Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Oppsummering

Bass for enhver smak

Med lett øresus og ustø gange er vi kommet til veis ende i subwoofertesten. Men hvilken subwoofer duger best til hva?

Skrevet av / 05.01.08 - 19:51
Oppsummering
Audun Hage

Det første vi kunne slå fast, er at de minste subwooferne i testen har begrenset bruksområde. De egner seg kun for små rom, og henvender seg først og fremst til de som vil ha en mest mulig diskret subwoofer. Her er Velodyne Microvee den beste allrounderen, mens Sunfire har litt mer krefter til de tøffeste filmsekvensene. Likevel, kan du avse mer plass, bør du absolutt vurdere noe større.

For det er ingen tvil om at de større subwooferne i samme prisklasse, i dette tilfellet Dali og XTZ, spiller klart bedre på alle områder. Med større basselementer og større kassevolum klarer disse subwooferne å flytte langt mer luft før går tomme. Det betyr større vekt og presisjon bak anslagene, mindre forvrengning og mer overskudd til de tøffeste filmsekvensene.

De to verstingene fra SVS og JL Audio eksisterer for de som skal ha det råeste, og kan gi disse produktene de rette arbeidsforholdene. Om filmlyd er hovedattraksjonen, og du bryr deg mest om maks trøkk i dypbassen fremfor noe annet, er SVS PB13-Ultra det beste kjøpet. Den når imidlertid ikke helt opp til lydkvaliteten fra JL Audio Fathom, som dessuten er mer kompakt og lettere å sette opp. F113 koster til gjengjeld det dobbelte, hvilket betyr at du kan kjøpe to PB13-Ultra til prisen av en Fathom. Den lydmessige fordelen ved to individuelt plasserte subwoofere vil også kunne overveie JL-subens ekstra romkorreksjon.

I en test med så mange vidt forskjellige deltakere er det vanskelig å kåre en klar vinner. Det går imidlertid an å trekke fram den deltakeren vi mener gir mest for pengene. XTZ 99 W12 har alt vi kan forlange av en god subwoofer: Kraft så det monner, dyp og presis bassgjengivelse, høy kvalitet og gode innstillingsmuligheter – til en fordelaktig pris.

Også i denne testen:

6 subwoofere

JL Audio Fathom F113

Grand Slam

Det finnes subwoofere, også finnes det SUBWOOFERE. JL Audio setter standarden for den sistnevnte gruppen...

Høy lydkvalitet Prisgunstig
Plasskrevende
Les hele testen

SVS PB13-Ultra

Big Boss

SVS kan trygt sies å være en av markedslederne innen subwoofere. PB13-Ultra er deres største modell, og vår referanse under 15.000 kroner.

Høy lydkvalitet Prisgunstig
Plasskrevende
Les hele testen

XTZ 99 W12 DSP

Bass for feinschmeckerne

XTZ har på kort tid opparbeidet seg et renommé som respektabel høyttalerprodusent, og det er mye takket være deres prisgunstige subwoofere.

Høy lydkvalitet Avanserte justeringsmuligheter
Ingenting til prisen
Les hele testen

Dali Ikon Sub

Enkel og effektiv

Dali er flinke til å lage gode høyttalere til fornuftige priser, og subwooferen fra den populære Ikon-serien er en enkel, men vel gjennomført konstruksjon.

Slagkraftig og underholdend
Noe ujevn dypbass
Les hele testen

Sunfire HRS-8

Liten, men tøff

Sunfire er en av de virkelige veteranene når det gjelder mikro-subwoofere, og er kjent for å lage små suber som spiller fletta av de store!

Størrelsen Bra dypbass
Begrenset lydnivå
Les hele testen

Velodyne MicroVee

Spenstig lettvekter

Velodyne MicroVee er den minste subwooferen vi har noen gang har testet, men den er slett ingen pyse av den grunn.

Superkompakt Kjapp og fyldig bass
Begrenset lydnivå
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top