Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Go

Fleksibel og smart både inne og ute

Med Philips Hue Go kan du ta den smarte belysningen med på farten. Hvis du ikke er borte for lenge. Og det ikke regner.

Skrevet av / 28.12.19 - 08:18
Philips Hue Go
Peter Gotschalk

Når det gjelder smart belysning i hjemmet, er det ingen over eller ved siden av Philips Hue. Om det er LED-pærer til lampene i stuen, bøyelige lister til ungdomsrommet eller spot-er til terrassen og hagen. Philips Hue har et svært bredt sortiment.

Likevel er Philips Hue Go, som kom i første versjon i 2015 og nå er tilbake i en ny utgave, med kraftigere lysstyrke og lengre batteritid, litt uvanlig.

Her er det nemlig snakk om en lampe som kan drives med ladbart batteri. Derfor kan du i prinsippet ta den med deg hvor som helst og når som helst, og den kan selvfølgelig inngå i hjemmenettverket ditt på lik linje med andre Philips Hue-produkter.

Og naturligvis lyser den like overbevisende stemningsfullt og kraftig som man er vant til fra andre Philips Hue-produkter.

Selv om den er mobil, kan Philips Hue Go med fordel også brukes i hjemmet som en del av nettverket av smart belysning koblet til Philips Hue Bridge. (Foto: Signify)

Mobil med begrensninger

Men først og fremst er Philips Hue Go, som navnet også antyder, en transportabel lampe, som derfor kan fungere uten Philips Hue Bridge som ellers binder Hue-produktene sammen. I stedet styrer man lampen direkte fra mobilen via Bluetooth – eller man kan til og med utføre visse funksjoner manuelt via den fysiske knappen som befinner seg i bunnen på Philips Hue Go.

Meningen er selvfølgelig at man skal kunne ta Philips Hue Go med seg på campingtur, eller andre steder hvor man kan ha nytte av litt utendørs hyggebelysning. Nettopp derfor er det litt av en strek i regningen at lampen ikke er vanntett. Den er bare IP20-certifisert, noe som innebærer at den kan tåle små lette støt og ikke mye annet. En ting er at den ikke tåler å bli mistet i en vanndam, men du må nok også regne med å måtte kjøpe en ny Hue Go hvis det begynner å regne og lampen ikke har kommet i dekning.

Batteritiden avhenger av hvor mye man skrur opp lysstyrken. Naturligvis kan Philips Hue Go, som de fleste andre Hue-produkter, skifte mellom 30 millioner forskjellige fargetoner, mens lysstyrken går opptil 520 lumen. Men skal batteriet holde i mer enn 2–3 timer, krever det at man velger scener som Cozy Candle, Night Adventure eller Enchanted Forest, hvor lysstyrken er nede på maks 10 til 20 prosent. Ellers blir det en kort skogstur.

Mobil hjemme

Nei, faktisk får man mer ut av å bruke Philips Hue Go som en mobil lampe hjemme, hvor den aldri er langt unna en stikkontakt. Da kan man også koble den til Philips Hue Bridge, og dermed styre sakene fra den normale Philips Hue-appen, hvor lampen inngår i rom og scener sammen med de andre Hue-produktene. Av en eller annen grunn har Philips nemlig en separat app, Hue BT, til styring via Bluetooth, så det er enten eller. Bluetooth og Philips Hue Bridge snakker rett og slett ikke samme språk (Bridge snakker ZigBee).

Når laptopen, mobilen og/eller smart-TV-en kobles trådløst til hjemmenettverket ditt, skjer det via den åpne kommunikasjonsstandarden 802.11, også kjent som Wifi. Denne standarden er som et felles språk alle enhetene dine forstår. Og det er fordi enhetene kommuniserer via 802.11 at de kan snakke sammen – og med resten av verden – via internett.

På samme måte er ZigBee en åpen kommunikasjonsstandard spesielt beregnet til Smart Home-produkter. Det er typisk trådløse enheter med lavt strømforbruk – som LED-pærer, sensorer og kontakter – som kobles sammen via ZigBee.

ZigBee støttes av de fleste Smart Home-produkter, og tillater derfor integrasjon av enheter fra mange forskjellige produsenter.

Imidlertid kan Hue Bluetooth-produkter styres med stemmen via visse Amazon Alexa-produkter. Vil du bruke andre digitale assistenter – Google Assistant eller Siri – er det bare en tilkobling til Philips Hue Bridge som redder dagen.

Som de fleste andre Hue-produkter kan Philips Hue Go skifte mellom 30 millioner forskjellige fargetoner, mens lysstyrken går opptil 520 lumen. (Foto: Signify)

Konklusjon

Phillips Hue Go er den eneste virkelige transportable lampen i Hue-serien. Og på mange måter er det snakk om et vellykket produkt.

Hue Go drives med oppladbart batteri, og kan styres via Bluetooth, så man kan ta lampen med seg og la den spre hygge på skogsturen. Selv om den er mobil, lyser den akkurat like kraftig som alle de andre Philips Hue-produktene. Og i like mange forskjellige farger. Men den korte batteritiden er en utfordring, og så er det litt merkelig at et transportabelt produkt, som i hvert fall delvis er beregnet til utendørs bruk, ikke er vanntett.

Men da er det jo fint at Hue Go også jobber flott sammen med Philips Hue Bridge og alle de andre produktene i Hue-serien, og er man ikke for langt fra en stikkontakt, er det ganske praktisk med en mobil lampe man kan ta med seg rundt i huset eller ut på terrassen.

 

Karakter
Philips Hue Go
Premium

Home mener

Mobil lampe med alle Philips Hue-funksjoner. Kan kjøre på batteri, og styres via Bluetooth, men fungerer samtidig i hjemmet sammen med Philips Hue Bridge. Batteritiden er kort, med mindre man holder lysstyrken lav, og lampen er ikke vanntett. Kan ikke kobles til Hue Bridge og styres via Bluetooth samtidig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rommelig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lag mat som på restaurant

Lyd & Bilde
Scroll to Top