: Shure SRH 840

Smått sensasjonelt

Hodetelefoner for proffer kan lyde kjedelig, selv om det ikke burde være noen motsetning mellom studiobruk og musikklytting.
Lyd & Bilde mener
Balansert og fyldig lyd Knallbra dynamikk Potent bass Solid kvalitet
Dempet luftighet i diskanten
Spesifikasjoner
  • 44 ohm/102 dB følsomhet
  • 318 gram
Annonse
Annonse

Unntakene finnes. Tidligere tester har vist at både Beyerdynamic og Sennheiser har gode og ikke altfor dyre hodetelefoner beregnet på studiobruk, men som også lyder godt nok til å tilfredsstille kresne ører. Shure er blant de som er i det gode selskap i studioer verden over, og SRH840 med lukkede øreklokker er deres mest påkostede proffmodell. Med den obligatoriske spiralledningen og store omsluttende klokker, med en 40 mm stor membran i hver av øreklokkene. Hodetelefonene, som er tunge og solide, leveres praktisk nok med 3,5 mm jackkontakt og 6,3 mm adapter, og de kan faktisk brukes med hell på bærbart utstyr.

Lydkvalitet
Hodetelefonene tåler hele 1 W effekt, men da bryter membranen opp og mellomtonen blir stikkende og forvrengt, mens bassen mister grepet og diskanten blir grovkornet. Sånn. Der var vi ferdig med alt som er negativt med SHR840. For så lenge de ikke presses til å spille steinhøyt, spiller de fantastisk balansert og åpent. Med presis og kontrollert bassgjengivelse er de like egnet til monitoring som musikknytelse. Mellomtonen er åpen og nøytral, og det er både luft og gjennomsiktighet nok i diskanten til at instrumenters overtoner får prege klanggjengivelsen. De er kanskje det perfekte kompromiss mellom en lukket hodetelefon for studiobruk og hjemmekos. Med disse på hodet blir det aldri kjedelig å lytte til musikk, i hvert fall ikke på grunn av ujevn lydkvalitet.

Konklusjon
Shure SRH840 er et kupp, rett og slett. Den nærmeste konkurrenten er Sennheiser HD 380 Pro, som har samme fyldige klang, men mangler SRH840s skarpe fokus i lydbildet, og ikke minst detaljrikdom. Musikere vil høre mer av miksen, og musikkentusiaster vil få i både pose og sekk med SHR840 på hodet. Og så er de billige nok til ikke å knekke budsjettet til studioer som vil oppgradere hodetelefonparken til noe solid og vellydende. Da blir det råd til flere dyre rørmikrofoner .

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Marvel/Disney slipper i dag nok en trailer for Black Widow.
Jakob Oftebro og Noomi Rapace får hovedrollene i den kommende svenske Netflix-filmen "Svart Krabbe".
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.