fronten og noen få knapper på siden og toppen. Med andre ord svært rent og pent. Vårt testeksemplar var sort, men det fulgte også med noen ekstra deksler hvis man skulle ønske å variere farger. Disse kan også kjøpes separat.

Bruk
Man skulle tro at en så liten telefon som er basert på pekeskjerm ville fungere dårlig. Dette er ikke tilfellet. Denne telefonen er faktisk svært behagelig å bruke. Den har ikke et skjermbasert QWERTY-tastatur, men baserer seg på standard mobillayout med T9-støtte. Dette er også det eneste som vil fungere. Du kan finne fulle virtuelle tastaturer på Android Market, men vi vil ikke anbefale dette. Er du avhengig av tastatur bør du heller satse på Mini Pro-modellen som har et fast tastatur. Selv om skjermbildet skifter mellom portrett og landskap etter som du dreier mobilen, er du nødt til å bruke portrett når du skal sende tekstmeldinger.

Foto
Kameraet er på 5 megapiksler og tar etter vår mening overraskende gode bilder. Den har blits, men denne er ikke noe å skrive hjem om. Med støtte for autofokus er det ganske enkelt i bruk. Selv om kameraet er bra, kan vi ikke si det samme for videobruk. Vi liker rett og slett ikke resultatet, og er video veldig viktig for deg bør du kanskje velge noe annet.

Underholdning
Vi liker musikkspilleren i denne telefonen. Den er direkte god og du har i tillegg ganske gode justeringsmuligheter som hjelper deg å tilpasse lydbildet. Hodetelefoner plugges inn ved hjelp av en 3,5 mm-plugg. Det er positivt, men vil du ha full funksjonalitet bruker du øreproppene som følger med. Disse har nemlig en liten plate på pluggen i tillegg, og bruker du disse kan du bruke den lille fjernstyringsenheten som sitter på ledningen. Fjernkontrolldelen fungerer også på programmer som Spotify. Etter sigende skal det også fungere med Wimp, men det fikk vi ikke testet. For dem som er kjent med storebroren X10, kan vi nevne at denne telefonen ikke har Mediascape, det er det rett og slett ikke plass til.
Det følger noe programvare med telefonen – du får med det viktigste og litt til. Viktig for bruk av sosiale nettverk er tilstedeværelsen av Timescape.

Annonse

Pro
Det finnes også en Pro-modell av denne telefonen. Den eneste forskjellen, så vidt vi kan se, er at denne har et fremtrekkbart tastatur. Etter å ha sett litt på det må vi si at det fungerer tilfredsstillende, men det er lite. Men helt sikkert praktisk derom du skriver lange tekstmeldinger eller e-poster på telefonen.

Konklusjon
Denne telefonen er beregnet for de som vil ha noe meget lite kombinert med Android og touchteknologi. Kombinasjonen fungerer overraskende godt, og vi er generelt meget godt fornøyd med telefonen i bruk. Du skal imidlertid være oppmerksom på at telefonen er liten. Ta en tur innom butikken og test før du kjøper.

Annonse
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.