: Bose Quietcomfort 15

Stillheten senker seg

Quietcomfort 15 er ingen billig affære, men stille blir det. Samtalen er klokkeklar og støydempingen gjør at det nesten føles som om den du snakker med sitter på kanten av øret.

Skrevet av / 24.03.10 - 23:00
Bose Quietcomfort 15
Marius

Bose har lenge være en av produsentene som har gitt støydempende hodetelefoner veldig mye fokus. Det har vært flere generasjoner av disse hodetelefonene fra Bose og Quietcomfort er siste skudd på stammen. Quietcomfort-serien er ikke små ørepropper. Dette er hodetelefoner i full størrelse. Likevel kommer de i to utgaver, en som ligger over og rundt øret og en som ligger oppå øret. Denne modellen er av de største og omslutter øret.

Komfort
En de tingene vil liker er at disse nettopp er såpass store som de er. De er store, men man slipper at det blir slitsomt å bruke dem slik som propper gjerne blir over tid. I tillegg er det svært myke puter som gjøre dem direkte behagelige å ha dem på seg. Jeg har selv et sett med første generasjon av disse hodetelefonene og selv om disse er svært behagelig er siste skudd på stammen enda bedre.

En stille stund
Det er viktig å ha klart for seg at selv om dette er svært gode hodetelefoner, så er det ikke noe for den audiofile. Dette er hodetelefoner først og fremst er ment for den som reiser mye eller befinner seg i miljøer med mye støy. Lyden er sammenliknet med mye annet på markedet særdeles bra men som sagt her er det stillheten som teller.Disse hodetelefonene er aktive i sin støydemping. Dette betyr at de drives av et AAA-batteri og uten dette kommer det ikke et pip ut av luren. Til gjengjeld varer de ekstremt lenge og du kan uten problemer sette deg på flyet til Los Angeles uten å være redd for å gå tom. For at lyddempingen skal virke benytter Bose mikrofoner som sitter både på innsiden og utsiden av klokkene. Disse analyserer både lydbildet og støybildet og sender såkalt «motlyd» for å ta bort mesteparten av omkringliggende lyd. Selv kjører jeg mye tog og når jeg setter meg på toget tar disse hodetelefonene bor så godt som alle støyende lyd fra toget og prat fra passasjerene. Du blir ganske effektivt sittende i din egen lille kokong.

En annen fordel er at du kan ta bort ledningen til lydkilden. På denne måten kan du rett og slett bruke dem til å oppnå stillhet. Det kan være en fordel at du prøver dem selv før du kjøper. Denne typen aktiv støydemping sender som sagt «motlyd» og dette oppleves av noen som et lett trykk på trommehinnen. Noen reagerer ikke på dette i det hele tatt, mens noen i større eller mindre grad kan føle et svakt ubehag. Det er imidlertid 30 dagers returmulighet fra Bose så det er mulig å angre seg. Er du av dem som reiser mye til USA kan du spare ganske mye på å kjøpe dem mens du er der. Faktisk runt en tusenlapp. Som en konklusjon er dette det beste støydempende hodetelefonsettet på markedet. Det er svært dyrt, men du som reiser mye vil fort finne ut at det faktisk er verdt pengene med god margin.

Også for mobiltelefon
Som ekstautstyr til Quietcomfort 15 kan du også kjøpe et kommunikasjonssett. Dette er for å kunne bruke hodetelefonene sammen med mobiltelefoner. Dette betyr at du skifter ut ledningen mellom hodetelefonene og lydenheten. Den nye ledningen har fått en mikrofon for å snakke i. Settet leveres med med ledningsadaptere så du kan bruke det sammen med en rekke mobiltelefonmodeller. Så lenge mobiltelefonen benytter en 3,5mm plugg for tilkobling kan du bruke dette settet. I min iPhone kan jeg koble direkte til ute noen spesiell adapter.

Det er verdt å merke seg at dette er et svært enkelt sett. Det finnes ingen manøvreringsmuligheterer eller andre kontroller. Det er kun mikrofon så du må ta en inngående samtale på vanlig måte ved å trykke på selve telefonen. Dette er kanskje litt tungvindt, men kvaliteten veier opp for dette. Dette er den beste lydkvaliteten jeg har opplevd i et slikt sett til dags dato, og jeg har prøvd det meste. Samtalen er klokkeklar og støydempingen gjør at det nesten føles som om den du snakker med sitter på kanten av øret. Tilbakemelingen fra de jeg har snakket med er også at samtalen i deres ende er ekstremt god lydmessig, hvilket betyr at mikrofonen Bose benytter også er meget god. Dette er noe jeg vil anbefale at alle som har Quietcomfort hodetelefoner investerer i. Du vil ikke angre et sekund.

 

Lyd & Bilde mener

Svært komfortable God lyd Svært effektiv støydemping Svært dyre Avhengig av batteri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top