TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
☀️SOMMERTILBUD☀️ - 6 UKER KUN 6 KR

TEST: Ninja Slushi FS301EU

Slush for hele familien

Med Ninja Slushi tar du kontrollen over slushopplevelsen, og lager de ikoniske iskalde drikkene hjemme. Med perfekt konsistens og akkurat de ingrediensene du selv ønsker.

Av / 02.07.25 - 09:10
Ninja Slushi FS301EU

Home mener

  • Lager jevn og perfekt slushkonsistens. Enkel i bruk med gode forhåndsinnstillinger, uten behov for app. Holder drikken kald i opptil 12 timer. Perfekt for selskaper og sommerunderholdning.
  • Tar sin plass på kjøkkenbenken. Krever sukker, alkohol eller spesielle søtningsmidler for å fungere. Dispenseren kunne vært bedre. Noen brukere rapporterer om muggdannelse ved mangelfull rengjøring.

Det er ikke ofte jeg stuper inn i nye kjøkkenmaskinkategorier med like stor entusiasme som da jeg satte Ninja Slushi på kjøkkenbenken. En dedikert slushmaskin kan høres ut som det ultimate overflodsproduktet for mange – holder det ikke med blender og en fryseboks? Men etter noen uker med testing har jeg blitt overraskende glad i denne spesialiserte maskinen.

Ninja Slushi er designet for å forvandle vanlige drikker til frosne delikatesser, uten behov for is. Den kraftige maskinen har fem forhåndsinnstillinger som dekker alt fra klassisk slush og frosne cocktails til frappé, milkshake og frosne juicedrikker.

Ninja Slushi parts
Vaskbare deler er enkelt å demontere, og de tåler oppvaskmaskin – men ta dem ut før tørking. Foto: Ninja

Design og byggekvalitet

Etter å ha tatt av det som virker som en million skrikende klistremerker, avslører slushmaskinen endelig sitt mer minimalistiske utseende, i grå og arktisk blå utførelse. Den massive 43 centimeter høye og over 41 centimeter dype enheten veier hele 11 kilo, mest grunnet sin kraftige motor og strømforsyning. Den krever definitivt sin plass på kjøkkenbenken, og er ikke noe du enkelt stuer vekk i skapet mellom hver bruk. Utenfor sesong må du gjerne ha den i boden, men i sommermånedene ville jeg bare hatt den stående fremme.

Byggekvaliteten er solid, med en robust design som gir inntrykk av holdbarhet. Og det til tross for at beholderen og mye av dispenseruttaket er i gjennomsiktig plast.

Størrelsen reflekterer kapasiteten – du kan fylle på 1,9 liter væske på én gang, nok til å få 2,5 liter ferdig slush for rundt sju porsjoner. Som gjør maskinen godt egnet for små selskaper og sammenkomster.

Annonse
Ninja Slushi RapidChill
Innholdet spinner rundt et kjøleelement for å fryses jevnt og (relativt) raskt. Ill: Ninja

Teknologi og funksjoner

Hjertet i maskinen er Ninjas patenterte kjølesystem som sammen med en røremekanisme jobber sammen for å fryse væsken jevnt, uten behov for is eller forhåndsnedkjølte ingredienser. Dette gir en perfekt, jevn konsistens uten klumper eller vannete resultat.

WhisperChill-kompressoren sørger for at drikken holder seg frossen i opptil 12 timer, noe som er ideelt når du har gjester. Jeg må si jeg at maskinen også opererer stillere enn jeg hadde trodd, selv om den absolutt er hørbar.

De fem forhåndsinnstillingene aktiveres med et enkelt knappetrykk, og temperaturen kan finjusteres for å oppnå ønsket konsistens. Det finnes også et automatisk rengjøringsprogram som forenkler vedlikeholdet, innimellom de mer grundige rengjøringsomgangene.

Ninja Slushi pour
Ninja Slushi har en god kapasitet på 1,9 liter, som gir 2,5 liter ferdig drikke. nok Nok til å servere et lite selskap med iskalde drikker. Foto: Ninja

Brukervennlighet

Noe av det beste med Ninja Slushi er hvor enkel den er i bruk. Det er bare å helle i væsken, velge program, og vente på at maskinen gjør jobben. Etter cirka 30 minutter til en time (avhengig av program, mengde og opprinnelig væsketemperatur) gir maskinen fra seg et pip for å signalisere at drikken er klar.

Rengjøringen er også relativt ukomplisert, med flere avtakbare deler som kan vaskes i oppvaskmaskin. Derimot er de ikke laget for å gjennomgå den innebygde tørkefunksjonen, så ta dem ut mens de fortsatt er våte og luft- eller håndtørk dem i stedet. Det automatiske rengjøringsprogrammet hjelper til med å holde maskinen i god stand.

Dispenseringsmekanismen er god, men ikke perfekt. Drikken har en tendens til å komme ut i «sluddklumper» snarere enn i en jevn strøm. Dette vil variere med slushens konsistens, og er ingen stor ulempe, men verdt å nevne. Maskinen må også være i gang under servering, som virker litt unødvendig.

Ninja Slushi blending
Her blandes det opp til deilig slush. Video: Geir Gråbein Nordby

Ytelse og kvalitet

Etter å ha fylt maskinen med ulike væsker og aktivert de forskjellige programmene, er jeg imponert over konsistensen på sluttresultatet. Hver gang leverer maskinen en jevn, kremaktig tekstur uten isstykker.

Slush-programmet gir den klassiske konsistensen som minner om barndommens Slush Puppie, men med mulighet for å bruke naturlige ingredienser og kontrollere sukkerinnholdet.

Frozen Cocktail-innstillingen har blitt en favoritt til voksenhelgen. En frossen margarita eller daiquiri fra Ninja Slushi er vanskelig å skille fra den du får servert på en god cocktailbar. Og du kan eksperimentere helt med egne smaker, fremfor å låse deg til frosne drinkmikser du finner i diverse partybutikker.

Frappé-innstillingen lager kaffe-baserte drikker som kan konkurrere med kjente kaffekjeder, mens Milkshake-funksjonen gir tykke, kremete resultater som minner om en amerikansk diner. Hell oppi fem deler melk og en del kremfløte, litt vaniljeekstrakt og sukker, og deretter ønsket mengde smakstilsetning. Velg Milkshake-programmet, og du kan snart nyte en av de beste milkshakene du har smakt!

Ninja Slushi pouring
Innholdet kommer ofte ut som sluddklumper i stedet for en jevn strøm. Video: Geir Gråbein Nordby

Sukkerkravet – en viktig begrensning

En viktig detalj rundt Ninja Slushi og andre slushmaskiner er at væsken må inneholde minimum 4 prosent sukker for å gi riktig konsistent, noe som er tydelig spesifisert i bruksanvisningen. Dette senker nemlig frysetemperaturen, slik at du får den fløyelsmyke slushteksturen. Sukkerfrie drikker vil gi mye større iskrystaller, som både er problematisk å få ut av dispenseren, og mindre digg å supe i seg. En viktig begrensning for helsekostbevisste.

Det finnes likevel råd. Selv om vanlig sukker fungerer best, kan enkelte søtningsmidler som xylitol, erytritol eller andre sukkeralkoholer også fungere. Vanlig stevia eller andre kraftige søtningsmidler fungerer derimot ikke, da de ikke senker frysepunktet tilstrekkelig.

Alkohol

Feststemte brukere kan ta glede i at alkohol også fungerer til formålet. Dette senker som kjent frysepunktet, noe som gjør maskinen perfekt for frosne cocktails. Men også her må man være forsiktig – for mye alkohol kan hindre ordentlig frysing. Bruksanvisningen spesifiserer at alkoholinnholdet før prosessering bør være mellom 2,8 og 16 prosent.

Ninja Slushi Pull
Skulle det være en Frozen Daiquiry? (Foto: Ninja)

Muggbekymring

Etter et søk på nett finner jeg en bekymringsverdig tilbakemelding som går igjen fra enkelte brukere; nemlig muggdannelse. Noen rapporterer at væske kan samle seg i områder man ikke kommer til for rengjøring, noe som over tid kan føre til muggsoppvekst. Dette er en alvorlig hygienisk bekymring som potensielt kan påvirke både brukervennligheten og sikkerheten. Dette er naturligvis noe som jeg ikke har fått testet ut i den kortere perioden jeg har hatt produktet.

For å unngå problemer med mugg, bør du være ekstra grundig med rengjøringen. La alle avtakbare deler lufttørke fullstendig før du setter maskinen sammen igjen. Noen har rapportert at de bruker hårføner, men med en del komponenter i plast er det grunn til å være forsiktig med dette.

Les også TEST: Ninja Creami Deluxe 10-in-1 NC501EU Ninja Creami Deluxe utfordrer de etablerte ismaskinene med en teknologi fra restaurantbransjen, som kanskje også vil endre den måten du lager is på fremover.

Konkurrenter og alternativer

Sammenlignet med tradisjonelle blendere som kan knuse is, gir Ninja Slushi en klart overlegen tekstur og brukervennlighet for frosne drikker.

En nær konkurrent er Wilfa Icy, som er i samme prisklasse og som kan omtrent det samme som Slushi. Deretter har vi slushmaskiner fra merker som Margaritaville, men disse er mer fokusert på alkoholholdige drikker og har ikke den samme allsidigheten. Kommersielle slushmaskiner kan koste flere ganger mer enn Ninja Slushi – og bruker både enormt med plass og energi.

For de som allerede har en kraftig blender, kan Ninja Slushi virke overflødig. Men det er klart at den dedikerte teknologien gir et mye bedre sluttresultat enn selv de beste blenderne.

Verdt pengene?

Med en prislapp på 4500 kroner  er Ninja Slushi definitivt i premiumklassen for kjøkkenmaskiner. For de fleste vil dette være en «nice-to-have» snarere enn en nødvendighet.

Men for riktig målgruppe gir maskinen faktisk mye for pengene. Jeg har testet den gjennom en varm periode, og tok meg selv i å lage slush opptil flere ganger om dagen. På lørdagskveldene falt Strawberry Daiquiry spesielt godt i smak, men jeg falt også for en og annen frossen IPA(!). Likevel er det nok ungene i husholdningen som får ekstra mye ut av denne maskinen, som har blitt et overraskende populært tilskudd på kjøkkenet.

Ninja Slushi Graabein tastes
Gråbeins første smak på slush-resultatet fra Slushi. Det skulle ikke bli den eneste. (Video: Camilla Larsen)

Konklusjon

Ninja Slushi er en imponerende slushmaskin, som leverer på sitt løfte om perfekte frosne drikker med minimal innsats. Den kombinerer robust teknologi med brukervennlighet og allsidighet, som gjør den til et attraktivt tilskudd for den som har plass og budsjett.

Til tross for noen utfordringer – størrelsen, kravet til sukker og mulige rengjøringsutfordringer – er den samlede opplevelsen svært positiv. Hvis du har plass på kjøkkenbenken og er villig til å investere i sommermoro som varer året rundt, er Ninja Slushi et produkt som definitivt leverer.

Bare husk å være nøye med rengjøringen og ha litt tålmodighet mens du venter på din perfekte slush. Og pass på sukkerinntaket – det er fort gjort å bli avhengig av disse iskalde drikkene!

Karakter
Ninja Slushi FS301EU
Premium
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Stoppes automatisk

Full tilgang 1 uke uten bindingstid!

Tilgang til ALT innhold i 1 UKE!

Populær

LB+ Total tilbud - Første mnd KUN 79,-

Tilgang til ALT LB+ innhold

Spar mest!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

Kun 89 kr/uke
79 kr/md
Kun 154 kr/md
Med et LB+ får du:
  • Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
  • Deaktiver annonser
  • L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!

Lynrask vaskemaskin

Mye for pengene, men ingen klatrer

En skikkelig grill man kan ta med seg

Underholdning i hele stuen

En smartklokke utkledd som luksusklokke

Glem mopper og støvsuger – her får du begge deler i én samlet pakke

Lover mye, holder lite

6 gressklippere for latsabber

Rengjøring inn i alle krokene

Liten og nett vaskehjelp

Verdens dyreste sokkesamler

Wilfas espressomaskin er enkelheten selv

Lyd & Bilde