: Shure SRH 840

Smått sensasjonelt

Hodetelefoner for proffer kan lyde kjedelig, selv om det ikke burde være noen motsetning mellom studiobruk og musikklytting.
Lyd & Bilde mener
Balansert og fyldig lyd Knallbra dynamikk Potent bass Solid kvalitet
Dempet luftighet i diskanten
Spesifikasjoner
  • 44 ohm/102 dB følsomhet
  • 318 gram
Annonse
Annonse

Unntakene finnes. Tidligere tester har vist at både Beyerdynamic og Sennheiser har gode og ikke altfor dyre hodetelefoner beregnet på studiobruk, men som også lyder godt nok til å tilfredsstille kresne ører. Shure er blant de som er i det gode selskap i studioer verden over, og SRH840 med lukkede øreklokker er deres mest påkostede proffmodell. Med den obligatoriske spiralledningen og store omsluttende klokker, med en 40 mm stor membran i hver av øreklokkene. Hodetelefonene, som er tunge og solide, leveres praktisk nok med 3,5 mm jackkontakt og 6,3 mm adapter, og de kan faktisk brukes med hell på bærbart utstyr.

Lydkvalitet
Hodetelefonene tåler hele 1 W effekt, men da bryter membranen opp og mellomtonen blir stikkende og forvrengt, mens bassen mister grepet og diskanten blir grovkornet. Sånn. Der var vi ferdig med alt som er negativt med SHR840. For så lenge de ikke presses til å spille steinhøyt, spiller de fantastisk balansert og åpent. Med presis og kontrollert bassgjengivelse er de like egnet til monitoring som musikknytelse. Mellomtonen er åpen og nøytral, og det er både luft og gjennomsiktighet nok i diskanten til at instrumenters overtoner får prege klanggjengivelsen. De er kanskje det perfekte kompromiss mellom en lukket hodetelefon for studiobruk og hjemmekos. Med disse på hodet blir det aldri kjedelig å lytte til musikk, i hvert fall ikke på grunn av ujevn lydkvalitet.

Konklusjon
Shure SRH840 er et kupp, rett og slett. Den nærmeste konkurrenten er Sennheiser HD 380 Pro, som har samme fyldige klang, men mangler SRH840s skarpe fokus i lydbildet, og ikke minst detaljrikdom. Musikere vil høre mer av miksen, og musikkentusiaster vil få i både pose og sekk med SHR840 på hodet. Og så er de billige nok til ikke å knekke budsjettet til studioer som vil oppgradere hodetelefonparken til noe solid og vellydende. Da blir det råd til flere dyre rørmikrofoner .

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.