: Bose Quietcomfort 15

Stillheten senker seg

Quietcomfort 15 er ingen billig affære, men stille blir det. Samtalen er klokkeklar og støydempingen gjør at det nesten føles som om den du snakker med sitter på kanten av øret.
Lyd & Bilde mener
Svært komfortable God lyd Svært effektiv støydemping
Svært dyre Avhengig av batteri
Spesifikasjoner
  • Rundt-øre hodetelefoner
  • Aktiv støydemping
  • Avhengig av batteri
Annonse
Annonse

Bose har lenge være en av produsentene som har gitt støydempende hodetelefoner veldig mye fokus. Det har vært flere generasjoner av disse hodetelefonene fra Bose og Quietcomfort er siste skudd på stammen. Quietcomfort-serien er ikke små ørepropper. Dette er hodetelefoner i full størrelse. Likevel kommer de i to utgaver, en som ligger over og rundt øret og en som ligger oppå øret. Denne modellen er av de største og omslutter øret.

Komfort
En de tingene vil liker er at disse nettopp er såpass store som de er. De er store, men man slipper at det blir slitsomt å bruke dem slik som propper gjerne blir over tid. I tillegg er det svært myke puter som gjøre dem direkte behagelige å ha dem på seg. Jeg har selv et sett med første generasjon av disse hodetelefonene og selv om disse er svært behagelig er siste skudd på stammen enda bedre.

En stille stund
Det er viktig å ha klart for seg at selv om dette er svært gode hodetelefoner, så er det ikke noe for den audiofile. Dette er hodetelefoner først og fremst er ment for den som reiser mye eller befinner seg i miljøer med mye støy. Lyden er sammenliknet med mye annet på markedet særdeles bra men som sagt her er det stillheten som teller.Disse hodetelefonene er aktive i sin støydemping. Dette betyr at de drives av et AAA-batteri og uten dette kommer det ikke et pip ut av luren. Til gjengjeld varer de ekstremt lenge og du kan uten problemer sette deg på flyet til Los Angeles uten å være redd for å gå tom. For at lyddempingen skal virke benytter Bose mikrofoner som sitter både på innsiden og utsiden av klokkene. Disse analyserer både lydbildet og støybildet og sender såkalt «motlyd» for å ta bort mesteparten av omkringliggende lyd. Selv kjører jeg mye tog og når jeg setter meg på toget tar disse hodetelefonene bor så godt som alle støyende lyd fra toget og prat fra passasjerene. Du blir ganske effektivt sittende i din egen lille kokong.

En annen fordel er at du kan ta bort ledningen til lydkilden. På denne måten kan du rett og slett bruke dem til å oppnå stillhet. Det kan være en fordel at du prøver dem selv før du kjøper. Denne typen aktiv støydemping sender som sagt «motlyd» og dette oppleves av noen som et lett trykk på trommehinnen. Noen reagerer ikke på dette i det hele tatt, mens noen i større eller mindre grad kan føle et svakt ubehag. Det er imidlertid 30 dagers returmulighet fra Bose så det er mulig å angre seg. Er du av dem som reiser mye til USA kan du spare ganske mye på å kjøpe dem mens du er der. Faktisk runt en tusenlapp. Som en konklusjon er dette det beste støydempende hodetelefonsettet på markedet. Det er svært dyrt, men du som reiser mye vil fort finne ut at det faktisk er verdt pengene med god margin.

Også for mobiltelefon
Som ekstautstyr til Quietcomfort 15 kan du også kjøpe et kommunikasjonssett. Dette er for å kunne bruke hodetelefonene sammen med mobiltelefoner. Dette betyr at du skifter ut ledningen mellom hodetelefonene og lydenheten. Den nye ledningen har fått en mikrofon for å snakke i. Settet leveres med med ledningsadaptere så du kan bruke det sammen med en rekke mobiltelefonmodeller. Så lenge mobiltelefonen benytter en 3,5mm plugg for tilkobling kan du bruke dette settet. I min iPhone kan jeg koble direkte til ute noen spesiell adapter.

Det er verdt å merke seg at dette er et svært enkelt sett. Det finnes ingen manøvreringsmuligheterer eller andre kontroller. Det er kun mikrofon så du må ta en inngående samtale på vanlig måte ved å trykke på selve telefonen. Dette er kanskje litt tungvindt, men kvaliteten veier opp for dette. Dette er den beste lydkvaliteten jeg har opplevd i et slikt sett til dags dato, og jeg har prøvd det meste. Samtalen er klokkeklar og støydempingen gjør at det nesten føles som om den du snakker med sitter på kanten av øret. Tilbakemelingen fra de jeg har snakket med er også at samtalen i deres ende er ekstremt god lydmessig, hvilket betyr at mikrofonen Bose benytter også er meget god. Dette er noe jeg vil anbefale at alle som har Quietcomfort hodetelefoner investerer i. Du vil ikke angre et sekund.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!